Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Inkasso - fik du lige kundens CVR-nummer, da du afgav ordre...

Inkasso - fik du lige kundens CVR-nummer, da du afgav ordre...

2,574 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 August 2011

Fakta/Problem:
www.neminkasso.dk vælter vi os i inkassosager, og vi ser den samme fejl igen og igen...

I oprettet meget ofte den forkerte kunde i jeres CRMsystemer, og så har I sendt fakturaer til den forkerte kunde gennem tiden.

Et godt gratis råd: gør jeg mere umage i processen. Få de rigtige oplysninger fra starten.

Eksempel:
Leverandøren (det kunne også være leverandøren af tjenesteydelser (så ingen er glemt)) får en ny kunde, kunden hedder eksempelvis "Butik Jens Ole", Hovedgaden 3 i Skyldnerby. Der leveres og leveres, og i kundesystemet står der "att.: Jens Ole" og det gør der derfor også på fakturaen, på rykkeren etc. Leverandøren har imidlertid glemt at tjekke, om der overhovedet findes en dansk virksomhed kaldet "Butik Jens Ole". Det gør der så ikke i eksempelt.
På butikkens adresse er i stedet registreret "TaberSMBA" eller "Det Tomme ApS".. Det ser Leverandøren nu i CVR. Og Leverandøren gik jo lige og troede, at Jens Ole, der kører BMW, var god for pengene... Men han fortæller, at det er ikke ham, som min klient har handlet med. Nu kunne man så få en dejlig saftig retsag til 50.000 til at gå med at finde ud af dette, men da Leverandøren ikke vil finansiere dette, står vi principielt med håret i postkassen.

Hvad kan du lære:

Når du i disse tider får en kunde, så tillad dig selv at spørge om følgende - og få informationen ind i dit bogholderisystem:

Direkte spørgsmål til kunden:

  • driver du virksomhed i selskabsform eller er det her en personlig virksomhed?
  • hvad er dit/jeres CVR nummer (og husk lige at tjekke det, det kan man fx. fra en smartphone på www.cvr.dk)
  • kan du indgå aftaler på vegne den her virksomhed?? (hvis du er i tvivl skal du tale med direktøren)

Havde Leverandøren (min kunde) stillet spørgsmålene i eksemplet, så havde han opdaget at han handlede med de nævnte selskabstyper, og da han er opdraget af mig, så ville han omgående have rettet for sig. Fx. kunne han have sagt, jammen kredit er ikke noget problem, bare du selv står på mål for betalingen.. Hårde ord, men så taber man ingenting.

Hos mig mødes man (som kunde) med følgende supplerende spørgsmål:

  • Du siger du driver virksomhed i ApS, fint, det skal du dokumentere overfor mig, og jeg skal have kopi af anpartshaverfortegnelsen (Det har efter advokatregler pligt til, eller kan man ikke blive kunde)
  • Du skal også dokumentere, at du er den du er, så jeg skal modtage kopi af sygesikring og kørekort eller pas i pdf i farver (det har vi endvidere pligt til efter lov om hvidvaskning)
Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op