Hej alle. Jeg har længe gået med planer om at kunne åbne en kvalitets kaffebar (med yderligere planer om at kombinere med vinbar) og er i gang med at indhente diverse produkt og varepriser osv og lave forretningsplan, etableringsbudget og driftbudget. Det er jo altsammen meget godt (og spændende), men mit "problem" er at når jeg sidder og laver mit driftbudget, synes jeg det er virkelig svært at lave et realistisk billede på omsætningen, da jeg jo ikke ved hvor meget der bliver solgt om dagen ca..? Hvis vi tager salg af kopper kaffe pr dag f.eks, så er der jo kæmpe forskel på om der ca. bliver solgt 50 kopper kaffe eller om det realistiske tal nærmere er 100 eller derover i gennemsnit....og det samme med f.eks solgte brioche, kage, croissant, glas vin, tilbehør til vin osv osv..! Synes det er meget svært at sætte nogle realistiske tal på. I mit nuværende driftbudget har jeg sat det til 70 kopper kaffe(cappuccino, da det er prisklasse mellem espresso og caffe latte) pr dag i gennemsnit. Men det er måske lidt i underkanten, da jeg satser rigtig meget på den helt rigtige beliggenhed i København. Så er der nogen derude der har erfaring med budgetter og økonomi indenfor den branche, som kan komme med nogle guidelines og gode råd og tips.??? Kort beskrivelse af koncept: Kvalitets kaffebar/vinbar/gourmetbar, med ikke så stort udvalg men med fokus på det enkle og det gode. Det skal ikke være noget hygge pusse nusse mødregruppe agtigt sted, men mere et sted man går ind og får en hurtig men god kop kaffe/espresso og en brioche, croissant eller lign. Og evt lige kan læse dagens avis. Og på et senere tidspunkt også vin. er selv lidt træt af alle de hygge kaffebarer vi har fået i København, så det skal mere være efter Italiensk princip. Det er også derfor at belliggenheden er det vigtigste - de steder jeg har kig på og kigger efter skal ligge ved Metro og bus i København. Håber der er nogle der kan komme med gode inputs! God dag og forhåbentlig tak. :0)
|
Jeg er ikke inde i budget. Men har erfaring i forhandling med myndigheder etc men ellers regn baglæns fra dine udgifter og se nødvendig omsætning.. Se om det er realistisk.
Husk at få fødevare og brandmyndigheder med ind over ved indretning og kontrol. tømrer / elektriker / blikkenslager / alarm tyv + brand / forsikringer / rengøring / tuborg etc
Mvh
Rene