Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani 4 gode råd til at optimere din investering i dit netværk

4 gode råd til at optimere din investering i dit netværk

7,406 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 December 2016

Disse råd er især gode for dig, der føler er vis grad af netværk-stressnetværks-kvalme eller som bare ikke har så meget tid til det ...

Disse råd er optimale at læse, hvis du har læst mit blog-indlæg på amino.dk "Derfor gider jeg ikke drikke kaffe med dig"

Netværk er som sådan ikke noget, der skal tage din tid. Det skal indarbejdes som et strategisk værktøj i din hverdag. Men selvom du er strategisk og målrettet og dygtig til at netværke, kan du teknisk set godt blive ramt at det, de fleste af os mangler, og det er nemlig tid – tid til at nå alt og alle. 

Vi netværker som aldrig før, men mange render stadig rundt som hovedløse høns med skyld og skam og træthed til følge.  

 

"2000 dollar kaffen"

I USA, hvor jeg nu bor, har jeg oplevet at de mest eftertragtede netværkere simpelthen tilbyder deres tid mod betaling – den såkaldte "2000 dollars kaffe”-strategi er født i USA.

  • Du betaler for at mødes med vedkommende.
  • Du betaler for kaffen.
  • Et møde koster ca. 2.000 dollars.
  • Mødet varer i ca. 45-50 min.  

Lyder 2.000 dollars af meget?

Jo, men du har så ret til at få dine penge retur de næste 6 måneder, hvis ikke mødet har givet gevinst på den ene eller anden måde! Tænk hvis 2.000 dollars fører til din drømmekunde, nye job eller en plads på et bestemt kursus/universitet?

Forudsætningen for overhovedet at få mødet er, at du er så konkret som mulig og har planlagt hvad mødet skal handle om, og hvad du ønsker at få ud af det. Ellers siger de heller ikke ja til at mødes med dig. 

Jeg har implementeret noget lignende i mit eget liv (for som I ved, er jeg for længst holdt op med at sidde og drikke kaffe med folk).

Folk kan på min webshop købe sig til 1.5 time af min tid for en given pris, og inden telefonmødet afholdes, sender vedkommende mig og min PA en detaljeret agenda.

Mine kaffemøder er nu flyttet ind i det virtuelle rum, hvor det konkretiseres og output måles.

På den måde kan jeg være effektiv, blive betalt for min tid, mine relationer og viden eller hvad folk nu måtte være på jagt efter.

 

Plankemøder

Jeg er meget lidt begejstret for møder. Det er min erfaring at møder langtfra er effektive, og at de fleste af dem med fordel kunne være aflyst eller afholdt virtuelt.

Uanset, vælger man nu alligevel at afholde et møde, og finder man ikke de gående møder, stående møder eller såkaldte "15 min møder "effektive, så har jeg et andet forslag til dig.

Har du hørt om plankemøder? Plankemøder betyder, at folk der skal holde møde sammen smider sig i planken, mens de fortæller, hvad de har på hjerte.

De færreste mennesker kan holde planken i mere end 3-4 min så det giver automatisk effektive leder- og afdelingsmøder eller sågar netværksmøder.

 

"6 personer lunch”-strategien

Flere af mine venner og bekendte rejser verden rundt som en del af deres business eller politiske liv. Det kan være rigtig svært at få tid til at se alle 1:1 . Gør som min ven fra Sverige, der bor i NYC. Hver uge udvælger han 6 personer, som er blandt de mange der i ugens forløb har forespurgt en kaffeaftale med ham.

Han udvælger 6 personer, som han mener er værd at bruge tid på at hjælpe.

De 6 han sammensætter og inviterer til kaffe ender med at lære hinanden at kende og får et lille netværk med hinanden. Jeg har netop været i København med ham, hvor han altså har samme metode. Han bestilte bord til 6, og vi blev bedt om at komme på et bestemt tidspunkt og vi vidste, at vi havde 45 min med ham. Han gjorde sig umage med at præsentere os for hinanden og derved være den gode faciliteter og moderator.

 

Lommebogen

Selvom du har klæbehjerne, vil jeg altid anbefale dig at medbringe en lommebog. Du ved én af de små, der kan være i din inderlomme. Man kan selvsagt skrive noter på sin telefon, men det kan virke irriterende for den, der taler med dig. Det er langt bedre og virker mere respektfyldt at skrive noter i en lommebog. Du tænker, at du måske ikke har behov for at skrive noter? Personligt når jeg afholdt møder eller bare møder mennesker, har jeg igennem årene lært, at selvom jeg har gode hensigter, så bliver også jeg udfordret på min båndbrede og kan, om end jeg ikke har lyst, glemme hvad det var, jeg skulle følge op på. Folk der husker, og folk der følger op, virker bare mere professionelle end dem, der ikke gør. Når jeg har holdt et møde, skriver jeg altid tilbage med en kort opsummering samt "what is next" – på den måde har jeg styr på mine opgaver og udeståender. 

Jeg har i øvrigt altid takket ja tak til at skrive referater og udsende agendaer.

Og den der skriver agendaen og skriver referatet/opsummeringen har på mange måder en kæmpe fordel og indflydelse på mange fremtidige beslutninger…

Held og lykke derude.  Husk din tid kan ikke lagerføres – den time, der er gået, er gået og kommer ikke igen. Uanset om du er konsulent, freelancer eller lønmodtager, så skal der hele tiden veksles imellem produktion/levering samt investering.

Vil du vide mere om networking? Jeg har skrevet et helt hæfte her med konkrete øvelser og gode råd: http://www.soulaimagourani.dk/product/staerkt-netvaerk/

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere