Jeg er også et af de her mennesker, der har læst og læst og læst uden selv at blande mig i debatten. Det skal nu være slut :-)
Sagen er: Jeg har en makker, der er ved at lave forretningsplan for en take-away-kyllinge-og-pommesfrites-bar. Lækre grillstegte kyllinger af den bedste kvalitet og hjemmelavede pommes frites. Senere må det gerne udvikle sig til et franchisekoncept. I sig selv en lækker idé. Nu er det, at jeg forsøger at komme med lidt indspark mht. hvad der kan gøre maden og købsoplevelsen lidt mere unik og derved skille sig mere ud, i forhold til alle dem der nu sælger kyllinger. Jeg har bla. foreslået at få "designet" en lækker marinade som kun han har retten til at bruge. Måske få en smart kok til at udvikle den.
Er der nogen af jer, der har et par indspark til hvad der kan gøre sådan et koncept mere unikt?
Du kan fx tage et kig på http://www.nandos.co.uk/ Det er en kæde af kyllingerestauranter som jeg stiftede bekendskab med da jeg boede i London for nogle år siden.
Det er godt nok - som nævnt - en restaurant, men konceptet kan jo tilpasses - og smagen er helt i top.
Jeg har boet i Portugal i 15 år, og der er lige netop den slags restauranter meget populære. Kyllingerne bliver ALTID lavet ved en kæmpe trækulsgril så man kan stå og se på. Dertil er der på de bedste en kølemontre med højrebskoteletter, laksesteaks, grillspyd med fisk, blæksprutter, tigerrejer, etc. Kyllingerne skal ikke være for store, ca. 8-900 gram passer perfekt til at blive skåret op og grillet ("sommerfugl cut"). Og de skal selvfølgelig marineres.
Har du/I brug for inputs må I sige til, send evt. en PM.
Jeg er bange for at koceptet med "en lækker marinade" får mig til at tænke på filmen "De grønne slagtere". Men det er jo selvfølgelig også et koncept :-)