Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Dansk eller engelsk CVR-registrering?

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)
  • 1
Fra København
Tilmeldt 18. Aug 09
Indlæg ialt: 9
Skrevet kl. 09:02
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Aminoer.

Jeg har for nyligt startet en enkeltmandsvirksomhed sideløbende med mit studie, med firma-adresse på min bopæl her i København.

Min faste kunde, som jeg yder konsulenthjælp til, er engelsk, med engelsk adresse og engelsk CVR. – Men de har også en dansk enkeltmandsvirksomhed med dansk CVR, som er tilkoblet samme enhed.

 Jeg har forsøgt at finde oplysninger omkring skatteforhold vedrørende, at lade min virksomhed registrere i England i stedet?  

 Jeg har fundet et skatteforhold der hedder ”Resident but not Domiciled”, men er ikke klar over om den kun gælder privatpersoner? - Og er egentlig også lidt i tvivl om, hvad den helt konkret foreskriver!?

Skal jeg have engelsk adresse for at have engelsk CVR? – I såfald, skal jeg være bosiddende dér? – Og til sidst, hvilken virksomhed skal jeg fakturere for at opnå skattefordele? – Den danske eller engelske?

 

Jeg håber meget på et svar vedrørende, hvordan jeg opnår de bedste skatteforhold.

 

Dbh.

Steffen    

Fra København
Tilmeldt 22. Sep 10
Indlæg ialt: 193
Fra  Rådgivningsfirmaet Esben Christensen Skrevet kl. 10:22
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Steffen

Jeg kan godt se, hvad du drømmer om, og du er bestemt ikke den første, som leger med disse tanker. Men så let er det ikke.

Hvis du bor i Danmark og er fuldt skattepligtig til Danmark (og ikke i UK) og du driver en enkeltmandsvirksomhed, så skal du betale skat til Danmark af overskuddet (opgjort efter danske regler) uanset om din virksomhed har et dansk eller engelsk CVR.nr. Jeg vil ikke gøre mig klog på de engelske regler, men worst case er, at du ved at lade dig registrere i UK (også) bliver skattepligtig i UK efter interne engelske regler, men i henhold til dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og UK, vil UK ikke kunne beskatte overskuddet (medmindre du har en ikke ubetydelig aktivitet i UK). Dette forhindrer dog ikke, at du evt. kan få pligt til at indsende en engelsk selvangivelse (hvor overskuddet opgøres efter engelske regler). Så for mig at se, kan din ide i bedste fald give mere administration og bøvl med flere landes myndigheder, som ikke nødvendigvis ser helt ens på tingene ogder er  ingen udsigt til skattebesparelser.

Du skal også overveje momsreglerne (som jeg ikke kender).

Du skriver også:

Jeg har fundet et skatteforhold der hedder ”Resident but not Domiciled”, men er ikke klar over om den kun gælder privatpersoner? - Og er egentlig også lidt i tvivl om, hvad den helt konkret foreskriver!?"

Dette er en meget speciel engelsk regel, som i visse tilfælde kan give en skattemæssig fordel for personer, som bor i UK (og ikke i Danmark) og som har væsentlige indtægter fra formue placeret uden for UK eller som udfører arbejde uden for UK. Dette skyldes, at de i UK har et særligt remittance system, som betyder, at visse typer af indkomst kun bliver beskattet i UK, hvis de overføres til UK. Det kan dog koste en Skat på op til 30,000 GBP om året at få lov til at anvende dette system, så der skal en del til for, at det kan svare sig. UK har fornyligt strammet reglerne gevaltigt, så hvis man ønsker at komme under dette system kræver det rådgivning fra engelske specialister, hvis man vil være sikker på ikke at komme galt afsted. Det er også vigtigt, at den fulde skattepligt til Danmark efter de interne danske regler faktisk er bragt til ophør, da Danmark efter en særlig bestemmelse i dobbeltbeskatningsoverenskomsten, må beskatte beløb, som ikke er blevet beskattet i UK, selv hvis den bevarede tilknytning til Danmark er meget beskeden.

Med venlig hilsen

Esben Christensen
www.esbenchristensen.dk

 

 

Fra København
Tilmeldt 18. Aug 09
Indlæg ialt: 9
Skrevet kl. 10:35
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Esben.

- Og tak for en yderst veldækkende besvarelse. 

Der er mange forhold der skal tages stilling til, kan jeg fornemme. Min kommende indtægt bliver, det første stykke tid, beskedent, så tror måske bare at jeg starter stille og roligt op på normal vis. - For der er jo nok i forvejen nok at sætte sig ind i.

Endnu engang mange tak, for den virklig gode feedback, og hav en god weekend.

 

Mvh.

Steffen

 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 10:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Esben Christensen:

Du skal også overveje momsreglerne (som jeg ikke kender).

Først lige til dig Esben - den dygtige rådgiver kender også sine egne begrænsninger - og tør give udtryk for dem Yes. Og dette er ikke ironi - den selverkendelse kan godt ind i mellem mangle......

Steffen, der er ikke tvivl om, at du momsmæssigt vil blive anset for at have hjemsted i Danmark. I modsætning til, når man leverer varer, kan man ikke "bare" flytte sit forretningssted når man leverer ydelser ved at lade sig momsregistrere i et andet land.

Det vil sige, at du vil være momsregistreringspligtig i Danmark - sagt helt uden hensyntagen til momsregistreringsgrænsen på de 50.000 kr. i omsætning inden for en 12-måneders periode.

Mht. moms er der dog isoleret set ikke nogen ulempe ved at være momsregistreret, i det du som alt overvejende hovedregel skal fakturere momsfrit (eksport) når du sælger konsulentydelser til en virksomhed i et andet EU-land. Dette uanset hvor ydelsen udnyttes.

Tilbage står en overvejelse om, hvorvidt du så driver "selvstændig" virksomhed, hvis du kun har én kunde. Det kræver dog et (nok snarere en to tre stykker) spadestik dybere, end vi kommer her.

Vh
Lars

Fra Odense
Tilmeldt 11. Aug 10
Indlæg ialt: 193
Skrevet kl. 08:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Steffen,

Fordelen ved at drive virksomhed i et engelsk selskab med dansk filial er primært ikke skattemæssig, idet den danske filial vil være skattepligtig til Danmark, som om den var et dansk selskab.

Fordelen består i, at kapitalkravet til et engelsk selskab er "a fraction of a penny", og man får de samme fordele angående hæftelsesbegrænsning, som man har med et dansk ApS eller A/S, hvor kapitalkravet er noget større.

Så hvis man har behov for at begrænse ens risiko, men ikke kan præstere 80.000 i indskudskapital, så vil et engelsk limited være et fornuftigt alternativ til en enkeltmandsvirksomhed.

Jeg skylder selvfølgelig at sige, at jeg udbyder stiftelse og administration af engelske limiteds.

Jens Baagøe Thomsen, advokat (L).

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 09:04
Hvor mange stjerner giver du? :

Det at stifte et engelsk LTD med en dansk filial er ikke noget man bare bør gøre. Man bør jo lige overveje ulemperne ved det også. Jeg behøver bare at sige oversættelse af dokumenter og regnskaber, danske kunder som undrer sig over at virksomheden er engelsk m.v. Men lige i denne situation hvor der kun er en engelsk kunde gør måske at man kan sige at de betænkeligheder man normalt ville have kan lægges lidt på hylden.

Spørgsmålet er så i bund og grund om der overhovedet er tale om erhvervsmæssig virksomhed frem for et lønmodtagerforhold. 

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Fra Odense
Tilmeldt 11. Aug 10
Indlæg ialt: 193
Skrevet kl. 09:28
Hvor mange stjerner giver du? :

Skattekonsulenterne:
Jeg behøver bare at sige oversættelse af dokumenter og regnskaber, danske kunder som undrer sig over at virksomheden er engelsk m.v.

Hej Bent,

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har i maj 2010 besluttet ikke at kræve oversættelse af engelske dokumenter ved oprettelse af danske filialer.

Hvis du har tid, vil jeg gerne komme og fortælle dig mere om limiteds. De fleste revisorer er meget postive, når jeg har talt med dem.

Hilsen Jens Baagøe Thomsen, advokat (L).

Side 1 ud af 1 (7 indlæg)