Ja, det er lige præcis VSO vi vil benytte os af indtil det er muligt at stifte et Aps med disse midler, som vi har "opsparet" igennem VSO'en. Vi har hele tiden tænkt, at der skulle en revisor på, når vi skulle lave omdannelsen, men bogføringen igennem selve forløbet, havde vi tænkt at klare selv. Men det kan da godt være, at vi skal have fat i en revisor, så vi kan finde på det bedst mulige forløb. |
Hej
LopStaR:Hvis vi investere hele vores firmas indkomst i diverse ting, som vil gavne firmaet på sigt, bliver vi så beskattet af dette? Hvis ikke,r så er vores plan, at investere i optimering og eventuelle andre idéer og til sidst oprette et Aps, når vi har investeret for omkring 80.000.
For hvis jeg har forstået det ret, så kan man ikke bare lade overskuddet stå på en konto indtil man har 80.000 uden at blive beskattet af det? Derfor vil vi gerne have pengene i omløb, så vi hurtigst muligt kan få oprettet et Aps.
Dette er ikke helt korrekt, idet virksomhedens overskud følgelig beskattes med minimum 25 % efter Virksomhedsskatteordningens regler, som herefter vil henstå som et opsparet overskud i enkeltmandsvirksomheden.
Hvis enkeltmandsvirksomheden senere omdannes jvf. Virksomhedsomdannelsesloven, så vil et eventuelt opsparet overskud indgå med en negativ effekt på anskaffelsessummen for selskabet med den værdi, som det opsparede overskud andrager på omdannelsestidspunktet. Dette bevirker igen, at den manglende afregning af skatten fra enkeltmandsvirksomheden (den er kun beskattet med 25 %, hvorfor der mangler afregning af skatten med yderligere 20-25% af det oprindelige beløb) kommer til beskatning på det tidspunkt, hvor selskabet sælges eller ophører. Hvis der på tidspunktet for selskabets stiftelse ønskes en partner, og der i denne forbindelse sælges/overdrages anparter, så vil dette udløse beskatning af aktieavancen straks.
Hvis selskabet må tvangsopløses eller går konkurs, så vil der også kunne udløses skat som følge af den udskudte skattebetaling i forbindelse med virksomhedsomdannelsen.
Ønsker man derimod at stifte selskabet kontant med indskud af kr. 80.000,00, så skal dette ske med beskattede midler, hvorfor der ikke "bare" kan hæves kr. 80.000,00 i enkeltmandsvirksomheden til formålet, idet der alligevel vil ske beskatning af disse midler for indehaveren af enkeltmandsvirksomheden.
Dette kun for at belyse, at der ikke er nogen skattelempelser på denne fremgangsmåde.
Som jeg opfatter det, så vil det optimale være at indskyde kr. 80.000 og stifte selskabet fra begyndelsen, således alle aftaler og partnere deltager ligeligt fra starten.
Tonny