Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Den nye selskabslov træder delvist i kraft den 1. marts 2010

Den nye selskabslov træder delvist i kraft den 1. marts 2010

2,484 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 February 2010

Den nye selskabslov træder delvist i kraft den 1. marts 2010

Bekendtgørelsen, der skal sætte den nye selskabslov delvist i kraft, er i dag blevet optaget i Lovtidende.

Bekendtgørelsen indebærer, at hovedparten af bestemmelserne i den nye selskabslov træder i kraft den 1. marts 2010. Samtidig ophæves aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven.

De dele af selskabsloven, der træder i kraft den 1. marts 2010, medfører ændringer på en række områder. Det drejer sig bl.a. om følgende:

  • Minimumskravet til selskabskapitalen i anpartsselskaber nedsættes til 80.000 kr
  • Valgfrihed mellem flere ledelsesmodeller
  • Større fleksibilitet i reglerne om medarbejderrepræsentation
  • Udvidet adgang til at erhverve egne kapitalandele.

Nogle få regler træder først i kraft den 1. maj 2010. Det drejer sig om visse regler i forbindelse med indkaldelse til og afholdelse af generalforsamling.

En række af de nye regler kan først sættes i kraft, når alle nødvendige ændringer i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens it-systemer er afsluttet. Det drejer sig bl.a. om muligheden for delvis indbetalingen af selskabskapitalen, muligheden for at undlade vurderingsberetning ved indskud eller udlodning af aktiver samt reglerne om etablering af det offentligt tilgængelige ejerregister.

Følgeloven til selskabsloven, der indeholder ændringer til årsregnskabsloven, lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love, træder ligeledes delvist i kraft den 1. marts 2010. Bekendtgørelse herom forventes optaget i Lovtidende en af de nærmeste dage.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op