Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Tryk på pap, som kommer i berøring med fødevare,

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 23. Feb 06
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 10:35
Hvor mange stjerner giver du? :
Vi er 3 unge på Lyngby HTX, som har fået stillet følgende opgave:
 
I skal finde ud af om det er muligt at trykke på pap, som kommer i direkte berøring med fødevare.
 
Vi har undersøgt dette meget og kan kun komme frem til at hvis trykket ikke smitter af, er det lovligt.
 
Kan dette virkelig være sandt? Hvis nogen kan hjælpe os med dette vil det hjælpe os meget...
Det skal lige siges vi har ringet rundt til en del stedet og sån, men der bliver vi bare hele tiden sendt videre.
Fra Århus C
Tilmeldt 25. Nov 05
Indlæg ialt: 310
Skrevet kl. 14:14
Hvor mange stjerner giver du? :
Hvad med at give et kald til brdr hartmann?

http://www.hartmann.dk/

De laver f.eks. æggebakker med tryk på, så der må da være nogen i deres jura afdeling der kan svare på den slags...
Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3352
Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet kl. 15:31
Hvor mange stjerner giver du? :

  Problemet med tryk er, at det ofte er en "åben" overflade som man trykker på.

Hvis du f.eks. tage noget mat bestrøget papir og kører det igennem en offset-trykkemaskine så vil trykket kunne smitte lidt af hvis det er store farveflader der er trykt. Endvidere vil områder som der ikke er trykt på let tage imod skidt fra fingre m.m. Derfor gør man typisk det at man lukker overfladen med tryklak bagefter.
 
Hvis det f.eks. er en emballage til noget slik, så er det i orden at der trykkes på oversiden af emballagen - altså den del som ikke kommer i kontakt med indholdet. Hvis der til gengæld skal trykkes på indersiden, så skal trykkets kemi være af en slags som ikke afgiver giftige ting og sager - Der findes beskrivelser omkring hvad der må og ikke må komme i kontakt med fødevare. Men det er også meget afhængigt af hvad emballagen konkret skal indholde. Hvis det er noget som meget let tager smag og lignende fra omgivelserne, så skal emballagen være forseglet - derfor benytter man typisk blisterpakninger eller krympepakning. Men i det tilfælde er der heller ikke tryk som kommer i direkte kontakt med indholdet, da trykket jo af logiske grunde er på ydersiden hvor det kan ses.
 
Bare fordi trykket ikke smitter synligt af, så er det ikke nødvendigvis lovligt. Hvis man trykker på indersiden af en emballage og derefter lukker overfladen af med lak, så smitter trykket ikke af længere. Men hvis man nu har brugt noget hidsigt solvent lak - så er det ikke selve trykket man skal være bekymret for...
 
Et godt råd herfra vil være at give TetraPak et ring. Det er nogle super flinke mennesker som har ekstrem stor erfaring i at lave papemballage til alle mulige former for fødevarer. De har faktisk patent på at lave de papfiduser som kan indeholde væsker (f.eks. mælk og frys-selv-is). Prøv at kigge i kraven på en karton cacao eller lignende - både herhjemme og i udlandet - der står sørme TetraPak.

De vil formentenlig kunne give Jer en længere forklaring omkring hvad man skal tage højde for inden for fødevare - navnligt de flydende.

/Jesper
www.MediaMouse.dk    - alt i grafisk kreation & produktion     jesper snabelA mediamouse.dk
Tilmeldt 23. Feb 06
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 15:49
Hvor mange stjerner giver du? :
Tak for svarene, det er slet ikke nogen dårlige ideer i kommer med.
Side 1 ud af 1 (4 indlæg)