Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk IT Factory - Hvad er "sale and lease back"...

IT Factory - Hvad er "sale and lease back"...

2,974 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 December 2008

Principielt går det i sin enkelhed bare ud på, at jeg sælger min pc'er til en bank, hvorefter jeg lejer den tilbage i en periode... Hvorfor?

Fordi jeg får frigjort noget likviditet i min virksomhed, som jeg så kan bruge til noget andet... Det er en af flere simple finansieringsmodeller..

Principielt kunne jeg ligeså godt have lånt pengene og stillet sikkerhed i PC'eren til banken, så havde jeg fået den samme likviditet, men så havde jeg jo ikke kunne "fradrage afdragene på gælden" til banken i skat... det kan jeg i sale and lease back, netop fordi banken ejer PC'eren, og det er ikke afdrag på gæld, jeg betaler, det er en driftsbetinget "leje" betaling, og den kan jeg trække fra...

Men driver Banken virkelig virksomhed med køb og salg af pc'ere siden det er muligt?

Næ.

Derfor er leasingselskabet også ofte interesseret i at komme af med leasinggenstanden igen, når leasingperioden er slut, og på dette tidspunkt kan jeg så købe genstanden billigt, eller banken sælger den til anden side.

Visse lovregler (kreditaftaleloven) forhindre, at man kan aftale, at jeg kan købe genstanden for 1 kr. - sådan skrev man i gamle dage  - nu skal det præciseres lidt mere, at genstanden kan købes til en aktuel markedsværdi m.v, ellers - siger loven - så er det jo ikke længere et sale and lease back arrangement, så er det bare lån med pant i pc'eren... og så har bl.a. skattefradragene været "forkerte"...

Hvorfor kan det så lade sig gøre her i IT Factory - jammen det er da enkelt nok.. Når en sælger sælger en PC'er, så henter køberen den ved disken, når han afleverer pengene. Derfor behøver vi ikke tinglyse et salg af en PC'er. Det samme gør sig ikke gældende for fast ejendom. Det er sværere at tage med under armen. Bl.a. derfor opstilles krav om tinglysning.

Men Sale and Lease Back? - jo det interessante er jo, at leasingselskabet henter ikke de 200 Pc'ere, de har købt.

De lader dem jo stå i virksomheden, hvor ingen (principielt) kan se, at leasingselskabet ejer dem. Heraf sammenligningen i en anden blog med møbellånet.

Tinglysning af leasingaftalen - jo eller noget tilsvarende havde medvirket til at forhindre skandalen.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op