Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Overførsel af private midler til et holdingselskab?

Side 2 ud af 2 (13 indlæg)
Tilmeldt 30. Jan 24
Indlæg ialt: 6
Skrevet kl. 11:11
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg kan sagtens forstå man tænker jeg har rodet mig ud i noget dumt. Alt det selskabstekniske, regnskab osv. er bestemt ikke min stærke side, endnu. Derfor jeg spørger dumt... men tak til John og Steffen for svar. Jeg laver en kapitalforhøjelse snarest, så der kommer styr på det hele. 

Der synes at lave forskellige meninger hos revisorer og advokater omkring forståelsen af "armslængde" - har hørt om flere der låner til virksomheder baseret på EURIBOR +1 til 2% - men det er en anden sag, og ikke relevant her.

Ift. det skattetekniske, som ikke var en del af mit spørgsmål, så vil jeg gerne forklare:

Jeg har privat en større portefølje af børsnoterede aktier - de danske aktier er på aktiesparekontoen, og jeg rammer lige under de 61.000 kr i årlig avance, men nogle år rammer jeg over og andre år under.

Størstedelen af de investeringer jeg laver er lagerbeskattede, og en væsentlig del er endda kapitalindkomstbeskattede.
I den sammenhæng giver det mening for mig at beholde de børsnoterede aktier privat, og følgende i holdingselskabet:

- Unoterede aktier (porteføljeaktier med ejerskab under 10% i selskaber, startups osv.)
- Lagerbeskattede (og nogle gange kapitalindkomstbeskattede) ETFer, som ikke nødvendigvis er på SKATs positivliste
- Råvarer, obligationer, lån, renteprodukter osv.
- Aktier, som handles flere gange årligt - dette gør jeg i min swingtrading-portefølje samt nogle kvantitative modeller, jeg selv har udviklet


Det er ikke day-trading, men professionel investeringsforvaltning.

Det er muligt at der kobles ejet driftselskab på i fremtiden.

Det er rigtigt, at det ikke normalt kan anbefales at oprette holding til investering. Mine beregninger viser at det ikke kan betale sig lige nu, først om rigtig mange år, og det er en forholdsvis kompleks udregning, fordi man skal forudse skattetræk på hhv. 17, 22, 27, 37 og 42% i forskellige depoter og afhængig af investeringsinstrumenter osv.

Det kan dog betale sig efter ca. 10 år med min nuværende formue, fordi jeg dels kan udbetale løn til mig selv som direktør. 
Jeg forventer også at min formue stiger i disse år, og hvis alternativet er, at jeg skal betale 37/42% skat på større gevinster ved exit af startups osv., så er det en fordel at kunne "udskyde" skatten med kun 22% selskabsskat, og så løbende udbetale udbytter (og løn) på en kontrolleret måde til hhv 27 og 37%. 

Dertil er påregnet årlige udgifter til holding på 10.000 kr


Håber det giver mening

mvh Underscores


Tilmeldt 27. May 18
Indlæg ialt: 580
Fra  Multi-Regnskab ApS Skrevet kl. 11:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg synes at det giver fin mening. Hvad enten det foregår i privat eller selskabsregi, så er der er en væsentlig opgave i at holde styr på det hele. Jeg har nogle papirer liggende som forklarer aktie-investeringer i selskabsregi. Dem sender jeg gerne hvis du sender mig en personlig besked med en mail-adresse.

vh Steffen

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 47156
Fra  John Hannover Skrevet kl. 20:10
Hvor mange stjerner giver du? :

til unoterede giver det nogen gange bedre mening   med de lagerbeskattede mener jeg stadigt klart nej - dels overgang fra 27/42% til nu - selv ved løn, mindst 40% af alt - og din løn skal reflektere arbejdet du udfører i eget selskab, så du kan ikke bare sætte den som du vil  - så kan skat kalde det maskeret udlodning + risikoen for at du får nogle år - med de lagerbeskattede, hvor værdi falder, og det kan du ikke bruge til en dyt - før du har indhentet det tab igen - og vil du så lukke, er det tab tabt for ever, du har betalt skat af penge du faktisk ikke har tjent til til slut

Jeg ser ikke besparelsen ud fra de lagerbeskattede - tværtimod. De unoterede kan give mening - men omvendt har du jo der også fuldt personligt fradrag for evt tab hvis noget går galt.

Held og lykke med det i alle fald - du lyder til at have undersøgt alt
Og stadigt ja - du skal beregne rente som markedsrente (min ca 8%) hvis du skyder private kontanter ind, men det er nu den mindste ulykke, da kapitalindkomst faktisk jo ikke beskattes højere end løn
Af samme årsag må man heller ikke sætte renten for højt - men som markedsbasis

Super at afsættte 10 t som udgift i regnestykkerne

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Side 2 ud af 2 (13 indlæg)