Hej Ernesto, Jeg vil ikke blande mig i det praktiske omkring indberetning og opsætning af det her system. Men rent juridisk, i forlængelse af din tidligere forklaring omkring det produkt du sælger, så uanset om du individualiserer produkt eller lign. så er det på listen over elektroniske ydelser som er omfattet af one stop ordningen og derfor skal igennem dette "indberetningscirkus" At du flytter virksomheden ud af EU løser ikke problemet i forhold til moms, for en udbyder af elektroniske ydelser er forpligtiget til at registrere sin virksomhed i et vilkårligt EU-land for at kunne sælge til privatkunder indenfor EU´s grænser. Og one stop gælder i hele EU, så du vil ligeledes skulle indberette i det pågældende land på samme vilkår som i DK. I forhold til hvad du skal dokumentere af adresser på dine kunder. Så skal du ikke indberette adresserne, men du skal ved påkrav fra Skat kunne fremvise et navn og adresse på den du sælger til. Konsekvensen hvis du ikke vil dele navn og adresse med Skat, er at du kan blive pålagt dansk moms af alt dit salg og muligvis en bøde. Men husk, at du er ikke ansvarlig for om en privatperson oplyser deres korrekte adresse, så længe du i hvert fald ikke aktivt opfordrer dem til det! |
Slettet bruger:
Hvorfor skriver ham jeg citerer så noget andet? Jeg har heller ikke liget fundet ud af hvor han har det fra.
Men så vores eneste løsning er at få sat et betalingsystem op for mindst 20.000kr der løser problemet eller lukke virksomheden, eller rykke til udlandet og ulovligt snyde med moms til EU eller forhindre salg til EU.
Synes bare det sygt at man pålægger nogen sådan en stor afgift uden videre.
Det synes jeg bare ikke er fair når det er mit levebrød og hvad der sørger for jeg kan bo hvor jeg bor osv osv og no offence så langtids warning var der altså ikke.
Løsningen er ikke at du skal op i et betalingssystem for 20k - mit betalingssystem koster ikke den pris, jeg betaler per transaktion, og jeg kan opfylde loven (Og var faktisk en af de første hosting virksomheder som henvender sig til danskere der supporterede det åbenbart)
Du er ikke pålagt nogen afgift, du er pålagt ifølge dansk og europæisk lov hvor du nu end bor, at du opkræver nogle informationer fra dine kunder, indklusiv en adresse, og sådan har det været i mange år at du skal have en adresse på kunden på din faktura, om denne er korrekt eller ej, det er jo op til dig at finde ud af.
Personen som du citere har åbenbart ikke læst lovgivningen, da dokumentet ovenfor er det officielle fra EU, så jeg ville læse dette dokument hvis jeg var dig, for at finde ud af din specifikke sag.
Det har været bestemt i flere måneder at loven ville komme, og vi vidste det ihvertfald 5 måneder før vi gik ind i 2015, at der ville komme denne lov, og jeg vil mene 5 måneder er nok til at finde ud af sådanne ting.
Men korrekt - der har ikke været meget information omkring emnet.
Slettet bruger:
Men det er specialiseret og personliggjort til hver kunde, bare automatisk, kunne os gøre det manuelt.
Det er ret usædvanligt hvor jeg handler ved mindre jeg skal have noget tilsendt, før årsskiftet brugte Spotify heller ikke addresser.
Men jeg ved mine kunder ikke vil opgive addresse, så går de hen til en af de 28 andre af mine konkurrenter inden for det her specifikke-emne software.
Så uanset hvad er det umuligt for mig at få deres addresse og eller fuldenavn
Hvad jeg kan få er:
IP-Addresse og Land/stat.
Om du gør det automatisk eller manuelt, softwaren bliver downloadet over et elektronisk netværk, hvilket gør dette ses som en elektronisk service, hvilket du skal opkræve i de forskellige 28 member states som eksistere i EU.
IP-adresse og land/stat er ikke nok for at opfylde europæisk lovgivning omkring fakturering, så jeg ville anbefale du får fixet dette anyway, så løser alle problemerne sig jo.
Ellers kan du oprette din virksomhed i et offshore land, hvor du ikke behøves at opkræve disse info, og samtidig ikke tage imod europæiske kunder.
Den eServices lov som faktisk er trådt i kraft, hvis du kigger på de lovgivninger vi har i EU, så er det utrolig nemt at følge loven, da mange af de informationer som er påkrævet for at opfylde loven allerede eksistere i vores systemer da vi jo skal opkræve navn, adresse osv.
Eneste ændring er det er en anden momssats vi opkræver, og at vi som virksomheder skal bevise overfor de forskellige member states at folk er fra det land som vi har opkrævet moms fra. Og når man har navn, adresse, evt. telefon nummer (landline eller mobil), samt en IP adresse, så er det utrolig nemt at opfylde loven, kræver meget simpel kodning at få til at virke og tjekke de forskellige ting.
Så hvis du følger loven i EU, så vil der ikke være utrolig mange udgifter for at følge denne lov også. Faktisk har vores virksomhed ingen yderligere udgifter ved at følge loven, end ikke at følge loven.
Men i bund og grund, hvis du ikke opkræver navn/adresse på de kunder du fakturere, bryder du direkte dansk og europæisk lov om fakturering, hvilket gør dine faktura' egentligt ikke gyldige som de burde være.
Og dette kan selvfølgelig straffes i form af bøde m.m.