Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Video on demand

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 6. Apr 05
Indlæg ialt: 32
Fra  Virtualhelp.dk Skrevet kl. 17:07
Hvor mange stjerner giver du? :
Jeg går og overvejer mulighederne for at starte et selsakb op omkring direkte download af film. Alt det tekniske har jeg styr på, men vil da gerne høre mere fra folk der kender til sådanne løsninger. Jeg har studeret Microsofts DRM (Digital rights management) teknologi samt deres 2003 serverer.

 

Selve konceptet, omkring hvorledes en sådan forretningsløsning skal se ud, er derimod noget frit svævende.

Tv2 er f.eks. startet med deres eget koncept omkring direkte  download/streaming  http://ing.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050404/IT/50404002

 

Jeg tror det er svært at komme ind på "mainstream" markedet for film. Blockbuster og andre video distributions selskaber skal nok komme op med løsninger indenfor dette område.

 

Tænker mere på markedet omkring "smalle film", kult film og dokumentar film. Mange såkaldte smalle film er faktisk temeligt svære at anskaffe. Prøvede engang at bestille en dokumentar film hjem fra USA på et VHS bånd. Selve filmen kostede lidt under 100kr. Derudover kom der forsendelse på igen lidt under 100kr og så skulle jeg også betale told. Ialt lidt under 300 kr for en film  

Desuden findes der en hel underskov at temeligt spændende og anderledes film, som aldrig er blevet markedsført. Disse film ligger ofte udenfor det vi betegner som typiske hollywood film, og har et vist potentiale blandt både yngre og ændre film entusiaster.

 

Håber der er nogen som kan komme med et indspark i til et sådan projekt.

mvh Henrik

Virtualhelp - gode outsourcede virtuelle assistenter - http://virtualhelp.dk/

Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 21:48
Hvor mange stjerner giver du? :
  Hej Henrik,


Det lyder spændende dit projekt. Der hvor jeg har set andre "falde i" undervejs, er hvad angår rettigheder, styring af rettigheder og båndbredden. Det med rettighederne ser du ud til at have styr over.


 


Det næste er så båndbredden. Mange tror at det er nok at skaffe en server med masser af diskplads og så sætte den op ude hos et hostingcenter med en stor båndbredde. Der hvor kæden typisk hopper af, er når det virkelige forbrug af båndbredden bliver en realitet: Praktisk talt alle større seriøse hostingcentre afregner i MB eller GB i måneden - og det er ikke billigt. Derfor skal du være meget omhyggelig med dine udregninger omkring båndbredde forbruget (altså MB pr. dag/uge/måned) og hellere sætte tallet for højt end for lavt. Endvidere skal du virkelig nærlæse kontrakten fra hostingcenteret.


 


OG så lige endnu et godt råd til sidst: Lad være med at forsøge at streame direkte hjemme fra din 2MB CyberCity/TDC-linie eller hvad du nu har - det bliver meget hurtigt en flaskehals og så gider brugerne ikke at benytte din tjeneste. Få din server sat op ude i byen i stedet for hos nogen med nogle gode stabile linier med stor kapacitet.


 


/Jesper


 
Tilmeldt 6. Apr 05
Indlæg ialt: 32
Fra  Virtualhelp.dk Skrevet kl. 09:12
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Jesper


Tak for de gode råde.

 

Ud over de tekniske aspekter er jeg også intesseret i at høre om der er nogen der kender til film industriens rettigheder over film. Jeg har sat mig ind i det basale.

Men rent konkret og praktisk hvordan forhandler man og med hvem?

 

Hvis der er nogen som at interesseret i at arbejde/bidrage til et Vidio on demand system, så hører jeg meget gerne fra dem.

 

mvh Henrik

Virtualhelp - gode outsourcede virtuelle assistenter - http://virtualhelp.dk/

Fra Ringsted
Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 395
Skrevet kl. 10:28
Hvor mange stjerner giver du? :

Med hensyn til båndbredde så vil jeg ikke se det som et problem sålænge man henvender sig til det danske marked.


Lad os sige at 1 time Film fylder 1 GB i god kvalitet (ved det sikkert er lidt for meget)

Men dette kan gøre for ca 110 øre i trafikafgift hvis man vælger den rigtige DANSKE host.

 

Prisen kan enda komme længre ned hvis man er villig til at forhandle lange kontrakter.


 
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 80
Skrevet kl. 10:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Ronnie
Har du et link til en udbyder du mener er den rigtige DANSKE løsningn inden for dette område? Roder selv med et hobbysideprojekt, hvor jeg er bange for at båndbredde måske også bliver en for stor omkostning i længden.
Jeg så iøvrigt en bannerreklame for et engelsk selskab der tilbyder FRI trafik med en dedikeret 100 mbit forbindelse... Pokkers jeg ikke skrev ned hvad det hed på daværende tidspunkt - men skulle der være nogen der kender til den, er jeg meget interesseret i at høre mere om det. Lyder iøvrigt som et spændende projekt Henrik! Det blir spændende at høre mere om :)

CEO / Partner @ Deducta Online Marketing

Fra Ringsted
Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 395
Skrevet kl. 11:09
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg har selv Serverrum med linier fra www.jay.net og de er efter min menning en rigtig god partner på dette område.


De har bla. dr og TV2 som kunde

 

Fri trafik fra udlandet er fint nok, men jeg ville aldrig streame noget til en dansker fra en server i USA, jeg tror ikke det er stabilt nok, og så får man også kun hvad man betaler for.

 

Hvis i er intresseret vil jeg MEGET gerne høre mere om jeres projekter.
Fra Ribe
Tilmeldt 24. Mar 05
Indlæg ialt: 2069
Fra  ActiveWebs A/S Skrevet kl. 14:35
Hvor mange stjerner giver du? :
110 øre er vel en okay pris, men du burde nu nemt kunne komme længere ned på rent dansk trafik - dog tror jeg nærmere det er licenspengene du skal bekymre dig om i starten end lige at spare 60~ øre pr. film i trafik (så snart du får en fornuftig volume på bliver det naturligvis en anden sag)

Dit valg af udbyder bør foretages ud fra flere kritterier såsom din egen geografiske placering samt om du vil leje en dedikeret maskine hos en udbyder eller selv vil stille en server til rådighed og få den hosted hos en udbyder.

... Valg af en udenlandsk udbyder er okay til mange formål, f.eks. findes der en del britiske, amerikanske og tyske udbydere der nærmest kaster trafikken eller flatrate aftaler efter dig til ingen penge - helt "dedikeret" 10 eller 100 mbit skal du dog nok ikke regne med at få til de penge.
Hvad er det du skal hoste Sebastian, om man må spørge?
Side 1 ud af 1 (7 indlæg)