Iværksætteren er jo værktøjet for innovationen.
Da jeg var ung, og gik til bageren var rugbrød lyst eller mørkt og franskbrød med eller uden birkes. Sådan er det ikke mere. Nu er der fiber og korn i brødet fordi det er godt for fordøjelsen.
Vores største eksportsucces i mejeribranchen er faktisk født af at nogen fik snak om fordøjelse til at være andet end de brune tingester der ryger i WC-kummen. At gøre snak om fordøjelse stuerent, fristes man næsten til at sige. Og apropos det så var det sådan at i de arabiske lande havde man nogle helt lav-praktiske problemer med fordøjelsen kontra tidernes udvikling omkring hvad der er socialt acceptabelt. Derfor kunne man ved hjælp af forædling af mejeriprodukternes indhold af bakterier bogstaveligt talt skabe en ny kultur, der gav god vind i eksporten.
På den måde er det ikke til at sige om pølsemandens snak her på Amino vil afføde nogle ideer blandt de deltagende brugere, der kunne skabe en lignende succes.
Èn ting er sikkert, hvis man for 30 år siden var gået op til katederet hos læreren på Handelsskolen og slået en ordentlig fis, og sagt man havde en idé om at kunne gøre det endnu bedre i fremtiden, - så var det ikke blevet godt modtaget.
Derfor har man brug for den udvikling som frisører, pølsemænd og pornogrossister bidrager til i deres udvikling for at skabe en levevej, - fordi det er på den måde tiden modnes til de store successer.
Der er ingen lige vej til succes og ingen opskrifter at følge. Derfor kan ingredienserne på en virkelig succes altid forbavse, og er sjældent forudsagt af andre.