Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Sådan får du dine vilkår igennem..

Sådan får du dine vilkår igennem..

4,058 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 September 2008

Du får en kundehenvendelse - Du får en opgave på mail - i taler pris, og vupti, ordren er i hus...

Men hvad er aftalegrundlaget mellem jer...

- er det de salgs og leveringsbetingelser som står på din hjemmeside?
- er det ordregiverens betingelser på hans hjemmeside
- eller er det noget tredje fx dansk ret (hvad det så er ???)

Det er det spørgsmål, hver sag på vores bord indledes med - når dagen ikke drejer sig om omstruktureringer og nye virksomheder via www.ditselskab.dk 

Overveje at gøre følgende til en vane - og selv om I måske tænker - det går da aldrig, for så får vi ikke ordren, så gør det alligevel.
Sats, og I får det igennem.

(Hvis ordregiver hos dig opstiller en række vilkår, så må man læse dem igennem. Tænke sig om. er man i tvivl må andre læse dem for en og man må betale. Så kan man forhandle og reagere etc. det er ikke det vi taler om. Vi taler om den indledende sætning... Hvor det ikke er givet, at der overhovedet er et aftalegrundlag andet end "det forudsatte". Hvad så...) Og på sædvanlig advokatmåde må jeg sige: det følgende retter sig mest til salg af tjenesteydelser og ikke producerende virksomheder... jeres vilkår er lidt mere tunge..

Du må være fremme i skoene. Du skal producere eller få produceret et standarddokument, som du kan smide ind i en mail og sende til ordregiver (kunden). Det gør jeg selv.

Der skal stå følgende:

1. hvem lægger ordren - dvs. navn på virksomhed, angivelse af person eller. aps ell. a/s etc. cvr nummer, att. person. adresse etc. det er helt afgørende senere, når man skal rejse sit inkassokrav, at det er helt præcists hvem man har handlet med... MAN SKAL HAVE ET CVR, OG MAN SKAL HVERGANG TJEKKE WWW.CVR.DK

2. hvad skal du levere - hvis præcist angiveligt så angiv det præcist. alt derudover er jo ekstraarbejde. Hvis folk beder mig lave en kontrakt og jeg anslår prisen herfor, og de så senere beder om en anden kontrakt vedrørende noget andet, så er prisen da også en anden end først angivet.

& hvornår og hvordan skal du levere

3. hvad forventer du det koster - hvis kunden har bedt om fast pris, så må du angive denne, hvis ikke, så skriv, at der er tale om et overslag, og at et overslag "ikke udtrykker en fast pris"

4. ovenstående kan laves i et lille skema. Herefter kan du supplere med nogle almindelige betingelser (der jo ikke er konkrete hver gang, men generelle), de kan være lange eller korte. Alle sidder alligevel altid og googler rundt i alm betingelser, og gør du det, så læs lige det du lader dig inspirere af ijnden du anvender det, og gennemtænk lige på en formiddag og ikke på 3 minutter om det nu passer på dig og din virksomhed. herudover kan du lade dig inspirere af følgende disposition:

- afregner du efter medgået tid - hvad er timeprisen, - hvad ingår i medgået tid.
- hvordan kan dit overslag ændre sig. hvilke forudsætninger kan påvirke dit overslag. hvis det ændrer sig, er det så nødvendigt altid at lave en ny aftale (nej vel)
- hvornår sender du regninger -  er det når sagen er slut eller er det løbende
- hvad er dine betalingsbetingelser - hvis folk betaler for sent havd så?? "Forfaldne ikke betalte fakturabeløb forrentes med 1,5% per påbegyndt måned" NB HUSK EFTER RENTELOVEN MÅ DU IKKE OVERFOR FORBRUGERE BEREGNE DIG EN HØJERE RENTE END RENTELOVEN, OG DU MÅ IKKE AFTALE HØJERE RENTE. 1,5% BETINGELSEN VIL DERFOR VÆRE UGYLDIG OVERFOR FORBRUGERE - (RENTELOVENS § 7...)
- er dit erstatningsansvar begrænset, fx. til maksimum på din forsikring, til ordrens størrelse, er du ansvarlig for følgeskader.
- handler du med udlændinge (udenfor dk) gælder dansk ret - ved konflikter altid (for eksempel) Københavsn Byret - så du slipper for at skulle anlægge inkassosag i Ålborg...
(hvis du altså bor i kbh og kunden i ålborg)

God fornøjelse med arbejdet.

 

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op