Disse:
- Forbrugeraftalelove (Lov om visse forbrugeraftaler) - Den skal du kende til, hvis du sælger til forbrugere. Bemærk, at selvom mange tror fortrydelsesretten står i Købeloven, så er det forkert. Det står i denne lov.
- Aftaleloven er sådan set også meget vigtig, men hvis man ikke er jurist, så kan det være svært at vide, hvordan det skal overføres direkte til en webshop. Ikke destro mindre er den meget relevant. Hvornår en aftale er indgået kan f.eks. afgøre om handelsbetingelserne er gældende. Det er jo f.eks. set, at webshops sender/fremviser handelsbetingelserne efter aftalens indgåelsestidspunkt, og derved er de ugyldige. Dum fejl.
- Købeloven giver sig selv. Specielt er paragrafferne om reklamation, levering og risikoens overgang vigtige.
- Ophavsretsloven mht. brug og beskyttelse af billeder, tekst osv.
- Evt. markedsføringsloven
Derudover er der jo en masse specifikke love, som hvis du f.eks. sælger på kredit eller lignende. Eller internationale købelove som CISG, hvis du ikke kun opererer i DK.
Der kunne også være sådan noget som produktansvarsloven.
Men hvis du ikke er jurist, så kommer du aligevel ikke til at kunne alle disse love. Hvis du vil være godt inde i det juridiske kan du evt. købe en bog med vejledning i stedet for blot at læse lovene. Så får du også de vigtige afgørelser med. Du kan evt. bare købe en brugt jura-studiebog på pensum.dk, som dækker de almene love. Bare køb en bog af nyeste version og som er skrevet eller opdateret for nyligt.