Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Priser for Webudvikling

Side 1 ud af 2 (14 indlæg)
Fra Århus C
Tilmeldt 25. Nov 05
Indlæg ialt: 310
Skrevet kl. 15:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg har efterhånden erfaret at det er dumt at sælge sig selv for billigt, og det vil jeg gerne undgå. Men hvad ér den typiske timepris når man sidder og udvikler hjemmesider i et enkeltmandsfirma?

Fremover vil jeg udvikle og genbruge en del moduler, hvilket giver lidt luft i tidsforbruget pr. side.
 
Men hvad gør jeg indtil da? Hvad tager jeg i timen?
Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 18:51
Hvor mange stjerner giver du? :

  Den er svær, for det kommer jo an på hvor specialiseret det er, det som er grunden til at kunderne netop skal vælge dig.

  Nogle af de tunge web-programmører, som vi nogen gange benytter os af til opgaver som er så avancerede at vi ikke selv kan løse dem i MediaMouse, koster omkring 1.000 kr. i timen - men så er der altså også tale om hardcore programmører.
 
  Men i den modsatte grøft, der sidder der en 18 årig som lige er flyttet hjemmefra, bor i en lejlighed forældrene betaler og ejer kun en cykel. Vedkommende har typisk ikke den store kompetance og erfaring, men kan de basale grundelemter inden for webdesign. Timepriser på sådanne personer ligger typisk under 200 kr.
 
  Hvis du går til et decideret produktionshus - f.eks. MediaMouse - så ligger timeprisen på imellem 450 og 700 kr. Vi ligger selv lige i midten af prislejet, men der er nogen som både er billigere men også dem som er dyrere. Men igen det kommer også an på hvor avanceret webdesign vi snakker om. Det er også de priser jeg ved en række reklamebureauer ligger inden for når de sælger en web-løsning.
 
  Men her i huset er det så også meget sjældent at vi blot kører på timepris. Typisk er det en opgave som bliver solgt på et fastpristilbud. Typisk ønsker kunderne at få et fastpristilbud, hvilket jeg absolut også syntes er mest rimeligt - ellers så står man som kunde pludselig og har en halvfærdig hjemmeside men ikke flere penge.
 
/Jesper
www.MediaMouse.dk      jesper snabelA mediamouse.dk
Fra Århus C
Tilmeldt 25. Nov 05
Indlæg ialt: 310
Skrevet kl. 21:55
Hvor mange stjerner giver du? :
For lige at uddybe lidt, så er jeg uddannet Multimediedesigner. Da dette er en noget broget betegnelse vil jeg betegne mig selv som en kompetent designer og programmør indenfor Flash/actionscript, asp/vb, php, javascript. Jeg er færdiguddannet i sommer, og har af samme årsag ikke den store praktiske erfaring, men har somregel ikke problemer med at læse mig frem til de nødvendige funktioner og metoder jeg står og mangler.

Summa summarum, så ligger jeg nok et sted halvvejs imellem en hardcore programmør, og en 18 årig knægt.

Lyder en timepris på 400-500 så helt urimeligt? Evt. med nogle gode rabatter her i starten til at komme igang på?

Jeg er enig i at fastpris tilbud er en god service overfor kunden, hvis man vel at mærke kan få godkendt en kravspecifikation, så der ikke hele tiden løber nye ting ind i projektet, hvorved timeantallet stryger i vejret.
Fra Kolding
Tilmeldt 23. Oct 05
Indlæg ialt: 900
Fra  WORDPRESSKONSULENT ApS Skrevet kl. 22:15
Hvor mange stjerner giver du? :
Summa summarum, så ligger jeg nok et sted halvvejs imellem en hardcore programmør, og en 18 årig knægt.


Jeg vil lige sige at hvis du er relativt nyuddannet og ikke har nogen reel erhvervserfaring, er der lang vej til at blive noget der bare ligner halvvejs hardcore :)
Det kræver flere års erfaring med udfordringer, udfordringer, udfordringer. Og det uanset hvor kompetent og lærenem man så end selv mener man er, for det betyder ikke rigtig noget når man kommer ud på den anden side af hegnet - som min gamle underviser i systemudvikling engang sagde.

Jeg ved det, for jeg har selv været der :)

--
Uffe Fey, WordPress-konsulent på fuld tid

Fra Skærbæk
Tilmeldt 11. Oct 05
Indlæg ialt: 713
Fra  Eventbooker.dk Skrevet kl. 22:24
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej Morten.

Puha som alle de andre siger.

Jeg har lavet en undersøgelse for en kunde en gang, og uden at råbe for meget, så kan jeg sige, at der er kæmpe mæssige forskelle i priserne. Virkelig ekstremt. Du skal virkelig finde en niche for at slå igennem. Pris kan være nichen, men der er mange udbydere der også har det som niche. Satser du lokalt, så lav en miniundersøgelse, der kan vise dine konkurrenters nicher....

søger ligesindede i Sønderjylland

Tilmeldt 20. Nov 05
Indlæg ialt: 169
Skrevet kl. 22:54
Hvor mange stjerner giver du? :
De nævnte timepriser lyder bestemt ikke urimelige.
Der hvor jeg for alvor ser problemerne for små enkeltmandsvirksomheder er kompetencerne.
En god webløsning består af flere kompetencer end der nødvendigvis kan ligge på én mand.
 
Mit synspunkt vil jeg gerne uddybe en smule...
Godt design kræver en dygtig grafiker - uddannet designer
God programmering kræver en, nåh ja, god programmør til den teknologi man nu ønsker at sælge.
Derudover er der brug for en god sælger og en god projektleder som kan styre projektet ordentligt færdigt.
 
Derfor synes jeg at timeprisen må variere efter hvilke kompetencer du mener at kunne levere til dine kunder. Vil du f.eks. gerne kunne byde på .net-programmering eller integration til eksisterende applikationer - så er det ikke længere din egen timepris - så er det prisen hos de langhårede drenge vi snakker om, altså der hvor du er nødt til at købe kompetencerne for at kunne levere løsningen.
 
Omvendt er verden jo ikke stor længere og der er intet der kan forhindre dig i at have fremragende kompetencer til få penge, ved at tænke lidt uden for danmarks grænser. Om ti år vil mange af os små webbureauer være lukket hvis ikke vi forstår globaliseringen ;0)
 
Nå, men det var et sidespring af rang. Jeg giver mine kunder fast tilbud ud fra en forventning om hvor lang tid et projekt vil tage. God arbejdslyst
 
Mvh Carsten
Fra Århus C
Tilmeldt 25. Nov 05
Indlæg ialt: 310
Skrevet kl. 23:14
Hvor mange stjerner giver du? :
Du skal virkelig finde en niche for at slå igennem. Pris kan være nichen, men der er mange udbydere der også har det som niche. Satser du lokalt, så lav en miniundersøgelse, der kan vise dine konkurrenters nicher....


Som udgangspunkt vil jeg ikke konkurrere på pris som en niche, men vil i stedet koncetrere mine kompetencer omkring at udvikle websites til en bestemt branche. I den forbindelse vil der der med tiden opstå en vis ekspertise indenfor websites til netop denne branche, og de forventninger der er til websites af denne type.

Er en timeløn på 400-500 kr så et rimeligt mål for website udvikling med "specialviden" om branchen? Selvfølgelig skal de første kunder ikke betale fuld pris, da denne specialviden endnu ikke er fuldt udviklet.

Et sidespor:
Mht. priser på genbrugte moduler. Hvis man genbruger et bestemt modul på flere hjemmesider, er det så rimeligt at tage en pris for modulet der svarer til udviklingstiden?

Min fornemmelse er at prisen afhænger af i hvor stor grad man mener at kunne genbruge det. Der bør vel være en sammenhæng mellem udviklingstid og (forventet) antal af implementeringer?

Men hvis modulet kun sælges f.eks. 5 gange (Med fare for at lyde som manden der udtalte at verdensmarkedet for computere var omkring 5 stk....), så tager man vel fuld pris hver gange?
Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 08:59
Hvor mange stjerner giver du? :
  Jeg syntes ikke dit udgangspunkt lyder helt skævt. 400 kr. ville nok være en god start - så er der jo også plads til at du kan øge prisen med tiden.
 
Jeg ved dog ikke lige hvordan du skal "vinkle den" i starten, så du kommer i gang. At tilbyde de første par kunder at de f.eks. får 20 eller 30% rabat på opgaven er nok ikke en dårlig idé. Men det er mere spørgsmålet om hvordan det virker på kunden, når de får rabatten fordi man ikke har så meget erfaring. Men jeg tror/ved at der sidder en del derude som er villige til meget, såfremt der blot er en smule at spare - og disse vil du kunne nå med dit "opstarts-tilbud". Min erfaring med disse er så blot, at de kan blive nogle uhyggelige tidsslugere, fordi de regner med at når du nu har givet dem din pegefinger, så følger resten af armen også med til samme lave pris.
 
Hvad siger I andre?
 
/Jesper
www.MediaMouse.dk     jesper snabelA mediamouse.dk
Fra Sandkrogvej 12, 7790 Thyholm
Tilmeldt 14. Apr 05
Indlæg ialt: 8725
Fra  Kjers ApS Skrevet kl. 09:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Dato: 11/29/2005 11:13:59 PM Forfatter: Morten Bock [ Er en timeløn på 400-500 kr så et rimeligt mål for website udvikling med ''specialviden'' om branchen? Selvfølgelig skal de første kunder ikke betale fuld pris, da denne specialviden endnu ikke er fuldt udviklet.

- Selvfølgelig skal de det. Hvis du tilbyder dig til mindre end 500 kr., så placerer du dig i min bevidsthed i sammme kategori som en bumset skoledreng, der lige har lært noget frontpage i edb-timerne. Tro på dig selv. Det er lettere at få 500 kr. pr. time end 200.
Hvis du gerne vil være "sød" mod dine første kunder, så giv dem lidt rabat på den samlede løsning mod at du må bruge dem som reference på din egen hjemmeside. Så bliver alle glade.
 
Dato: 11/29/2005 11:13:59 PM Forfatter: Morten Bock  Mht. priser på genbrugte moduler. Hvis man genbruger et bestemt modul på flere hjemmesider, er det så rimeligt at tage en pris for modulet der svarer til udviklingstiden?
 
Kig på, hvilken værdi det har for kunden. Hvis du har brugt 20 timer på at udvikle en applikation, der er 500 kr. værd for kunden - så kan du tage 500 kr. for den. Hvis du har en applikation liggende i harddiskskuffen, som er 20.000 kr. værd for kunden, så kan du tage 20.000 kr. for den. Kunden behøver ikke vide, hvor mange timer du bruger. Hvis du opdager, at du kan bygge noget op over et system, som du i forvejen har udviklet, så giv et fast tilbud.
Når jeg køber programmering, er jeg bedøvende ligeglad med, hvor mange timer programmøren bruger. Jeg foretrækker et fast tilbud. Så kan jeg se, om prisen hænger sammen med mit budget. Hvis programnmøren også kan tjene godt på det, så er det fint for mig.
 
mvh Hans
Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 09:15
Hvor mange stjerner giver du? :
  Angående dit sidespor, så syntes jeg personligt at det virkelig er et sidespor () hvis du udvikler moduler som du sælger flere gange efterfølgende, men lader den første kunde betale den fulde pris for.
 
  Hvis en kunde kommer til dig og betaler fuld timepris for at få udviklet en website, så vil kunden også være i den fulde overbevisning at det er hans/hendes. Hvis du så bagefter går ud og sælger det samme site igen - bare med en lidt anderledes grafisk "skal" - og den gamle kunde finder ud af at du har videresolgt sitet, og den nye finder ud af at det er et "brugt" site de har købt - så kan du være sikker på at du har begge kunder på nakken.
 
  Jeg skal nok lade være med at komme med navne, men her i lokalområdet hvor MediaMouse ligger, der lå en virksomhed som udelukkende lavede webdesign. Efter at have lavet hjemmesider for en 8-10 forskellige virksomheder i byen, så begyndte der hurtigt at vise sig en tråd der lugtede langt væk at ren genbrug. På mange af siderne har knapperne både de samme navne og udseende og hele opbygningen er den samme - der er blot lige virksomhedens logo som er skiftet ud. Endvidere havde der så på enkelte sider ligefrem også sneget sig noget tekst med ind fra den tidligere hjemmeside. Vi har et par af disse som kunder i dag, og jeg ved fra disse at den virksomhed som lavede disse sites ikke eksisterer længere. Problemet for virksomheden, da der var en del af kunderne som kendte hinanden og bed mærke i at deres hjemmesider var ens - hjemmesider som de vel og mærke havde betalt fuld timepris for at få udviklet. Da de så havde konfronteret virksomheden, så var de blot blevet afvist med en forklaring om at sådan var det når man fik designet en hjemmeside og at der var så mange hjemmesider i verdenen i dag, at man ikke kunne undgå at de ligner hinanden. Det endte så en nogle retsager, da kunderne ikke lod sig spise af med den historie.
 
Derfor: Hvis du sælger moduler til flere, så skal du understrege at der er tale om færdige moduler som kunderne blot køber retten til at bruge - derved er der kastet lys over sagen, og der er ikke nogen som står med sure miner bagefter. Men du skal så også huske at du nok ikke kan slippe afsted med at tage den fulde udviklingstid med i prisen første gang du sælger et pågældende modul.
 
Prøv f.eks. at tage udgangspunkt i at udviklingen af modulet skal have tjent sig hjem i løbet af et halvt år. Hvor mange kunder du regner med vil købe det pågældende modul inden for den periode? Tag det antal og træk et par stykker fra, så du har en margin. Derefter dividerer du det med antallet af timer du har brugt - og så ved du hvor meget du skal sælge modulet til for at det tjener sig hjem. Dette forudsætter selvfølgelig at du så netop sælger mindst det antal du regnede med. Men det stopper så ikke her: Du skal efterføglende, når du har regnet tallet ud, finde ud af hvad tilsvarende moduler koster på markedet (hvad tager dine kolleger i branchen for sådan et?). Det skal du så veje op imod det tal du sidder med. Hvis du f.eks. har regnet ud at modulet skal koste 400 kr. og alle andre tager mindst 2.000 kr. for det, så bør du nok overveje prisen endnu en gang. Det samme gælder den anden vej - hvis gadeprisen er 400 kr. for et modul og dit tal siger du skal sælge det for 2.000 kr., så går det heller ikke.
 
/Jesper
www.MediaMouse.dk      jesper snabelA mediamouse.dk
Side 1 ud af 2 (14 indlæg)