1 Hvad sker der hvis en person alligevel stifter f.eks 3 ApS eller flere med kun et holding og kun 80.000 kr i samlet ApS kapitial? 2 Er det praktisk muligt i systemet idag (normalt skal de 80 t vel stå på en lukket bankkonto eller klientkonto hos stiftende revisor/advokat) 3 Og - hvad er de mulige konsekvenser for stifer hvis det praktisk er muligt, og man derfor får stiftet en række ApS med kun et holding og kun 80t i samlet kapital som det EOS kalder "kædeselskaber" i den sammenhæng, er der nogen sanktioner eller? vh |
Hej John
1
Hvad sker der hvis en person alligevel stifter f.eks 3 ApS eller flere med kun et holding og kun 80.000 kr i samlet ApS kapitial?
Så vil der i tilfælde af, at det kommer til Erhvervsstyrelsens kendskab blive tale om, at de ulovligt stiftede selskaber fremsendes til tvangsopløsning i skifteretten uden mulighed for genoptagelse, idet kapitalgrundlaget ikke var til stede ved stiftelsen.
Fristen fremgår af selskabslovens § 17:
§ 17. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan forlange de oplysninger, som er nødvendige, for at der kan tages stilling til, om loven, regler fastsat i medfør af loven og kapitalselskabets vedtægter er overholdt.
Stk. 2. Ved registrering og anmeldelse efter regler fastsat i medfør af dette kapitel kan Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i indtil 3 år fra registreringstidspunktet stille krav om, at der indsendes bevis for, at registreringen eller anmeldelsen er lovligt foretaget. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan i forbindelse hermed i særlige tilfælde stille krav om, at der indsendes en erklæring afgivet af en revisor om, at de økonomiske dispositioner i forbindelse med registreringen eller anmeldelsen er lovligt foretaget. Opfyldes kravene i henhold til 1. og 2. pkt. ikke, fastsætter styrelsen en frist til forholdets berigtigelse. Sker berigtigelse ikke senest ved udløbet af den fastsatte frist, kan styrelsen om nødvendigt foranledige kapitalselskabet opløst efter reglerne i § 226.
Cookie:2
Er det praktisk muligt i systemet idag (normalt skal de 80 t vel stå på en lukket bankkonto eller klientkonto hos stiftende revisor/advokat)
Helt korrekt, men det er så anmelderens ansvar, at vedkommende kan dokumentere indbetalingen af selskabets kapital. Der skal i forbindelse med stiftelsen gennem advokat eller godkendt revisor ikke fremsendes dokumentation til Erhvervsstyrelsen.
Cookie:3
Og - hvad er de mulige konsekvenser for stifer hvis det praktisk er muligt, og man derfor får stiftet en række ApS med kun et holding og kun 80t i samlet kapital som det EOS kalder "kædeselskaber" i den sammenhæng, er der nogen sanktioner eller?
Fremgår af svaret til pkt. 1 - Tvangsopløsning af selskaberne samt ansvar for berigtigende (anmelder) advokat eller revisor med sanktioner ved de respektive nævn.
Tonny