Som nogen måske kan huske drøftet jeg ideen om at sælge frosne samosa til hele Danmark. Jeg har prøvet forbedre samosa opskriften og prøver regner udgifter til råvarer, emballage mv. Jeg er ikke helt færdig med det endnu. Men en ven har rådet mig til stoppe med spilde tid på tænke på emballage, råvarepriser mv. Han har rådet mig til lave nogle samoser og tag til lokal føtex og lade dem smage på dem. Hvis de synes om produktet, kan spørge hvor meget de ønsker købe. Overtale til lille ordre( har 100.000kr til projektet) Hvad synes i om min vens råd? For mig virker det uproffesionalt.for jeg har endnu ikke 100% styr på udgifterne |
Hej Samosa,
Det er 100 % vigtigt at vide hvad produktet koster i indkøb for en butik, og du skal jo tjene penge, derfor er du nødt til at vide hvad du kan sælge varen til.
Emballage er også en utrolig vigtig faktor, faktisk lige så vigtig som smagen af dit produkt. Når produktet først ligger i butiksfryseren køber kunderne ud fra emballagen, de kan jo ikke vide hvordan det smager før de har prøvet produktet.
Du skal ikke ud til den lokale føtex, da de ikke selv kan købe nye produkter ind, det sker via deres HQ, så tag kontakt til deres indkøbsafdeling og måske endda starte med nogle lidt mindre end føtex :)
1. Find ud af hvad produktet koster i produktion (råvarer, emballage, løn, transport, opbevaring)
2. Find ud af hvad din fortjeneste skal være
3. beregn en vejl. udsalgspris, du skal regne med at butikkerne skal have en avance på cirka 20% måske endda mere.
4. Lav en lille produktbeskrivelse som du tager med til dit første møde med indkøberen, husk også en smagsprøve..
du kan evt se denne lille film fra uk: &list=PLlAo6LLwd7NuBDL324KKocDoFAGYhyi-l">&list=PLlAo6LLwd7NuBDL324KKocDoFAGYhyi-l
Held og lykke med projektet.