Hej.
|
Dette er helt legitimt. Findes der en konto, fortæring? Ellers opretter du den bare som driftsudgift. Kunne også være under Rejse og ophold.
Hej.
|
Dette er helt legitimt. Findes der en konto, fortæring? Ellers opretter du den bare som driftsudgift. Kunne også være under Rejse og ophold. |
hvis det er egentlig rejse eller du er borte hele dagen, så vil det være OK at du betaler din fortæring ude - dog er der kun kvartmoms fradrag hvis du spiser ude (restaurant - pizzaria eller lign) for personale under en rejse - så du skal finde en konto med kvartmoms - konto 4140 kan bruges - Er det i egne lokaler er der fuldt momsfradrag |
6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER
Min gratis blog www.johnhannover.com
tør jeg ikke sige. Reglen er: Bespisning restaurant personale - kvart moms - Bespisning i virksomhedens lokaler 0 moms fradrag - og du er jo så ingen af stederne. For ejer skal der nok være nogen der vil diskutere om daglig madpakke skal trækkes fra. Andre må byde ind mere præcist |
6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER
Min gratis blog www.johnhannover.com
Det ændrer jo sagen en del. Umiddelbart læste jeg nemlig dit første indlæg som om der var tale om repræsentation.
Bespisning af dig selv og kun dig selv er en privat udgift, den kan ikke trækkes fra som udgift hverken moms eller skattemæssigt. Det er først når du ikke kommer hjem samme dag og er nød til at overnatte andetsteds, der kan opnås diætfradrag. (OBS; kantineordning i egne lokaler er en undtagelse hertil) Repræsentation, er når du bespiser dine kunder/forretningsforbindelser på din regning, at der kan opnås fradrag. (fradragsreglerne i tidligere indlæg er beskrevet) |
Det har også som udgangspunkt altid være mit standard og derfor skrev jeg netop, at det nok var mange der ville se det sådan Sjovt nok har præcis samme været oppe i en facebook gruppe hvor Bent Zimmermann - som er reg. revisor og skatterådgiver og generelt vel-bevandret - slog på at han mente, at f.eks en murer kunne fratrække sin frokost så længe det ikke var på samme arbejdsplads hver dag. Jeg var også forundret, men det var Bents svar Gad vide om en Whiskey kigger med og vil byde på om en IT mand kan trække frokost fra når han er borte under dagen og ikke under rejse 24 timer - det var rart at vide om det er den hårde linje- NEJ til fradrag. Er det NEJ eller er det bespisning af personale med 0 moms (eller hvis restaurant kvartmoms) |
6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER
Min gratis blog www.johnhannover.com
Jeg er ganske sikker på at det er "Nej til fradrag" (hvilket jo er rimeligt), så mit originale spørgsmål er stadig hvilken konto jeg skal lægge det på. |
hvis du er det - så ville jeg da slet ikke tage det ind i regnskabet - men ellers er det så privat hævning under ejenkapitalen i status |
6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER
Min gratis blog www.johnhannover.com
Hvis det er Nej til fradrag skal det bogføres (under forudsætning af enkeltmandsvirksomhed) under egenkapitalen, samme sted som du bogfører din løn. Typisk hedder den i de fleste bogføringsprogrammer et eller andet med "hævninger" |