Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Finansiel krise - depositum - forudbetalt leje - pas på

Finansiel krise - depositum - forudbetalt leje - pas på

5,304 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 November 2008

Står du som iværksætter overfor at skulle indgå erhvervslejemål, bør følgende spørgsmål melde sig i disse (kommende) tider: Hvad sker der med din forudbetalte leje, når/hvis udlejer går konkurs?

Udlejer kan anvende dit depositum som han ønsker, dvs. det står IKKE og glaner på en separat konto med dit navn på. Du har som lejer blot et krav på udlejer som så mange andre. I tilfælde af konkurs kan du altså stille dig op i køen af "kreditorer" trække et nummer og afvente på en (mulig) udbetaling af din forholdsmæssige andel af hvad der er tilbage efter konkursen...

Øh og det kan være langt mindre end dit krav...

Du kan med andre ord opleve tab...

Så hvordan sikrer du dig mod den situation?

 - jo du forsøger i forbindelse med indgåelsen af lejeaftalen at aftale en bankgaranti på dit depot fremfor en likviditetsmæssig deponering.

Du slipper for at lægge ud, men skal selvfølgelig betale "forsikringspræmie" til banken for denne ydelse. (Udlejer vil være træt af dit forslag, men netop i disse tider, hvor krisen snart kradser, så er det jo lejers marked, og ikke udlejers.. Husk dette i forbindelse med din forretningsmæssige forhandling om lejevilkår.

Tøjner (c) November 2008

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op