Vi har lørdagsomdeling i nogle foreninger som vi sælger til. Ifølge Skat kan man trække 3,80 kr pr km fra i regnskabet. Så langt så godt.
Ved forespørgsel hos Skat har jeg fået 2 forskellige meninger mht moms af dette. Den ene medabejder oplyste at udgiften er 3,80 + moms
Den anden siger det er 3,80 uden moms.
Hvordan trækker I udgiften fra i Jeres bilag. Opretter man en udgift eks, 500 kr og lsver en momssats på 0% ? Kilometerpengene er vel både ud og hjem igen til adressen?
Samme problem har vi med Pacsoft, hvor der på regningen står momsfri forsendelser. Udgiften kan vel stadig trækkes fra men i så fald er det med 0% moms ved oprettelse af bilaget.. Er det korrekt forstået
Der er ikke moms i kørsels fradrag. Den konto du bogfører det på skal ikke indeholde moms.
Og forsendelser / fragt uden moms, skal også bogførers uden moms, dvs. fjerne momskoden i regnskabssystemet (hvis du bruger sådan et). Men udgiften er selvfølgelig fradragsberettiget .
Det frygtede jeg nok. Det irritererende ved fragt bilagene er at vi sender en del pakker afsted og nogle af dem har ikke momsfri priser - EDI oprettelsen - så det betyder vel at vi så skal sidde og indtaste de ekelte pakker manuelt eller trække dem ud af den endelige regning. Nå, det må vi finde d af. Tak for hjælpen :)
Det frygtede jeg nok. Det irritererende ved fragt bilagene er at vi sender en del pakker afsted og nogle af dem har ikke momsfri priser - EDI oprettelsen - så det betyder vel at vi så skal sidde og indtaste de ekelte pakker manuelt eller trække dem ud af den endelige regning.
Husk, athvis du fakturerer fragt eller porto videre til dine kunder, så skal du OGSÅ tillægge moms her. Det er KUN, hvis du anvender reglerne om udlæg, at du kan slippe for at tillægge moms på dine fakturaer.
Hvis du anvender reglerne om udlæg, så vil du ikke være i tvivl, da der er helt særlige regler, som skal følges, herunder, at de fakturerede udlæg ikke inddrages i virksomhedens omsætning!
Vi tager 55 kr for fragt (inkl moms) i vores ordrer så hvis vi har et salg på 500 kr har vi et indtægts bilag på 555 kr, hvoraf momsen af dette regnes ud som helt almindelig samlet standard i kassekladden.
De fleste ordrer sendes med posten og (som vi nu har fundet ud af) vi trækker de 55 kr fra som udgift - dog ikke moms - altså et bilag i udgifter med 0% moms
Vi kører i weekenden ud med ordrer. Der trækker vi 3,80 fra pr km fr vi starter til vi kommer hjem. Dette er også en udgift i kassekladden med 0% moms.
De fleste ordrer sendes med posten og (som vi nu har fundet ud af) vi trækker de 55 kr fra som udgift - dog ikke moms - altså et bilag i udgifter med 0% moms
Hvis du modtager et fragtbilag, hvor der er tillagt moms, så kan du godt trække momsen fra i dit regnskab.
Hvis der er tale om, at du modtager en regning på 55 kr. uden moms, og fakturerer denne omkostning videre til dine kunder for 55 kr. + moms, så gør du det helt korrekt.
Michael Nielsen:
Vi kører i weekenden ud med ordrer. Der trækker vi 3,80 fra pr km fr vi starter til vi kommer hjem. Dette er også en udgift i kassekladden med 0% moms.
Hvis dine kunder ikke er involveret i denne afregning (udelukkende en intern transaktion), så er det helt korrekt - så er der ingen moms.
Hvis det er dine kunder, som faktureres de 3,80 kr., så skal du tillægge moms på kørslen.
Du kan udbetale op til 3.8 kr pr km skattefrit til den ansatte der kører i egen bil. Husk at den ansatte skal lave en kørebog så det kan påvises hvor mange km der er kørt. Normalt vil sådan en betaling være en del af lænnen som så bogføres gennem lønfordelingen.
Hvis du får en faktura på beløbet så kan i aftale hvilket som helst beløb og så skal der moms på.
God økonom/regnskabsmand. Stor erfaring fra mange brancher og lande. Kontakt mig ved behov for regnskab / økonomistyring til rimelig pris. Også god sparringspartner.