Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Skat: Forskel på folk - mere om Søren Hansen (golf) & Stephen Kinnock (Ægtefælle til Helle)

Skat: Forskel på folk - mere om Søren Hansen (golf) & Stephen Kinnock (Ægtefælle til Helle)

9,481 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 January 2011

I vort retssamfund er alle lige for loven. I forvaltningens behandling af borgerne gælder samme principper. Dette følges selvsagt, det er et fasttømret princip.

Her er et eksempel til en anelse undren:

Søren Hansen er en professionel golfspiller.

Han var fraflyttet Danmark i 2000 og havde bolig i Monaco. Han havde dog rådighed over en sommerbolig, der kunne anvendes hele året. Han benyttede denne i forbindelse med sit erhverv - også i Danmark.

Han var i parforhold med A i København, og havde mulighed for, at benytte også hendes lejlighed på samme måde.

Han ejer et ApS, der har adresse på As bopæl. 

Under stor mediebevågenhed blev han for nylig idømt en bøde og en større efterbetaling af skat..

Stephen Kinnock havde aldrig opgivet sin bolig i Danmark.

Han har helårsbolig med hustru og to børn i Danmark, og har tillige bolig i Schweiz.

Han har arbejdet i Danmark og holdt møder i Danmark i 2009 i følge udtalelser fra Frode Holm, Revitax, på TV - om det er rigtigt eller forkert, ved vi ikke. Han har altså i hvert fald måske udøvet erhverv i Danmark i 2009, som Søren Hansen, hvorfor indgav man ellers en selvangivelse for 2009.

I følge hustruen havde han først opholdt sig 208 dage årligt i Danmark, men det blev som bekendt siden ændret til 132 dage.

Hvis det påstås, at han ikke har udøvet erhverv i Danmark - i modstrid med udtalelser fra Frode Holm, Revitax - må det betyde, at han heller ikke har sendt eller besvaret f.eks. en eneste e-mail eller foretaget en eneste telefonsamtale under sit ophold her i 132 dage i 2009 (!!?).

Under stor mediebevågenhed blev det for nylig meddelt, at han ikke var fuldt skattepligtig i 2009.

 

Ja så...

Efter min opfattelse virker det underligt, at man fra SKATS side (formentlig) blot har lagt en forklaring til grund fra Stephen om, at han - som direktør i World Economic Forum - hver gang han kom hjem fra Schweitz har slukket mobilen og ikke tjekket en eneste mail, men først ført samtaler og sendt mails eller holdt møder, når han atter var ude af landet. Har han een gang talt i tlf. i en weekend, hvor han var i landet, ville han være skattepligtig til DK.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op