Hej er en ung mand på 22 år og er ved at starte en fødevarevirksomhed op som mit første projekt for at skaffe kapital til det næste projekt jeg har i tankerne, derfor er det ikke nogen hemmelighed at min erfaring er begrænset, men jeg er blevet super interesseret i iværksætteri på det sidste og håber derfor at der er nogen her inde der har et par gode råd! :) Jeg har bla. brug for røget laks omkring 4-6 kg om dagen. mindst 100 dåser kapers iceberg salat i store mængder sidst og mindst rødløg :) Behøver ikke konkrete løsninger, men de er også velkomne, men vil gerne have råd om hvordan jeg får viden om hvem jeg kontakter, eller hvilke andre erfaringer i har. Desuden er der tvivl om mængden jeg kan få afsat og skal muligvis opbygge et ryg, så plejer man at kunne lave aftaler hvor man får flere og flere råvare for hver dag første uge etc. Laksen er det vigtigste lige nu. Tusind tak for alle råd der måtte være. Emil Rasmussen |
Hej Emil,
Hvad er præcist dine tanker omkring branchen? Du skriver selv at det er for at "skaffe kapital" nu er det ikke just en branche der er kendt for at genere store overskud, medmindre du har en forretning der er virkelig skarp.
For at svare på dine spørgsmål, så køber du normalt dine vare enten et cash&carry sted som Metro, Dagrofa S-Engros, eller Inco. Du kan også vælge at få varene leveret med f.eks. BC Catering, AB Catering, Inco, Metro, Fullhouse etc. Du er normalt ikke bundet af at skulle aftage en vis-mængde, så du kan sagtens opjustere til flere og flere råvare.
Du SKAL tjekke priserne på dine råvare flere steder, og sørger for at presse alt den rabat ud du kan. Grøntsager kan det måske være en fordel for dig, at få lavet en aftale med et firma på grønttorvet, men igen - det afhænger af hvad du aftager.
Men hvad er præcist dit spørgsmål? Er det priserne du søger?