Hey, Når man skal bogføre udgifter man har haft i udlandet, så som restaurant osv. skal de så bare samlet under rejseomkostninger? eller skal de deles ud på de forskellige konti for fx restaurant osv? Sheldorin |
Det kan du gøre som du vil men du skal tænke på at der som udgangspunkt kun er 25% momsfradrag (25% af momsen) for bespisning og 50% af momsen for hotel - dog kun 25% af momsen hvis hotel omfatter bespisning.
Når du så siger udland, ja så kan du jo ikke trække momsen fra men er det EU kan du søge refusion på skat.dk og får du det så gælder reglerne ovenfor og jeg svarer her ud fra, at det er dig selv det drejser sig om. Har du haft en kunde eller eller leverandør med ude at spise eller overnatte, så er der kun 25% fradrag for udgiften skattemæssigt, resten hænger på dig selv og køres via mellemregning
Får du ikke refusion, så kan op til 50 euro per år som moms del bare tages som driftudgifts så du tager hele regnigen med som udgift - er det over 50 €uro kan du ikke tage momsen med som udgift, med mindre du har søgt refusion og fået afslag
Ret kompliceret - men under 50 €uro i moms per land - og bare dig selv - bare tag hele beløbet som driftsudgift, og kør det under konto rejser - ellers er det smart at dele i rejser og hotel og bespisning. Husk der heller ikke er moms på fly o.l.
Er det kunder - så 25% som driftsudgift og 75% via mellemregning - intet skattefradrag for den del
vh