Nu var det heller ikke om hvem han skulle vælge, men prisforskel på win og linux vi havde fat i :)
Nu kræver det heller ikke ret meget at flytte et site fra én server til en anden, så derfor kunne han jo sagtens starte med en virtuel server og se hvordan det kører der. Til sidst kunne han jo stå med en server som enhver gamer vil savle over ;) Han kunne også kigge på EC2 hos Amazon hvor en windows kan fås fra omkring 500 kr om måneden + trafik. Muligheder er der nok af. |
Selvfølgelig er det kunderne der kommer til at betale indirekte for de licensomkostninger udbyderen har, men så dyre er Microsoft licenser til et webhosting setup altså heller ikke. Hvis vi udelukkende taler om understøttelse af ASP så vil prisforskellen i licens i forhold til at drifte en Linux server til kunderne ofte være under 100 kr. pr. måned - dvs. peanuts når det fordeles ud på kunderne og man medregner virksomhedens øvrige omkostninger og tidsforbrug i forbindelse med deres setup. Husk endvidere på at nogle udbydere også anvender kommercielle Linux distributioner, så i nogle tilfælde vil deres Linux setup måske endda være dyrere i licens end Windows setup'et, samt kontrolpaneler og andet software der kan være dyrere i licens end selve operativsystemet.Rasmus Lindgren:Well... dette er kun den halve sandhed
Microsoft skal jo have betaling for de licenser som ligger på hosting serverne. Spørgsmålet er så tit om hosting virksomheden sender regningen videre til kunderne. Umiddelbart vil jeg sige at hosting firmaerne ALTID sender regningen videre, med mindre de putter alt for mange brugere på hver server.
I mine øjne er omkostningsforskellen så lav at det ikke kan betale sig at prisdifferentiere på Linux og Windows webhosting når man har begge dele, hvis det sælges med samme features.
MSSQL 2008 Express er i øvrigt tilstrækkeligt til langt de fleste simple webhosting behov, og hvis ikke det skulle være tilfældet så vil Web Edition eller Workgroup Edition ofte dække behovet og disse koster ikke alverdens.