Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Kan man tjene penge på sine færdigheder fra Handelskolen?

Side 1 ud af 2 (14 indlæg)
Tilmeldt 12. Jan 12
Indlæg ialt: 126
Skrevet kl. 15:53
Hvor mange stjerner giver du? :

Man har før hørt om personer der har tjente penge på at analysere virksomheder samt virksomheders regnskaber, med diverse nøgletal og modeller lært fra fag som Afsætning og Virksomhedsøkonomi. I dagens Danmark, er det muligt at "sælge denne viden" til en favorable pris, der gør det muligt for en gennemsnitlig elev som mig at få en okay indtægt? - Man høre ofte at ældre iværksættere ikke har været i besiddelse af muligheden for at lære disse metoder.

For at slå det fast er jeg færdig med de 4 bøger vi gennemgår i disse fag, og vi mangler nu kun repetartion af dette, så jeg er i besiddelse af færdighederne.

Er der overhovedet et marked for dette i dagens Danmark?. Vil være spændt på at høre hvordan diverse iværksættere på Amino vil tage dette, om i vil finde det overflødigt at have beskrevet sin virksomhed via sådanne modeller, eller om vedkommende godt kunne bruge disse til at skabe overblik?.

På forhånd tak

Fra Ejstrupholm
Tilmeldt 13. Aug 12
Indlæg ialt: 103
Fra  Cartella Skrevet kl. 16:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej,

Jeg går selv på handelsskolen og i teorien kan du vel egentlig godt starte ud med at analysere virksomheder og eventuel lave regnskaber for mindre selskaber.
Men så kommer spørgsmålet igen. Hvor skal man starte? Hvor dyrt er det at starte op med hensyn til markedsføring + andet? Kræver nogle virksomheder (selvom de er små) erhvervserfaring?
Det kræver jo en vis indsats før folk kender dig og har tillid til at lade dig lave deres regnskaber. Der desværre nok ikke voldsomt mange virksomheder, som ønsker at en handelsskole elev laver ens regnskaber uden man selv kan tjekke dem igennem.

Så mit bedste bud: Få en noget erhvervserfaring ved hjælp af et fritidsjob hos den lokale revisor, hvis det er muligt :-)
Det kan jo være du kender nogen, som kender nogen :-)

Mvh.

www.cartella.dk - Etuier til 7 tommer tablets.
^Find vores forhandlere inde på sitet.

Tilmeldt 7. Nov 12
Indlæg ialt: 25
Fra  Moodings.com Skrevet kl. 16:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Det kommer helt an på, hvor specialiseret din viden er. Jeg tvivler på, at du kan tjene mange penge, hvis dit kompetenceniveau indebærer gængse analyser af historiske nøgletal eller analyser i stil med SWOT og PESTEL modellerne (bare som et eksempel). Derudover tror jeg også, du bliver nødt til at vurdere omfanget af de "rapporter", du vil sælge. En ordentlig, gennemarbejdet analyse, inklusiv statistik, markedsdata- og analyse, regnskabsanalyse osv, har NEMT et omfang på 30-50 sider (og en universitetsopgave vil have et omfang mellem 60 og 120 sider eksklusiv bilag).

Dermed ikke sagt, at man ikke kan sælge denne information, jeg tvivler bare stærkt på, at det vil være mange penge værd for virksomhederne, da de jo egentlig bare kan læse de 4 bøger selv eller finde en bachelor/kandidatstuderende fra et af universiteterne, der mangler en case at skrive deres opgave om.

Mit forslag er, at du tager kontakt til nogle virksomheder i dit lokalområde, spørger om de har en konkret case, de gerne vil have analyseret og tilbyder at lave denne analyse gratis, mod at få noget feedback når du har afleveret den. Herefter vil du meget nemmere kunne vurdere om din analyse er salgbar, og du vil have et referencepunkt, når du skal sælge dine "konsulent"ydelser. 

Håber det hjalp.

Tilmeldt 12. Jan 12
Indlæg ialt: 126
Skrevet kl. 16:21
Hvor mange stjerner giver du? :

Takker for de svarene!

Min tanke var at eftersom vi har lavet opgaver som Erhvervscase hvilket indebære 20-30 sider incl. bilag, kunne det være at selvstændige/iværksættere uden er Handelskoleeksamen ville være interesseret i at få lavet en analyse med selv valgte analyser- værktøjer/modeller, da men eks. ikke forstår disse størrelser.

Men er klar over at det nok typisk vil være mindre lokale virksomhedsejere, der ikke er i besiddelse af disse "værktøjer".

Fra Silicon Valley (USA)
Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 4047
Fra  InspireAnalytics Inc. Skrevet kl. 16:29
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg tog første år af HD mens jeg startede min første virksomhed op, og jeg gjorde det egentlig for at få nogle økonomiredskaber. Men det jeg lærte på HD var meget vanskelig at føre over i min egen lille iværksætter virksomhed. Det var for teoretisk, og rettet mod langt større virksomheder end min enkeltmandsvirksomhed.

Jeg tror at du vil opleve det samme hvis du vil forsøge at sælge de ydelser du nævner til små virksomheder. Jeg tror at der er mere brug for generel regnskabsfofståelse, budgetudarbejdelse og lign.

Lidt større eller mere etablerede virksomheder har nok i de fleste tilfælde mere brug for en med erfaring.

Mvh Carsten

Tilmeldt 12. Jan 12
Indlæg ialt: 126
Skrevet kl. 16:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Carsten og tak for svaret :-)

Så det vil sige at der modsat før i tiden ifølge din optik (og de 2 andre der har kommenteret) ikke er et marked for at kunne sælge sin Handelskoleviden til "uvidende" virksomhedsejere?.

- Er glad for den konstruktive kritik, der mere og mere peger over imod at jeg må smide nogle flere jobansøgninger på diverse Supermarkeder og fastfood-kæder, istedet for at forsøge mig med "Handelskole-viden-idéen" ;-)

Fra Hellerup
Tilmeldt 1. Mar 13
Indlæg ialt: 293
Skrevet kl. 16:42
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg tror at der er langt flere penge i at lave brancheanalyser (hvis jeg fx. er smykkeproducent vil jeg gerne vide hvilke af de ca 400 danske guldsmede som kører en sund forretning og hvem jeg skal holde mig fra), men der er helt sikkert også stor konkurrence på det felt. Den slags rapporter går for 990 kr. pr styk på nettet: http://www.business.dk/brancheanalyser/analyse-af-40-smykkeproducenter

Fra Aalborg
Tilmeldt 6. Oct 12
Indlæg ialt: 1221
Fra  ZenzIOT ApS Skrevet kl. 16:47
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Jeg vil også lige minde dig om at selvom, du har haft noget om regnskabsanalyse på Handelsskolen, så tvivler jeg stærk på at det i har lært der er fuldstændigt udtømmeligt.

Jeg er sikker på at fik det samme fag på en vidergående uddannelse, så vil du opdage at der faktisk er endnu mere man kan analysere på, og det at beregne simple nøgletal, i sig selv ikke er vanvittigt interessant, for en mindre virksomhed.

Det er langt mere interessant for en mindre virksomhed, at få lavet nogle driftsanalyser. Men så begynder det også at blive indviklet, og typisk er det, som forhindrer en lille virksomhed i at lave dette, et ordentligt IT-system, som kan skabe overblik omkring hvilke omkostninger der skal allokeres til givne produkter/ydelser.

Skulle du alligevel give dig i kast med det, så tror jeg også at du ville få mest ud af i længden at hjælpe nogle virksomheder gratis, og på den måde få opbygget nogle referencer.

Og husk...hverken jeg eller andre er den endelige dommer, over hvad der kan lade sig gøre. Har du en kick-ass personlighed, et drive og den faglige viden iorden, så kan det sagtens være, at du kan tjene dine lommepenge her.

Fra Silkeborg
Tilmeldt 12. Jun 11
Indlæg ialt: 128
Skrevet kl. 17:17
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

"Kan man tjene penge på sine færdigheder fra Handelsskolen?"

- Ja, det kan man snildt!

Jeg har dog ikke kastet mig over salg af diverse afsætningsøkonomiske-analyser til virksomheder - jeg har grebet det lidt anderledes an.

Måden jeg tjener mine penge på, er ved at kombinere de færdigheder jeg har lært i skolen med min egen forretning. Til daglig sælger jeg tekster til mange forskellige mennesker. For at kunne sælge tekster skal skriveegenskaberne først og fremmest være i orden, men det kræver også en smule sans for markedsføring. Faget dansk forbedrer mine skriveegenskaber (min dansklærer giver konstruktiv kritik), og faget afsætning lærer mig at forstå, hvordan jeg markedsfører min virksomhed. Ydermere lærer afsætning mig at identificere målgrupper, hvilket gør mig i stand til at skrive tekster, der er særlig henvendt mod en bestemt målgruppe - en smart evne at have, når der skal skrives salgstekster. 

Min pointe er: Vær bevidst om dine spidskompetencer og brug dem fornuftigt! På den måde kan du sagtens tjene penge på dine færdigheder fra Handelsskolen!

Venlig hilsen

Simon Geeked

10 tekster á 500 ord til 1399,- SPAR 791 kr. Se mere på Billig-Skribent.dk

Fra Silicon Valley (USA)
Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 4047
Fra  InspireAnalytics Inc. Skrevet kl. 17:27
Hvor mange stjerner giver du? :

Showgoeson,

Jeg tror at teori og erfaring er en combo flere vil betale for. Måske lidt provokerende spørgsmål, men hvorfor skulle jeg betale en studerende som har læst 4 bøger for at lave en analyse for min virksomhed? Det er sikkert sådan potentielle kunder vil tænke.

Jeg er slet ikke i tvivl om at der er et behov, mange iværksættere og virksomhedsejere er sikkert i underskud på viden omkring økonomi og økonomiske analyser. Hvor mange på Amino har mon noget så basalt som et budget?

Jeg tror bare at det er en ydelse der er vanskelig at sælge uden dokumenteret erfaring.

Mvh Carsten
Side 1 ud af 2 (14 indlæg)