Er der nogle fordele ved at være momsregistreret i forhold til at betale lønsumsafgift og vice versa? I så flad hvilke primære fordele er det ved de to måder at føre regnskab. Jeg er godt klar over, at man ikke selv kan vælge men overordnet set hvilke fordele/ulemper er der. På forhånd tak. |
Hej.
Til at starte med skal du momsregistreres, hvis du har en forventning om en omsætning på over 50.000 kr. inden for en 12 måneders periode. Hvis dette er aktuelt skal du have et CVR-nummer og til at starte med lave kvartalsmæssige momsopgørelser.
Du skal først momsregistreres, når du har en omsætning på over 50.000 kr. om året.
Fordelene ved momsregistrering er, at du kan trække momsen fra dine udgifter ifm. driften af din virksomhed. Ulemperne kan jo så være, at når du skal sælge dine varer, bliver du nødt til at tage højde for, at du skal betale moms af salget – og derfor lægge momsen oven i salgsprisen. Og så skal du lave momsopgørelser.
Lønsumsafgift:
Lønsumsafgift er en skat på virksomhedens lønudgifter – de fleste virksomheder, som har momsfrie aktiviteter (læger, undervisning, banker, bedemænd o.l.), er omfattet af en lønsumsafgift. Hvis din virksomhed har et momsfrit afgiftsgrundlag på 80.000 kr. om året, skal der betales lønsumsafgift.
Når din virksomhed skal betale lønsumsafgift, skal du være opmærksom på, at virksomheden også bliver begrænset ifm. momsfradrag på momsbelagte udgifter.
Du kan læse mere om lønsumsafgift på følgende link: http://skat.dk/skat.aspx?oId=1929344&vId=204345&search=lønsumsafgift*
Håber det var svar nok – ellers er du velkommen til at kontakte mig igen
Mvh Runa Vang Krag, Deloitte
Tlf. 89 25 25 25