Jeg er ved at etablere et ishus. Er der nogen her som har en ide om hvor lang tid det tager at blive reg. hos fødevarestyrelsen og få tilladelse til at starte.
Såfremt du har en relevant uddannelse, kan du få dit næringsbrev på 5 minutter online.
Dog hvis lokalerne du starter op i, ikke tidligere har været brugt til fødevarevirksomhed, skal de ud og godkende lokalerne, og det tager fra 1 dag til 2 mdr, alt efter hvornår fødevareregionen har tid til at sende en ud.
Du skal sørge for at registrere dig. Du får en midlertidig registrering med posten/online. Så går der ca 14 dage efter du har skrevet din åbningstid vil være, så får du kontrolbesøg. Idag skal du ikke godkendes på et autorisationbesøg inden du må opstarte med en isbutik. Så om virksomheden er i orden finder du ud af ved første kontrolbesøg.
Ja desværre. Det gør det lidt mere besværligt. Før i tiden, skulle du have en autorisationsbesøg af FVST inden opstart. Her kunne man så opfange eventuelle fejl og mangler inden du måtte påbegynde. Idag er det knald eller fald om dine lokaler, egenkontrolprogram mv. kan godkendes.
Der bliver simpelthen sanktioneret på de mangler og fejl der er.
Som tidligere nævnt skal du ikke vente på at FVST godkender dig. Det er idag kun visse type virksomheder, som skal autoriseres.
Umiddelbart skal du søge om registrering hos FVST i forbindelse med opstart af virksomhed. Når du har registreringen (altså bekræftigelse) fra FVST, kan du begynde at sælge/markedsføre dine produkter. Hvor hurtig FVST er til at komme ud og kontrollere efter din opstart kan være forskelligt. Det kommer an på hvor travlt de har.