Honorar uden cvr - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Administration & Finansiering

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Bogføring, regnskab, moms, skat m.m. "

 

Honorar uden cvr

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
Amino-karma 4
Tilmeldt 24. jun 19
Indlæg ialt: 1


Skrevet 24-06-2019 kl. 17:38
Jeg er blevet fritstillet fra mit arbejde med 6 måneders opsigelse. Jeg er således ikke reel ledig før december 2019. Derefter har jeg lønsikring i et år, hvis jeg da ikke finder beskæftigelse inden da.

Derfor har jeg haft lejlighed til at hjælpe et konsulentfirma med at forberede og afvikle et kursus, da en anden ansat havde fået nye opgaver. Det er en enkeltstående opgave.

Da jeg ikke ønsker at risikere min lønsikring, så ønsker jeg ikke at oprette et firma. Jeg er blevet rådet til tage indtægten som en b-indkomst af både a-kasse og forsikring.

Jeg forventer, at honoraret vil ligge mellem kr. 40.000 og 70.000. Når det ikke er mere præcist, så skyldes, at vi har aftalt, at jeg får det der er tilbage af budgettet, når øvrige regning er betalt. Fint for mig, da det også harværet en enestående chance for at vise mig selv frem.

Men hvordan gør jeg det lige i praksis? Moms, skat etc?
Amino-karma 179.146
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 39.155
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 24-06-2019 kl. 19:09

hvis du er regulær honorarmodtager - så modtager du det - og med over 50.000 kr ja så vil du, hvis det du udfører er momspligtigt, helt enkelt skulle have CVR med momsregistrering

Ved honorar skal de firmaer der betaler dig indberette det til skat - og ellers er det sort - og jeg kan ikke se OM det har betydning for lønsikringen - for det er skattemæssigt fuldstændigt lige som A indkomst løn - ingen forskel i det, og heller ikke i forhold til dagpenge og andet - men lige lønsikring kan jeg ikke sige noget om

A kassen og forsikringen må jo vide hvad de taler om. Der er ikke som sådan indberetningsmæssig forskel på a og b indkomst  i forhold til dagpenge -boligsikring - skatte% mm - men om der er det i forhold til lønsikring, ved jeg ikke.Det kan være a kasse og forsikring mener, at det er vanskeligt for dem at bedømme din arbejdstid og indtjening med CVR i forhold til her, hvor alt indberettes

Moms - så snart du ved du kommer over 50 t på 12 mdr = normalt når du rammer 4000 per måned senest - hvis din ydelse er momspligtig (er den formentlig)
Skat kommer af sig selv, da det indberettes helt som var det løn

vh John Hannover

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)

RSS-feed
 
Besøg vores samarbejdspartnere :