For lige at præcisere det ovenstående - og nu bliver det nok lidt teknisk. Som det rigtigt nævnes så er 'charset' attributten en angivelse af hvilket tegnsæt der er brugt, men det er vigtigt at vide, det er tegnsættet som html-filen er kodet i. Altså, hvordan browseren skal tolke de enkelte bytes, som filen indeholder. Det har IKKE noget at gøre med hvilket sprog, der er brugt i teksten, men selvfølgelig hænger det sammen, da det selvsagt er svært at skrive en kinesisk tekst i et ikke-kinesisk tegnsæt. For øvrigt er iso-8859-1 (også kaldt iso-latin-1) ikke kun til dansk, men et fælles tegnsæt brugt af mange europæiske sprog som tysk, svensk, norsk, fransk, etc. UTF-8 er blot en anden 'character encoding' end iso-latin-1, der bruger mellem 1 og 4 bytes til hver karakter (iso-latin-1 bruger altid kun 1 byte), og da de fleste editorer sikkert bruger iso-latin-1 som encoding får man problemer med æ, ø og å, hvis man skriver utf-8 i sin charset attribute. Teksten er jo ikke kodet i utf-8, men da bogstaverne a-z er kodet ens i de to tegnsæt er det svært at opdage, men man ser det dog ved æ, ø og å, da disse tre bogstaver kodes anderledes i utf-8 end de gør i iso-latin-1. |
Ok, Runge - tak for det svar, som opklarede det noget.
Hvis man har en nordisk webshop - altså sælger til de nordiske lande, har det så nogen betydning? Jeg er ikke klar over hvilken andel Google, Yahoo og MSN har i de andre lande - hvis det er 16% som i DK så er det jo ikke meget.
Jeg oplever dog at rigtig mange i konfirmand alderen bruger MSN - simpelthen fordi det ligger sammen med messenger som de bruger meget. Mon ikke det betyder at vi får at se en stigning i MSN's andel her i landet - og hvis det er sådan her, mon ikke det så er sådan i de andre nordiske lande også?!
Jeg tænker her på, at "fremtidssikre", hvilket man naturligvis ikke kan, men man kan vel gøre det så godt som muligt for alle tre søgemaskiner og dermed sikre at man i hvert fald bliver fundet der?
Personligt kan jeg sige at 5% af vores kunder i Nordjysk Fest indtil videre kommer fra andre søgemaskiner - og det er baseret på "Hvor har du fundet os"-teknikken :-)
Tak for hjælpen
Mette
PS. En ting til - er der nogen der er friske på et eksperiment? Lav to ens sider med nogenlunde ens indhold (ikke helt aft duplicate content). Lav den ene med descriptions, keywords og sprog i metatags og den anden uden, giv dem en måned og se hvor de ligger i søgeresultaterne?
Det er ikke fordi jeg ikke tror på jer, men jeg har en mistanke om at Google ikke frivilligt fortæller os alt om hvad de kigger på og det kunne være interessant at finde ud af om Google kigger på ngoet vi troede de ikke kiggede på.