ikke samlet uenig men det er en sammenligning af æbler og pærer for ved at spare op ved ikke at tage løn - så kommer der kapital MEN ved salg eller lukning (og de færreste har lommer i ligklæder så den tid kommer) så beskattes du nu af de 78.000 kr med 27/42% (formentlig meget let 42% over år) oven i de 22% selskabsskat - og dermed slutter du med evt topskat af det hele, hvor du måske faktisk nu tjener penge til bundskat og måske enda ikke en gang det - men har fået penge til dels til blot 8% ud som ung - penge du så kan få skattefrit retur Det kan ikke bare sammenlignes lige over vh John H |
Cookie - John Hannover:ikke samlet uenig men det er en sammenligning af æbler og pærer for ved at spare op ved ikke at tage løn - så kommer der kapital MEN ved salg eller lukning (og de færreste har lommer i ligklæder så den tid kommer) så beskattes du nu af de 78.000 kr med 27/42% (formentlig meget let 42% over år) oven i de 22% selskabsskat - og dermed slutter du med evt topskat af det hele, hvor du måske faktisk nu tjener penge til bundskat og måske enda ikke en gang det - men har fået penge til dels til blot 8% ud som ung - penge du så kan få skattefrit returBroncofanDK:Hvis du undlader at betale dig selv 100000kr i løn og i stedet lader firmaet tjene det mere, så får firmaet 78000-100000 mere i egenkapital afhængig af hvordan pengene bruges. Det koster dig personligt 44000-ca. 60000kr at give firmaet 78000-100000kr på den måde.
Det kan ikke bare sammenlignes lige overvh John H
John,
Vi kommer aldrig uden om at forskellige scenarier giver forskellige effekter, og det bliver langt lettere hvis du skaber et firma der giver løbende store positive cash flows. Et konvertibelt lån kan du altid konvertere til anparter/aktier, og penge du har taget ud ved at indløse et konvertibelt lån kan du altid indskyde som anpartskapital igen, så det lukker egentlig scenarierne, hvor der er ulemper ved at bruge dette instrument (bortset fra opsætning og renteberegning). Det eneste du gør ved at bruge konvertibler er at du kan træffe beslutningen i bagklogskabens klare lys - dine fradragsrettigheder er som ved kapitalindskud, men du kan vælge dine kapitalpositioner baseret på hvordan dit firma og din privatøkonomi rent faktisk går.
Ved salg af en virksomhed tænker jeg normalt en solid forretning, som man tjener penge på at drive/sælge og i så fald er det fornuftigt at opbygge kapital i holdingselskab og evt også driftselskab. Ved lukning tænker jeg typisk at det er et selskab det ikke går godt og hvor udbytteskatten så næppe spiller den store rolle.
Det er naturligvis bedre at undlade løn du beskattes med 56% af end at undlade løn du beskattes ca 40% eller 8% af, og du har da fuldstændig ret I at vi har et skattesystem der er virkelig dårligt til at tilgodese det faktum at mange selvstændige har vildt svingende indtægter, hvor man straffes kolossalt, hvis man ikke kan betale sig selv op til topskattegrænsen hvert år.