Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Thomas Bigum Q - Undgå quizpolitiet

Q - Undgå quizpolitiet

2.464 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 February 2012

Q for...?
Det kunne have været Q for Quinder, men den ville være svær for mig at få vinklet til noget konkret. Meget peger på at kvinder generelt set er bedre end mænd til at kommunikere på de sociale medier, men jeg kan ikke blive mere konkret.

Øv bøv for mænd der mener at de har regnet den ud, men påstanden tager sit simple afsæt i at kvinder oftere end mænd evner at smalltalke.

Quinder kan hygge om det
At tale et såkaldt fatisk sprog, der overordnet set blot er til for at mærke at der er nogen i den anden ende. God gammeldags hygge uden der nødvendigvis er mål eller mening med det.

Smalltalk er godt, og en opdatering i genren "Hvordan har du det?" er bestemt på sin plads på Facebook. Det skaber nemlig engagement, og er du i tvivl omhvorfor det er vigtigt, så spoler du tilbage til E - Engage or Die!.

Q for Quiz
Quiz er oplagt fordi konkurrence-elementet på en Facebookside er noget af det der kan få folk op af stolene og skabe det vigtige engagement. Den store udfordring er dog dels at skille sig ud fra mængden, og dels at undgå at bryde Facebooks konkurrenceregler. Både at skille sig ud og samtidig overholde konkurrencereglerne kan heldigvis ordnes med ét smæk. For der er RIGTIG mange konkurrencer der ikke overholder retningslinjerne, og de ligner alle sammen hinanden.

For lige at blive spids på reglerne, kan du hoppe til K- Konkurrenceregler på Facebook.

Fokus på underholdning
For at skille dig ud kan du starte med at være stærk nok i troen på at din tilstedeværelse og din måske ydmyge præmie er nok til at folk vil lege med. Der er jo en årsag til at der i julemåneden sidder rigtig mange danskere og kaster med terninger for at vinde plastic-junk fra Kina, som i bedste fald overlever nogle timer inden det enten går i stykker, bliver kedeligt eller bliver smidt ud.

Underholdningsmomentet alene kan drive tingene langt. Husk det.

20 spørgsmål til en komiker
Komiker Jakob Svendsen har fået den simple idé at han hver fredag leger 20 spørgsmål til professoren. Det giver trods kun godt 1.300 fans et svimlende antal kommentarer som f.eks. i fredags da der var 333 af slagsen.

Se 20 spørgsmål til Jakob Svendsen her

Men de leger selvfølgelig ikke festleg uden der er en præmie på højkant. Havde det været som så mange andre konkurrencer på Facebook, så havde det været en pæn præmie af en art, for ellers gider folk jo ikke lege med. Næ!... de spiller om et diplom. Se eksempel her.

Spil om æren
Hvis du formår at ranke ryggen og komme i dialog med dine Facebookfans som var det dine rigtige venner, så kan du også sagtens spille om æren ved at vinde.

På min Facebookside, mens jeg skriver dette blogindlæg, skriver mine fans kommentarer for at gætte hvad bogstavet Q ender med at stå for når dette indlæg publiceres. I skrivende stund er der 21 kommentarer. Quizmasteren, mig selv, står for 4 af dem selv. Der er 1 der har gættet på Quinder og 2 der har gættet på Quiz.  Se min opdatering her

Jeg smider også diplomer efter vinderne i denne omgang og selvfølgelig i samme ombæring et vognlæs karma og kærlighed til Jakob Svendsen for inspirationen.

Forstå andre
Hvis man kommer fra kynisk, benhård og kalkulerende iværksætter-tilværelse, så er smalltalk en dræber. Det ved jeg, for jeg kender det fra mit eget liv som iværksætter. Opgaven er dybest set at forstå folk med anderledes mentalitet og så udnytte de rigtige af dine kompetencer til at hæve engagementet og derved styrke relationerne på Facebook med salg for øje.

Så hvis ikke du kan smalltalke, er mit forslag at du quizzer.

Iværksætterens styrker
En quiz er ikke smalltalk. Det er et lille iværksætterprojekt hvor du skal have flokken fra A til B. Undervejs er der opgaver der skal løses, og du har som iværksætter kompetencerne til enten at lede i udførelsen eller endnu bedre at lede og fordele arbejdet.

... så er der mål og mening med det hele, og hvis du er rigtig dygtig, så både hopper og springer folk uden du bryder retningslinjerne og derved tiltrækker Facebooks Quizpoliti.

-------------
Vigtigt P.S.
Uendeligt mange tak til inspirator til indlægget, den altid sjove Jakob Svendsen.
Følg ham fordi han er sjov.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op