Så vidt jeg husker, er det at bruge dollars i stedet for dkr et "udgået" hint, som ikke længere er gældende, så derfor mener jeg blot man skal bruge dkr.
Så vidt jeg husker, er det at bruge dollars i stedet for dkr et "udgået" hint, som ikke længere er gældende, så derfor mener jeg blot man skal bruge dkr.
Korrekt, og det gælder både i adwords og i adsense...
Godt du spørger, for det er ikke helt uproblematisk at vælge forkert.
Når man har valgt valuta i AdWords kan det ikke justeres, end ikke af Google selv.
Så vælger du noget andet end den valuta du har i din webshop, så får du udfordringer med din analytics salgssporing. For Analytics kan kun håndtere en valuta. Så kører du adwords i dollar og shop i danske kroner, så bliver din ROI beregninger i Analytics ift. AdWords helt skæve.
Så herfra er anbefalingen klar: ALTID vælg den valuta der er den primære i webshoppen.
@Philip: Joooe, det har du helt ret i. Men det er ikke at ændre. Det er at slette al sin historik blot pga. et fejlvalg.
@Krispdk: Ift. Analytics, så kan man overveje forskellige "strategier". Man kan oprette selvstændige konti til forskellige dele af sitet (hvis det giver mening, fx hvis sitet også er delt op i spreg, der passer til valuta valget). Alternativt ville jeg vælge den valuta flest benytter (DKK, Euro eller dollar), og så omregne salg med andre valuta til denne enhed. Dvs. hvis euro vælges, så ville jeg dividere den danske omsætning med 7,5 før jeg sporede den med e-handelssporingen. Så jeg på den måde alligevel ender med en samlet valuta. Og ja, det er noget rod med valutaændringer mv - men det er mulighederne i Google Analytics. Andre webanalyseværktøjer er bedre til at håndtere multi-currency.