Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

O - Os mod dem

2.657 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 January 2012

Fællesskaber
På skiltet over dørene på web 2.0 står der "Sociale netværk", og i ordet netværk ligger der underforstået betydningen fællesskab. I alle hjørner er der fællesskaber. Både det overordnede fællesskab, f.eks. alle os Facebookbrugere, og så de små fællesskaber, som kunne være de brugere der synes godt om din Facebookside.

Kendetegnende for fællesskaber er at de skal have noget der binder dem sammen, og i tillæg kommer vi ikke uden om at de har gavn af en leder. I denne sammenhæng ikke en leder der prædiker ordnung muss sein og uddelegerer opgaver, men snarere en leder der viser vejen, og ad den vej fordrer fællesskabsfølelsen.

Administratoren af en Facebookside er pr. natur lederen. Når du er lederen, har du chancen - for ikke at sige pligten - til at drive flokken. En flok uden en leder vil gå i opløsning.

Vi er jo bare flokdyr
Kommunikationen fra en Facebookside har en hierakisk struktur med administratorene på toppen med taktstokken. Så for at opnå succes i form af engagement og øget vækst på din side bør du gå efter at skabe fællesskabsfølelse.

... nu er vi fremme ved overskriften og bogstavet O. Princippet "Os mod dem" skaber nemlig fællesskabsfølelse hos flokdyret Homo Sapiens, og her kan du finde en opskrift på succes.

Wikipedia og den fælles fjende
Til dette blogindlæg ville jeg gerne besøge Wikipedia for at hente facts om dette princip, men Wikipedia gav mig en sort skærm. På dagen havde de valgt at lukke ned for at skabe fælles front mod SOPA og det lovforslag som kongressen i USA skulle stemme om.

Som du måske ved, så blev lovforslaget ikke gennemført. Om det skyldes det massive engagement overalt på internettet, kan man kun gisne om, men for mig var det et kærkomment eksempel på den opstand man kan skabe ved at pege på en fælles fjende.

Find den fælles fjende
Når man har en fælles fjende at stå sammen om, så øges sammenholdet i flokken. Det øgede sammenhold fremmaner ekstraordinært engagement, eksemplificeret ved aktionen fra Wikipedia m.fl. Hvis du skulle være i tvivl, er det engagement du ønsker på din Facebookside jf. E - Engage or Die!

Du kan højst tænkeligt ikke piske en stemning op på din Facebookside som Wikipedia kan, men du kan pirre samme menneskelige mekanisme i din kommunikation.

Peg på det som forhindrer folk i at opnå mål, drømme og succes. Forklar i kort form hvorfor det derfor er godt at stå sammen hos dig og i det fællesskab du er leder for.

For nylig gav jeg et kort råd om strategi til en fyr der sælger sorte sokker. Den Facebookside du laver, skal ikke hedde sortesokker.dk, men hedde "Alle os der hader hvide sokker". Så spiller den kraftigere på sammenholdet og har større chance for succes end et navn til en Facebookside der bærer præg af at være opfundet af en mand der ved mere om søgemaskiner end om mennesker :-)

Bring dine fans tættere på dig, og fortæl dem at det er "os mod dem".

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op