I vores branche er det meget normalt at tilbyde gratis kaffe, sodavand, the, slik osv. I forbindelse med at vi i kommende tid flytter og udvider vores eksisterende butik er det planen at udvide sortimentet og gøre morgenmad (alm. buffet m. franskbrød, smør, ost, wienerbrød, avis etc) til en fast del af vores koncept. Og naturligvis skilte lidt med det på vores facade osv. Rent praktisk vil vi gøre en af to ting: Selv lave det som bake-off (mest økonomisk) - eller lave et samarbejde med den lokale bagermester, der ligger rundt om hjørnet. Der er flere ting i det, men som hovedargument vil vi naturligvis gerne bruge det som et ekstra trækplaster i forhold til at få nye kunder + fastholde vores nuværende. Egne tanker: Vi ønsker ikke at få ballade med fødevarekontrol etc. (egenkontrol mv.) Er det fradragsberettiget, hvis det er en fast del af vores nedskrevet koncept? Kunne godt bruge jeres tanker og erfaringer. VH Vegas |
Hej Vegas,
Hvad er det for en branche, som I befinder jer i? Det er lidt svart at gennemskue, synes jeg.
Jeg har selv været i mindre slåskampe med fødevarestyrelsen, og dem vil man ikke gøre sig uvenner med. Hvis det drejer sig om produktion af fødevarer, skal i naturligvis være registreret som fødevarevirksomhed, tilberede maden i et fødevaregodkendt køkken samt have en vis erfaring inden for professionel fødevarehåndtering - dette forventer fødevarestyrelsen.
Hvis I skal blot opbevare brød, som I modtager fra en bager, er der nogle regler, som I skal overholde mht. opbevaring. Jeg er sikker på, at du kan læse dig til alt dette på fødevarestyrelsens hjemmeside - de har mange tekster etc. derinde.
Jeg håber, at jeg kunne hjælpe - selvom jeg synes, at din tekst var lit tvetydig.
Ellers må du prøve at omformulere - det kan være, det bare er mig, som ikke kan læse, hehe.
Mvh.
Kasper Friis