Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Ny skat fra 1. april 2011 til iværksættere: Gebyr på registrering af selskab

Ny skat fra 1. april 2011 til iværksættere: Gebyr på registrering af selskab

6,294 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 March 2011

Nye gebyrer for selskabsregistreringer pr. 1. april 2011

Som led i finansloven for 2011 vil der blive opkrævet gebyrer for visse registreringer af selskabsoplysninger i aktie- og anpartsselskaber og andre selskaber med en lignende hæftelsesbegrænsning.

Fakta

  • Det kommer til at koste 2.150 kr. at stifte et selskab ved anmeldelse til styrelsen og 670 kr. via webreg.
  • Ændringer i registrerede selskaber kommer til at koste 340 kr. ved anmeldelse til styrelsen og 180 kr. via webreg.
  • Der opkræves kun ét gebyr pr. registrering.
  • Hvis man registrer flere ændringer i et selskab samtidigt, betaler man kun ét gebyr én gang.
  • Hvis man på grund af systemerne skal foretage flere registreringer ved en aktivitet som tidsmæssigt ligger forskudt opkræves man kun ét gebyr.
  • Hvis webreg ikke er funktionsdygtigt og man indsender en anmeldelse til styrelsen med tydelig angivelse om, at anvendelse af webreg ikke var muligt på det pågældende tidspunkt, skal man alene betale et gebyr svarende til det som registreringen ville have koste ved anvendelse af webreg.

Der opkræves kun ét gebyr pr. registrering, også selvom den indeholder flere ændringer. Hvis man på grund af systemerne skal foretage flere registreringer ved en transaktion, opkræves man kun ét gebyr. Det gælder f.eks. fusioner, spaltninger og visse kapitalnedsættelser.

Det vil være billigere at registrere oplysninger digitalt end hvis man indsender en anmeldelse til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Fremover er der derfor endnu flere grunde til at benytte webreg.

Hvis webreg ikke er funktionsdygtigt, når man forsøger at gennemføre sin registrering, vil man kunne indsende en anmeldelse i papirform til styrelsen med tydelig angivelse af, at anvendelse af webreg ikke var muligt på det pågældende tidspunkt hvilket vil medføre, at gebyret nedsættes til det, som man ville være blevet afkrævet ved brug af webreg.

Læs de nærmere detaljer ved at klikke her

Mine bemærkning:

Der var ikke mange, der havde set denne ændring i finansloven, og det siger sig selv, at det skal koste et gebyr, når der eksisterer en 5 år gammelt system, der konstant går ned, og hvor der ikke er sagsbehandlere, der kigger på sagen. Det er særdeles iværksættervenligt. Angry

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op