Er det muligt at registrere et firma i udlandet - Side 6 - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Start af selvstændig virksomhed

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Hvordan starter jeg selvstændig virksomhed? "

 

Er det muligt at registrere et firma i udlandet for at lave forretning i Danmark?

Side 4 ud af 4 (32 indlæg) < Forrige 1 2 3 4
Amino-karma 286.748
Tilmeldt 20. apr 07
Indlæg ialt: 15.678


Her kan dit firmanavn stå
Skrevet 13-06-2012 kl. 10:29

Irland? Hvorfor lige der?

/Henrik

Amino-karma 893
Fra København
Tilmeldt 22. sep 10
Indlæg ialt: 193

Esben Christensen
Fra Rådgivningsfirmaet Esb...
Skrevet 14-06-2012 kl. 17:33

shivan:

Dog læser jeg om de forskellige nye love og regler der gør livet surt for iværksættere. Bare for nyligt er der kommet en affaldsafgift, iværksætterskat og nu er der en ny lov under opsejling der vil indskrænke retten til at fradrage tab i tidligere år

Derfor har jeg besluttet at jeg ikke vil oprette mit firma i Danmark

Hej Shivan

Der kan være mange grunde til ikke at oprette et firma/selskab i Danmark. Dem du nævner her, er dog ikke de bedste jeg har hørt.

Du behøver kun bekymre dig om det nye forslag om underskudsbegrænsning, hvis du regner med at skabe et underskud, som overstiger 7,5 mio.kr., hvis du skaber et sådant underskud, er skat formentlig ikke det største problem, du får i dit selskab.

Trods det grimme navn "iværksætterskat" har denne skat kun meget lidt at gøre med beskatning af iværksætteri. Det er en skat på selskabers passive investering i små aktieposter i andre selskaber. Det kan ikke udelukkes, at denne skat i et (sikkert ret begrænset omfang) gør det lidt sværere for iværksættere at skaffe risikovillig kapital, end det ville være uden denne skat. Det er dog i de fleste tilfælde (hvor der er tale om egentlig risikovillig investering i iværksættervirksomheder) ret let at planlægge sig ud af skatten (i modsætning til alternative investeringer i f.eks. børsnoterede aktier, hvorfor man måske endda lidt polemisk kan sige, at beskatningen af porteføljeaktier alt andet lige gør det skattemæssigt mere attraktivt for selskaber, at investere i iværksættervirksomheder end i børsnoterede selskaber). Hertil kommer, at den nuværende regering som en del af skattereformen har foreslået næsten helt at afskaffe de negative konsekvenser af skatten. At skatten kaldes en iværksætter skat er derfor ret misvisende og er alene udtryk for at nogle lobbyister har fået skabt stor modstand mod en skat, som lobbyisterne har givet et "kælenavn" som klinger grimt. Man skal huske på, at denne skat (portefølgeaktieskatten), ydede et meget væsentligt bidrag til at finansiere den tidligere regerings sænkning af marginalskatten med 7,5%, hvilket har haft langt større positiv betydning for iværksættere mfl. end den negative effekt af "iværksætterskatten", som altså var en del af prisen.

At oprette et udenlandsk selskab for at slippe for papirnusseri, er helt galt, hvis du ønsker, at selskabet skal drive virksomhed i Danmark. Det er tværtimod en sikker vej til at skabe masser af papirnusseri og ikke mindst er det en god metode til at komme i de danske skattemyndigheders opmærksomhed.

Den seneste oplysning om at du overvejer at bringe din fulde skattepligt til ophør, og reelt bo og arbejde i Kina i nogle år, gør at ideen med at oprette et udenlandsk selskab, kan være god (også skattemæssigt). Men det ændrer ikke ved at det er besværligt og der skal en god volument til før at de mulige fordele opvejer omkostninger og besvær.

Endelig skal du være opmærksom på, at Danmark kan være lidt af et skatteparadis, hvis du skaber en værdifuld virksomhed, mens du er i udlandet. Hvis du udrejser fra Danmark, stifter et selskab (dansk eller udenlandsk), og skaber en værdistigning i selskabet, så anses aktierne i selskabet efter de danske skatteregler for erhvervet for markedsværdien den dag du igen bliver fuldt skattepligtig til Danmark. Dvs. du vil kunne sælge aktierne dagen efter du er flyttet hjem, uden at betale dansk skat af avancen.

Med venlig hilsen

Esben Christensen
Rådgivningsfirmaet Esben Christensen
www.esbenchristensen.dk

 

Side 4 ud af 4 (32 indlæg) < Forrige 1 2 3 4

RSS-feed
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll