Hvordan skaffer jeg gode kunder/relationer til min - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Start af selvstændig virksomhed

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Hvordan starter jeg selvstændig virksomhed? "

 

Hvordan skaffer jeg gode kunder/relationer til min freelance design-virksomhed?

Side 1 ud af 3 (25 indlæg) 1 2 3 Næste >
Amino-karma 182
Tilmeldt 2. feb 12
Indlæg ialt: 48


Skrevet 12-04-2012 kl. 22:25

Hej alle Aminoer.

Jeg har 12 års erfaring som digital Art Director, med et hav af projekter bag mig. Store som små. Jeg startede godt ud tilbage i januar som digital freelance Art Director/grafisk designer, hvor jeg koncentrerer mig om brugervenligt og elegant design af Web og Apps. Jeg vil ikke være et full-service bureau, men kun virke som grafisk design -freelancer/konsulent. Med andre ord, holde mig til det jeg kan og er god til!

Jeg har et par gode kunder som stadig holder ved, men jeg ville meget gerne gøre mere opmærksom på mig selv, for jeg mener jeg har meget at byde ind med. Det er bare ikke rigtigt lykkedes mig endnu. Jeg har en profil på LinkedIn hvor jeg netværker lidt, og jeg arbejder på et nyt site, hvor jeg vil gøre noget ud af SEO'en, og fortælle noget mere om mig, og hvad jeg kan. Men er det nok??

Jeg har mailet til en del virksomheder, om de kune tænke sig at bruge mig som freelancer/konsulent, og det har da også givet et par møder, men ikke rigtigt mere ind til videre...

Det jeg tænker er, at det nok er fordi folk ikke kender mig. De kunder jeg har nu kender jeg godt, og jeg tror jeg måske skal ud og skabe nogle fysiske bånd/relationer inden der kan ske noget seriøst. Jeg ønsker mig nogle gode kunder som er virksomheder, der har travlt og vil bruge mig når de har brug for ekstra profesionelle hænder.

Jeg har også prøvet at byde på forskellige freelance-opgaver hist og her, men kan jo se at der er en del der sælger sin sjæl for en slik, og det er jeg ikke interesseret i. Jeg skal leve af det, jeg mener det 100% og jeg ved jeg kan mit kram, og kan løfte meget varierede projekter.

Hvad synes I jeg skal gøre? Skal jeg banke på virksomhedernes døre, springe ud af en lagkage og synge min salgstale, eller hvad skal jeg? Hvordan skaber man tillid, og skaber en personlig kontakt, uden at ringe og lege sælger, og uden at virke anmasende...

Håber I har nogle gode idéer.

Vh Allan M.

symbiotic.dk

Digital freelance Art Director / grafisk designer af Web og Apps.

Portefølje: www.symbiotic.dk • Skype: allanmarcuslund • Mail: am@symbiotic.dk

Amino-karma 440
Tilmeldt 8. apr 10
Indlæg ialt: 76

Steffen Grønborg
Fra Grønborg Revision
Skrevet 12-04-2012 kl. 22:35

Du har helt ret, at det nok er fordi folk ikke kender dig - så du skal fortsætte med det du gør og udbygge relationer. Det kan godt være de ikke lige giver noget her og nu, men det kommer på sigt.

Især i disse lidt vanskelige økonomiske tider, er det lange seje træk der virker.

Og nej, du skal ikke sælge din sjæl for en slik. Jeg er helt enig. Pris og kvalitet hænger ofte sammen.

Kunder vil ofte gerne have full-service, så jeg håber du har etableret samarbejde med nogen der kan servicerer de ydelser som du ikke leverer, så du/I samlet kan levere den samlede ydelse.

Amino-karma 182
Tilmeldt 2. feb 12
Indlæg ialt: 48

Symbiotic.dk
Skrevet 12-04-2012 kl. 22:55

Tak for respons. Jeg har kontakter til nogle kyndige tekniske specialister, som jeg har arbejdet sammen med i en del år. Dog tilbyder jeg ikke full-service ydelser, da jeg som sagt gerne vil virke som freelancer med speciale i design, usability, koncept og projektledelse, hvor det er virksomheder der er mine kunder. Det kan være forlagsbranchen, det kunne være web/reklamebureauer osv. Hvis der dukker et spændende projekt op der kræver mere, tager jeg selvfølgelig imod det. Så længe jeg kan stå inde for at det bliver så godt som perfekt.

Jeg mangler dog stadig nogle inputs og idéer til hvad jeg mere kunne gøre. Jeg tænker om der findes netværks-møder? Ville det kunne give noget mon? 

Andre idéer er velkomne. På forhånd tak.

Vh Allan M.

symbiotic.dk

Digital freelance Art Director / grafisk designer af Web og Apps.

Portefølje: www.symbiotic.dk • Skype: allanmarcuslund • Mail: am@symbiotic.dk

Amino-karma 440
Tilmeldt 8. apr 10
Indlæg ialt: 76

Steffen Grønborg
Fra Grønborg Revision
Skrevet 12-04-2012 kl. 23:13

Symbiotic.dk:
Jeg mangler dog stadig nogle inputs og idéer til hvad jeg mere kunne gøre. Jeg tænker om der findes netværks-møder? Ville det kunne give noget mon?

Netværk er jo ofte geografisk opdelt under feks det lokale erhvervsråd, men tror du vil få mere ud af et fagligt fællesskab. Evt. skal du søge/flytte sammen med andre IT folk hvor der i fællesskab skabes et kreativt miljø til alles gavn.

Du skal selvfølgelig stadig være opsøgende med hensyn til nye kundemuligheder, også selvom du ikke kan/vil konkurrere på prisen, så vil det komme hen af vejen.

Når der nu engang er disse tider, er det første virksomheder sparer på - freelancearbejde - så uanset hvad tager det lang tid

Amino-karma 182
Tilmeldt 2. feb 12
Indlæg ialt: 48

Symbiotic.dk
Skrevet 13-04-2012 kl. 09:35

Gad vide om der findes et fagligt fællesskab på Fyn. Har googlet efter det, men synes ikke jeg kan finde noget.

Jeg troede faktisk at især i disse tider ville virksomhederne netop bruge freelancere, da de kan sættes ind på opgaver når det brænder på, og dermed er de fri for at fastansætte med de ulemper det endnu engang har...

Kunne godt tænke mig at høre hvad andre gør, for at finde opgaver.

Vh Allan M.

symbiotic.dk

Digital freelance Art Director / grafisk designer af Web og Apps.

Portefølje: www.symbiotic.dk • Skype: allanmarcuslund • Mail: am@symbiotic.dk

Amino-karma 644
Fra Kolding
Tilmeldt 26. mar 10
Indlæg ialt: 150
Amino Plus
Kerstin Kollatz Mogensen
Fra kk-text
Skrevet 13-04-2012 kl. 10:05

Hej Allan

Folk er nok mere tilbøjelige til at købe dine ydelser, når de har fornemmelsen af at kende dig.

Jeg er selv forholdsvis nyopstartet, og i starten brugte jeg også meget krudt på at kontakte div. virksomheder. Jeg har fået nogle gode opgaver og tilbagevendende kunder herigennem, men det er en meget tidskrævende måde at få fat i nye kunder på.

For mig har det virket at være med i fysiske netværk - her lærer man jo sin potentielle kunde/leverandør at kende at sætter ansigt på vedkommende.

En anden lille ting kunne måske være at tilføje din profil en signatur, så din virksomhed bliver mere synlig, når du skriver herinde.

Din tyskoversætter. Oversættelse dansk-tysk og engelsk-tysk.

Se mere på www.kk-text.dk

Amino-karma 182
Tilmeldt 2. feb 12
Indlæg ialt: 48

Symbiotic.dk
Skrevet 13-04-2012 kl. 10:12

Kerstin, det var et par gode råd! Tak for dem.

Jeg vil selvfølgelig få lavet mig en signatur. Det har jeg ikke lige tænkt på kunne give noget opmærksomhed,

men det er nok også fordi jeg ikke troede jeg ville bruge dette forum så meget, som jeg kan se jeg kommer til nu. Der er jo virkelig dygtige folk herinde, med bred og alsidig viden.

Fysiske netværk. Ja, det er noget i den retning jeg tænker bla. vil kunne give nogle gode kontakter. Men hvor er de?

Har du nogle råd til hvor man skal lede? Smile

Vh Allan M.

symbiotic.dk

Digital freelance Art Director / grafisk designer af Web og Apps.

Portefølje: www.symbiotic.dk • Skype: allanmarcuslund • Mail: am@symbiotic.dk

Amino-karma 200
Tilmeldt 3. apr 07
Indlæg ialt: 47

Rasmus Limschou
Skrevet 13-04-2012 kl. 10:54

Hej Allan,

Faldt lige over dit indlæg og vil gerne knytte en kommentar til den.

Først skal du helt  klart have en hjemmeside, som i bund og grund godt kan være en blog.
Her skal du have lidt info omkring dig selv, dine kompetancer, dine design betragninger, referencer og projekter du har arbejdet på.

Derudover vil jeg foreslå, at der er en mini blog med design inspiration, din design filosofi og andre relevante emner.

Siden skal være en afspejling af dig og dine evner til at formidle budskaber gennem design.

Måske du skal starte med at finde din niche. Når jeg skriver dette er det fordi, at jeg selv benytter forskellige designere afhængig af om det er et corporate projekt, fashion eller livsstils projekt. Derudover er prisen på designerne ligeledes et parameter. Der er meget forskellige priser, som typisk hænger sammen med kompetancer. Så afhængig af budgettet, vigtigheden af designet samt slutkunder og målgruppen, vælger jeg designerne ud fra dette.

Men det er langt fra alle der har denne approach til det og ikke har den fornødne viden. Jeg oplever derimod, at der er rigtig mange som vælger på baggrund af anbefalinger fra folk i deres netværk.

Så det gælder om at komme ud og være altiv og få en masse referencer på plads. Og så få gang i den simple hjemmeside med en masse design inspiration og ikke mindst dine egne tanker på design. Dette viser at det er noget du brænder for.

Jeg faldt over indlægget, da jeg selv sidder med et re-design projekt for et rejsebureau som der skal igang asap, men der er et relativt stramt budget på det. Så du er velkommen til at smide mig en PM, med links til referencer og lign. i.

PS. Ved at skrive dette indlæg, genererede du netop et meget relevant lead :-) Ser frem til at høre fra dig.

CACTUS  mod tømmermænd - www.cactusgroup.dk

Kvalitets golfrejser til fornuftige priser - ClassicGolf 

Amino-karma 182
Tilmeldt 2. feb 12
Indlæg ialt: 48

Symbiotic.dk
Skrevet 13-04-2012 kl. 11:09

Hej Rasmus.

Mange tak for din feedback! Virkelig relevant, og jeg vil klart tage dine forslag til mig. Jeg arbejder faktisk på et nyt site, som skal fortælle meget mere om mig og vise hvad jeg kan og vil. 

I kan se et lille preview her: http://www.symbiotic.dk/symbiotic2012

Jeg er stadig i designfasen. Intet er kodet endnu, så kom endelig med forslag til indhold m.m. Det vil blive taget imod med kyshånd.

Synes du forside rammer det du efterspørger, eller skal der andet/mere til? 

Utrolig dejligt at mit indlæg, kunne genererer lidt interesse!

God weekend til alle Smile

Vh Allan M.

symbiotic.dk

Digital freelance Art Director / grafisk designer af Web og Apps.

Portefølje: www.symbiotic.dk • Skype: allanmarcuslund • Mail: am@symbiotic.dk

Amino-karma 200
Tilmeldt 3. apr 07
Indlæg ialt: 47

Rasmus Limschou
Skrevet 13-04-2012 kl. 11:31

Hej igen Allan,

Du får lige et par hurtige tanker med på vejen igen efter at have set designet.

Jeg ville umiddelbart ikke booke dig hverken til corporate, fashion/livsstils design, da jeg ikke fornemmer udfra dit siden at du kan dette. Jeg er ikke vild med det dæmpede brune look. Der er ikke meget "feel" over det. Men det kan jo godt være at det afspejler dig. 

Jeg får ikke indtrykket af at du er en "kunstner" i ordets positive forstand. Her tænker jeg på at alle de utallige designere jeg har arbejdet med. De kan deles op i 3 kategorier.

1. hyggedesigneren - som synes et er fedt at designe hjemmesider, men ikke har den store erfaring med usability, ehandel eller lign.

2. Arbejdsmanden/kvinden - Som er rigtig dygtig teknisk, har god erfaring med usability, ehandel, call to action ting og kan sætte sig ind i projektet.

3. Kunsteren - Denne person kan skabne en unik profil til kunden med udgangspunkt i kundens forretning baseret på analyse. Personen har en lang række større projekter bag sig og er vant til at være lead designer og skal have indgående kendskab til alle de teknisk aspekter af design. Derudover er det meget kendetegnet ved denne person, at de typisk "lever" design.

Jeg vil umiddelbart placere dig som en 2er ud fra det ud har skrevet, men ikke udfra dit site. Det ligger lidt under.

Jeg vil nok overveje at booke dig til en design opgave til en app. eller lign.

Brug lidt tid på at surfe lidt rundt på div. 3ere sider og se hvordan de kommunikere. Her snakker jeg om folk der har været design-leads i de større bureauer.

Håber du kan bruge det.

/Rasmus

CACTUS  mod tømmermænd - www.cactusgroup.dk

Kvalitets golfrejser til fornuftige priser - ClassicGolf 

Side 1 ud af 3 (25 indlæg) 1 2 3 Næste >

RSS-feed
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll