heeej amino folk |
Hej
Godt nok er jeg endnu ikke ejendomsmægler, men læser til finansbachelor med henblik på en dag at blive det. Må indrømme jeg føler mig en anelse overrasket over dine spørgsmål, da de synes at gå meget på hvad man tjener og hvad man kan få, men man kan selvfølgelig have forskellige forudsætninger for at gå ind i branchen.
Først så vil jeg anbefale dig, at såfremt du ønsker at gå den vej, så er der flere måder at opnå det på - der er ikke én bestemt vej. Med søgen rundt omkring på de forskellige mæglervirksomheders hjemmesider, kan du mere end ofte finde medarbejder udtalelser omkring, hvordan de er nået til hvor de er, samt hvordan deres dage er. Ligeledes er det en god ide at tjekke stillingsopslag og på den måde få en ide omkring hvad de forskellige virksomheder tilbyder eller fortæller om stillingen. Nogle kæder tilbyder f.eks. at man har fri hver weekend, andre kræver at du er mere fleksibel og kan sætte en søndag eller to af om måneden til fremvisninger m.v. Ejendomsmæglerbranchen synes at være en meget fleksibel branche, med frihed under ansvar - får du salgene igennem og får du lavet det du skal, så er det vigtigst.
Men for nu at komme lidt ind omkring dine opstillede spørgsmål, så vil jeg da forsøge mig med at skrive lidt, ud fra hvad jeg har fundet ud af ved at læse mig frem til det rundt omkring.
1. Når en ejendomsmægler sægler et hus og får f.eks et salær på 50 tusind kr. hvor meget får han selv og hvor meget går til hans ''chef/arbejdsplads. hvis nu han kun tjener på det, han sægler og ikke får nogle grundløn:)
Mener det er meget forskelligt hvad du opnår i kommision på salget. Endnu har jeg ikke fundet et stillingsopslag hvor der ikke har været en garanteret grundløn ud over provisionen. Ejendomsmæglere er godt lønnede, men synes det virker forkert at skulle vælge branche ud fra sådan en faktor - så er der så mange brancher man kan gå ind under. Et bestemt svar på det her kan jeg ikke rigtig give, idet jeg har en ide om, at de oplysninger først blive kendt for en, når man er kommet ind i branchen - derfor er en ejendomsmægleruddannet nok bedre til at forklare det her, såfremt personen ønsker at fortælle det. Hvis du tænker meget på hvad en gennemsnitlig løn for en ejendomsmægler er, kan du eksempelvis gå ind på Jobindex.dk og finde "Tjek din løn" og ud fra indtastede oplysninger der måtte passe på din erfaring, tjekke hvad andre ligger på eller sætter som lønkrav.
2. Hvad tjener en trainee? og kan det lade sig gøre at man kan komme til at arbejde for en mægler som f.eks. kontorelev, mens man lsæer til finansøkonom. Så man er sta.aut. ejendomsmægler når de to år i finansøkonom uddannelsen er gået.
En trainee hos en ejendomsadministrator tjener vist omkring kr. 19.000 om måneden i den periode med en eventuel mindre stigning efter nogen tid - vil gætte på det er cirka det samme for en ejendomsmægler. Det er hvis du vælger at gå ind i branchen med en baggrund som finansøkonom, kontorelev, købmand eller lignende. Tager du uddannelsen som finansbachelor, vil du efter endt uddannelse (3½ år), være uddannet ejendomsmægler og skal ikke være i oplæring så længe, hvorfor trainee perioden hurtigere er overstået. Men jo, du kan sagtens søge ind hos en ejendomsmægler som kontorelev, men det er nok ikke den første periode, at du kommer ud og vurderer ejendomme. Statsautoriseret ejendomsmægler tager yderligere 1½ års uddannelse har jeg ladet mig fortælle - dette foregår på skole ved siden af dit arbejde som ansat. Du er altså dermed ikke statsautoriseret efter de 2 år som finansøkonom.
3. Alle de ejendoms mæglere jeg har stødt ind på. køre altså rundt i store audi'er bmw'er og mercedeser. Hvordan har de råd til det? mine venner siger at det noget med får af sin arbejdsplads eller man får et tilskud af arbejdspladsen..
Der medfølger ikke firmabil som ejendomsmægler - skal ikke kunne sige om man som partner af en mæglerbutik kan tilegne sig en, men det er ikke en frynsegode. Du skal benytte eget køretøj, dog modtager du til gengæld en kørselsgodtgørelse per km. Man kan sige det er en ting man skal tænke over, idet man jo således selv står for tabet på bilen med slid, service og nedskrivninger. Alle ejendomsmæglere kører nu heller ikke rundt i store dyre biler - her i Aalborg kører flere mæglere rundt på cykler, i gulpladebiler, i toyota avensis´er, mazda 6´ere, ford mondeo´er og faktisk også mindre biler end det. Det er dog klart, at nogle mæglere kører rundt i ret attraktive biler, men man kan så vende den og sige, at har du eksempelvis med liebhaveri at gøre, sætter det måske ikke det bedste billede hos kunderne, hvis du triller op i indkørslen i en Suzuki Alto - men det er vel et valg.
4. Hvad tjener i? altså vil gerne høre lidt om hvad folk tjener og hvor mange timer arbejder i?:)
Igen, så vil jeg anbefale dig at kigge på "Tjek din løn" på Jobindex.dk, hvor du kan få et indtryk af det. Det er selvfølgelig kun vejledende og passer muligvis ikke med det sted du bliver ansat - måske er det højere eller lavere, det er individuelt. Din løn baseret også meget på om du tidligere har arbejdet indenfor salg af forskellig art, eller om du kommer direkte fra studiet og måske ikke har nogen erfaring. Men et skud for en uddannet ejendomsmægler der er forholdsvis ny i branchen er nok et sted mellem kr. 33.000 og kr. 38.000 +/- provision og forhandling. Af timer så synes jeg du skal finde nogle udtalelser fra nuværende ejendomsmæglere på de respektive hjemmesider. Måske du møder kl. 8 om morgenen og har fri kl. 16-17. Det er en branche med megen frihed under ansvar og ikke et sted med timekort eller noget. Ofte kan du også komme ud for at have fremvisninger eller kundemøder om aftnen eller i weekenden jo, så det er meget forskelligt.
5. Hvis du/i virkelig gerne vil være flinke. Kan i så ikke gå med til at skrive med mig over pm. så kan jeg fyrer nogle lidt mere konkrete spørgsmål af når jeg ved hvem du er:)
Valgte så alligevel lige at skrive det herinde. Ved ikke om du har fundet mine svar brugbare, men de er baseret på hvad jeg har opsnuset indenfor branchen. Tror det handler utrolig meget om at undersøge og finde informationer rundt omkring - det giver dig hurtigt en ide om hvordan det er i branchen. Tag nu eksempelvis EDC´s hjemmeside, den kan fortælle utrolig meget.