Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hjælp til genbrugsbutik

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 19. Jun 24
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 19:39
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej og tak for medlemskab.

Jeg hjælper en lille butik, og vil prøve at forklare her. Der har nogle år eksisteret en lille genbrugsbutik, hvor systemet er sådan at man afleverer sit aflagte tøj, modtager “point” for tøjet og kan så shoppe i butikken for et tilsvarede antal point. Desuden betaler man 50 kr hver gang man bytter, og pengene går til husleje. Medarbejderne er frivillige personer, der går op i genbrug og klima.

Hvis man ikke har noget tøj at bytte med, så kan man bare købe tøjet for almindelige penge som i en almindelig genbrugsbutik.

Formålet med butikken er at forberede klimaet ved at få så mange som muligt til at bytte tøj, i stedet for at købe noget nyt tøj. Hvis der er et overskud, skal det donere til fx ulandshjælp. Der er ikke pt overskud, og huslejen kan kun lige betales. Udlejer er dog meget venlig og kræver ikke ret meget, da lokalerne har været svære at leje ud, plus han er en stor erhvervsmand i byen, der gerne vil støtte ideen.

Det er nok kommet lidt skævt fra start. Det er en enkeltmandsvirksomhed med CVR nummer, men fungerer som en frivillig forening i praksis.

Man vil gerne søge om momsfritagelse (omsætning over 50.000 men ikke meget - under 100.000). Men kan man det, når butikken har dette pointsystem?

Kan man søge med tilbagevirkende kraft?

Ville det være smart at stifte en forening i stedet for?

Skal butikken have et kasseapparat? Den har mobilpay og en krukke med kontanter (meget få kontantkøb). Ejeren har en erhvervskonto i sin almindelige bank.

Tak på forhånd :-)
Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46651
Fra  John Hannover Skrevet kl. 00:56
Hvor mange stjerner giver du? :

du skal gå til en kyndig - du er galt ude på flere punkter og nej EMV kan ikke momsfritages og heller ikke undgå skat af overskud ved at give alt til velgørende og også point skal have en værdi og bpogføres ind og ud til den værdi - og så snart det kan blive over 50 t på 12 mdr, skal det momses ellers moms af alt inden + bod.

Du kan komme rigtigt galt af sted med EMV og gør det selv her, tab betalt hjælp omgående

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)