Det giver ingen mening af søge vodka da det kun vil fordyre din produktion. brug i stedet for økologisk alkohol (ethanol), det sælger i store mængder og har en styrke på 96 %. Den ønskede alkohol styrke fås ved at fortynde med vand.
Husk i øvrigt at du skal have tilladelse af både SKAT og fødevarestyrelsen til at opstarte en produktion af spiritus.
Vi har faktisk forsøgt os med brug af ren ethanol i produktet med et fint resultat.
Jeg troede det ville blive dyrere da det mig bekendt er en længere process at lave finsprit.
Hvis du har et bud på en leverandør af økologisk finsprit høre jeg gerne om
det?
Og jo tak jeg er bekendt med regler om registrering, punktafgifter, sikkerhedstillelse mm.
Jeg troede det ville blive dyrere da det mig bekendt er en længere process at lave finsprit.
Overhoved ikke processen er den samme, en destillation. Forskellen er at ethanol er langt billigere da den lavet i meget større målestok på kæmpe industrianlæg. Du skal dog være opmærksom på ikke alle produkter er helt smagsneutrale.
Er du også klar over reglerne vedr. fødevare produktion og sikkerhedskrav hvis du selv skal stå og blande det?
Jeg ved en del om fødevaresikkerhed.
Har 10 år som restauretør bag mig.
Ang. sikkerhed har jeg talt med et bryggeri/tapperi om et muligt samarbejde.
De har gjort mig opmærksom på at brandmyndighederne stiller nogle krav ved anvendelse af ethanol.
Dvs. Almindelig levnedsmiddelsikkerhed og brand.
Er der andet?
Man vil formodentlig kunne lempe lidt på reglerne, men det kommer an på hvad hvordan i skal forarbejde spritten. Hvad alkohol styrke skal jeres endelig produkt have.