Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Derfor vil jeg ikke drikke kaffe med dig!

Skrevet af:
13. januar 2014 | 36.520 Visninger | 160 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Soulaima Gourani

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Jeg vil tro, at jeg modtager 3-5 invitationer om dagen.

Invitationer fra folk der gerne vil mødes.

Det er let at blive smigret.

Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis ikke du har styr på hvad og hvem du bruger din tid på.

Én time brugt kan som bekendt ikke genanvendes andre steder.

Det er vigtigt at huske for alle os, som lever af at sælge vores tid, viden og tilstedeværelse.

Hvordan starter det?

Det hele starter med at jeg åbner min mailboks, og så ligger der mails fra folk med følgende ordlyd og indhold:

Mail1) Modtaget 14 dec. 2013

Kære Soulaima, du kender mig ikke, men jeg er stødt ind i dit navn flere gange i forskellige sammenhænge, og har derfor besluttet at sende dig denne mail. Jeg arbejder indenfor samme felt som dig (okay!!) og jeg tror (du skal ikke tro, du skal vide) at vi kan have gensidig gavn af at mødes ( ja, okay – men hvorfor skal vi mødes?). Må jeg derfor foreslå at vi mødes til en kop kaffe og tager den derfra--?

På forhånd tak

Eller den kan lyde sådan her:

Mail 2) Modtaget 13 dec. 2013

”Hej Soulaima, jeg vil gerne have dig som mentor. Hvornår kan du mødes”

Eller

Mail 3) Modtaget 12 dec. 2013

”Soulaima, jeg har brug for at sparre med en om min virksomhed og tænkte om du har tid til at mødes med sådan én som mig. Det tager kun et par timer, og jeg vil blive rigtig glad. Håber det er ok at jeg spørger. Kan desværre ikke tilbyde dig nogen betaling, men jeg kommer med positiv energi og vil herefter være din positive ambassadør!

Fælles for alle disse mails er, at de provokerer mig helt vildt! At man ikke er mere specifik. Eksempelvis skriver man i mail 1) ” Jeg arbejder indenfor samme felt som dig” okay – er du foredragsholder? Forfatter? Bestyrelsesmedlem – hvad henviser du til?

Du skriver ”jeg tror vi kan have gavn af hinanden” – ja det er sådan set fint nok, men du skal ikke tro, du skal vide! Have en agenda, pir min nysgerrighed, lav dit hjemmearbejde, virk interesseret i hvem jeg er, og hvad jeg står for. Du kan da i det mindste lade som om, du har læst noget jeg har udgivet, sagt eller gjort. Hvad kan du tilbyde mig (og ikke kun omvendt).

Mail 2 – får jeg typisk et par stykker af om dagen. ”Hey dig vil jeg have som mentor!” - det går sgu ikke. Fint nok at du gerne vil have dig en mentor, men hvorfor mig? Hvilke overvejelser har du gjort dig? Hvad er dine udfordringer og dine ønsker til fremtiden. At være mentor for nogen er alvorligt og kræver meget forpligtelse (jeg har haft min mentor siden 2001 – og jeg bruger ham virkelig meget). Forleden måtte jeg afvise en ung fyr og bede ham vende tilbage når han havde været på biblioteket og låne min bog ”Tag magten over din karriere” og læst det kapitel jeg netop skriver om ”mentorskab”. Jeg bad ham derefter om at kontakte mig når han havde læst det. Hvis du henvender dig til en ”ekspert” bør du da i det mindste have gjort dig den ulejlighed (og af respekt for hans/hendes tid) at have læst det din forespørgsel handler om, så ”rådgivningen” kan bliver mere kvalificeret. Dette bør du gøre af respekt for dig selv og den du spørger til råds.

Tænk også over hvis du vælger at bede om ”pro bono” hjælp. Folk lever af deres arbejde, og har du ikke et budget, bør du da i det mindste tænke lidt over, hvordan du kan ”hjælpe eller betale tilbage”.

Jeg er sådan set fortaler for ”pay it forward”, hvor man hjælper andre uden at forvente noget igen. Det er hele tanken bag networking. Men dette kan også drive folk fra hus og hjem, gøre dem stresset, u-fokuseret på deres forretning mv.

Jeg mødes med virkelig mange, og jeg drikker virkelig meget kaffe – men kun med de som rent faktisk virker som om, de har noget på hjerte, har gjort deres forarbejde, tager min tid alvorligt.

Eftersom jeg (i grove træk) har kontakt med 80.000 mennesker på et år, er det komplet umuligt for mig at mødes med, ringe til eller og svare alle henvendelser personligt. Det er umuligt!

Jeg er nødt til at have flere filtre, herunder en PA som hjælper mig med at scanne og finde dem frem som jeg bør bruge min tid på. Jeg beder altid folk sende mig en kvalificeret agenda. Mine møder er max 45 min. – gerne kortere.

Mig, mig, mig generationen

Men når det så er sagt så er der ved at opstå en hel generation af (unge eller gamle krævende og bitre) iværksættere, som virkelig er overbeviste om at alle andre skal hjælpe dem (uden at de har sat ind på “netværkskontoen først”). Mig, mig, mig …men tænk lige over HVORFOR folk skal bruge deres tid på dig! Hvad har du som er attraktivt, enestående og som vi andre bare må se, have fat i eller mødes om?

Du kan ikke bare kræve - det går altså ikke.

Bare fordi du kan finde frem til folks e-mail, telefonnummer eller skriver via sociale medier, kan du da ikke bare forvente at man skal svare dig på din (til tider uartige og egoistiske) forespørgsel!

5 spørgsmål du bør stille dig selv inden du kontakter (fremmede) erhvervsfolk:

  1. Hvad er det officielle formål for mødet?

  2. Hvad skal jeg tilbyde vedkommende? Hvad får hun ud af at mødes med mig?

  3. Hvad er min (egen) agenda – hvorfor ønsker JEG dette møde?

  4. Hvad er min ”betaling” for vedkommendes tid, kontakter, og viden (der findes ingen såkaldte ”gratis frokoster –det er en skrøne)?

Ps: Møder du så op uden agenda (hvilket jeg indimellem giver lov til) så skal du søreme være sikker på jeg ikke sidder og føler jeg spilder min tid. Seriøst – det virker så uprofessionelt.

Læs også


Kommentarer

Camilla  den 17-01-2014 kl. 13:04

Fint nok indlæg.. men man bliver lidt "Jamen undskyld mig" for jeg ikke er lige så professionel som dig og kontaktede dig på den rette måde.

Er kommentaren brugbar? 13 10
Brian Reinhold Jensen  den 17-01-2014 kl. 13:06

Hej Soulaima

Tak for indblikket og sandhederne, jeg er ikke i samme grad udsat for det som dig - men jeg kender alt for godt holdningen "vil du ikke dele ud af din mentale kapital, så giver vi to flasker rødvin og en klapsalve".

Fokus er vigtigt, i begge ender af et sparrings/rådgivningssamarbejde.

Stor hilsen

/Brian

PS. Jeg er nysgerrig efter at finde ud af hvad det femte spørgsmål er ;-)

Er kommentaren brugbar? 10 1
Soulaima   den 17-01-2014 kl. 13:09

Årh det 5. var faktisk en økonomisk udregning, som må være forsvundet i redigeringen😖

Er kommentaren brugbar? 4 1
brudekjoler-weddingdeluxe.dk  den 17-01-2014 kl. 13:31

helt enig m dig , det mest provokerende er når folk skriver at de vil mødes og vil lytte til en men de kan ikke betale...de har ikke råd....godt skrevet!

Er kommentaren brugbar? 1 3
mirko nimz  den 17-01-2014 kl. 13:36

Hej,

Jeg er rimelig ny i verdenen af de selvstændige. Jeg syntes det lyder rimelig hård sagt det hele, plus jeg ved ikke om man måske nogen gange skulle huske at man også skal have et liv udenfor work. JO hvis du elsker det du laver og syntes det er sjovt er det super, men jeg har det nogen gange at jeg godt kunne bruge tid på at lave noget andet som ville få min focus på noget andet end work.

Er jeg den eneste der har det på den måde og hvis er det fordi jeg ikke tager det seriøst nok?

Er kommentaren brugbar? 2 3
Benjamin   den 17-01-2014 kl. 13:57

Hej Soulaima,

Fint indlæg, dog syntes jeg du bruger meget "Hvad".

Jeg vil anbefale, at "start with why".

Hvorfor skal hun mødes med mig. Hvorfor disse mål med mødet. Hvorfor hende og ikke en anden mentor.

Så tror jeg også folk vil fange dig lidt mere, hvis de brugte WHY.

Mvh Benjamin

Er kommentaren brugbar? 3 2
AskeRask  den 17-01-2014 kl. 13:58

Fantastisk indlæg!

Vi bliver nød til at tænke på, hvilken værdi vi skaber for andre, før vi kan få. Intet kommer gratis til nogen af os, hvis vi ikke har penge, har vi tid, viden eller noget tredje. Ved du ikke hvad du kan bidrage med, er det på tide at finde ud af det. Har du ikke lyst til at bidrage med f.eks. din tid, kan du ikke forvente at få noget igen.

Jeg lærte en gang et netværks-trick, som jeg tit giver videre. Send folk en gave af en art, som den første kontakt, udover gaven er det en invitation til et møde. Ikke en flaske rødvin, men noget der rent faktisk betyder noget eller har en vis værdi. F.eks. en dvd afspiller, med dig på dvd som inviterer til kaffe.

I stedet for at prøve at få et job, find ud af hvordan du skaber værdi for dem du vil arbejde for, og bevis at du er det værd...

Når du skaber din forretning som iværksætter, brug en blog eller youtube til at dele ud af din viden...

What u give, u shall recieve.

Go dag

/Aske

Er kommentaren brugbar? 3 0
Peter Lauge  den 17-01-2014 kl. 14:21

80.000 kopper kaffe om året er også ca 220 kopper hver dag.

Jeg tror ikke det er lovligt :-)

Er kommentaren brugbar? 10 3
Inger Harborg  den 17-01-2014 kl. 18:43

Det er nøjagtig som du beskriver det, Soulaima. Jeg er nystartet iværksætter og har brugt rigtig megen tid på forespørgsler og personlige møder med personer, som jeg havde forventet der ville opstå en form for samarbejde med eller komme en ordre fra...... ud fra devisen om, at man skal så mange frø inden der spirer noget frem. Nu er jeg også blevet klogere og sorterer opgaver og personer fra.

Måske skulle vi gøre som advokaterne i Italien (hvor jeg er bosat). De sætter taxameteret til med det samme fra første møde: alene for at tale med dem 20 minutter for at sætte dem ind i din sag, starter de med et basisgebyr på min. 1000 Euro (om du så vælger, at de skal køre din sag eller ej).Derefter bliver man bonet et stardardgebyr for hver en telefonsamtale, hver en mail om end den kun er på to linjer, osv. Kunne godt tænke mig at vi konsulenter turde forlange lignende vilkår.  

Er kommentaren brugbar? 1 0
Optimer salget !  den 17-01-2014 kl. 19:14

jeg prøver at hjælpe over mails istedet for. Altså hvis folk vil ha et gratis salgsråd vil jeg godt bruge tid at komme med en ide til at løse problemet.

Kaffemøder er for mig at se til business, helst.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Flemming  den 17-01-2014 kl. 19:31

Hvis du møder 80.000 mennesker om året, så er det faktisk mere end kasseassistenten i Netto.

Jeg tvivler på at hverken du eller nogen du mødes med oplever det som kvalitet, hvis det skulle være korrekt.

For mig lyder det blot som et smart udsagn. Ingen mødes med 80.000 mennesker årligt, men det kan tænkes, at de holder foredrag for måske 80.000 mennesker.

Er kommentaren brugbar? 7 4
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 17-01-2014 kl. 19:50

Jeg kunne ikke drømme om at bede nogen om gratis mentorhjælp eller stjæle af deres tid. Hvis jeg foreslår at drikke kaffe med nogen, er det, fordi jeg mener, at jeg også kan byde dem på noget af værdi. Hvis de har en anden mening, er det fint.

Vil hellere drikke kaffe med en venlig nybegynder end en arrogant ekspert.

Der er for få venlige sjæle her i verden, og der er langt imellem dem ;)

Er kommentaren brugbar? 26 1
Steen Olsrn  den 17-01-2014 kl. 21:28

Grundliggende helt enig, men det gælder nu i de fleste sammenhænge i livet, at man ikke bør stjæle andres tid unødigt.

Når jeg af og til er blevet spurgt om jeg vil være mentor eller mødes for en gang sparring, så er det vigtigste for mig i udgangspunktet, at jeg fornemmer, at personen SELV er oprigtigt interesseret i at gøre en indsats for at flytte sig. Dernæst skal jeg tro på, at jeg kan bidrage på de områder, der er behov for og selvfølgelig skal begge dele gå op i en højere enhed.

Når jeg selv henvender mig til andre, er det samme fremgangsmåde og nøje udvalgte personer. Jeg har dog også en enkelt gang brugt mit netværk på LinkedIN, til at åbne døre, hvis jeg har behov for en bestemt profil/ekspertise, men ikke umiddelbart kan vurdere hvem vedkommende er og sagt det som det er.

En svær størrelse :-) Generelt mener jeg at indstillingen er det vigtigste.

Er kommentaren brugbar? 4 0
R-M  den 17-01-2014 kl. 21:42

Jeg ved ikke hvem du er (bør jeg det?), og hvorfor så mange folk gerne vil mødes med dig. Men jeg har da ikke lyst til at mødes, så du skal nok blive fri for at drikke kaffe med mig. :)

Er kommentaren brugbar? 14 1
Anders Bruun Rasmussen  den 17-01-2014 kl. 22:01

Jeg bryder mig heller ikke om kaffe, og tænker ikke at du er en potentiel mentor for mig. Så bare rolig, nu er vi ihvertfald to som ikke kommer rendende og spilder din kostbare tid :-)

Er kommentaren brugbar? 17 2
Michael Holm  den 17-01-2014 kl. 23:26

Jeg må indrømme at jeg på ingen måde er imponeret. Det lyder for mig som om at du bruger alt for meget tid på ting der kaster alt for lidt af sig på langt sigt !

Ingen erhvervsfolk er mere værd idag end summen af deres netværk. Når jeg får en henvendelse fra en person der gerne vil have hjælp eller rådgivning eller bare høre hvad jeg synes om en ide så tager jeg den seriøst. Du har ret engang imellem kunne folk godt være lidt mere specifikke, men et pænt svar hvor man siger, jo men kunne du ikke lige fortælle lidt mere...eller forklar lige punkt 2 lidt nærmere, betyder ikke at jeg mister noget.

Naturligvis så har jeg det også sådan med sådanne henvendelser at så er det også mig der styrer showet og bestemmer hvor og hvornår det skal foregå.

Min generelle holdning til de her ting er at selvom der står et ungt menneske og har behov for hjælp, og det i bund og grund er derfor han / hun skriver så er det jo ikke sådan at det kun er mig der giver. For her sidder man med et menneske som brænder for en ide men ikke ved om han/hun tør tør føre den ud i livet i sin nuværende form - det tvinger også mig til at tænke out of the box. Jeg går mindst lige så beriget hjem.

Nogle gange ender det faktisk også med at jeg giver noget fra mig gratis men kommer hjem med en ordre på noget andet......

Det behøver heller ikke at handle om hvad de ene kan tilbyde mig frem for den anden - i mine øjne ser kun amatører på tingene på den måde. Alle kan få adgang til min person, om de er 10. Klasses elever, gymnasie elever, tømrer eller direktions medlemmer i Dansk Supermarked. For mig handler det om at bygge netværk - og det kan kun lade sig gøre hvis jeg er villig til at vurdere alle på lige fod.

Soulaima du burde læse Harvey McKays bog "Dig your well before you're thristy" den ville du have god gavn af.....også lad dog være med at stresse over en helt masse, lær at outsource det kedelige og skab rum for mennesker :)

Er kommentaren brugbar? 21 2
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 17-01-2014 kl. 23:33

" Louise Lamberth - Tekstfokus  i dag kl. 19:50  

Vil hellere drikke kaffe med en venlig nybegynder end en arrogant ekspert.

Der er for få venlige sjæle her i verden, og der er langt imellem dem ;) "

Helt enig, og godt skrevet !!!

Er kommentaren brugbar? 14 1
Jesper Hansen  den 17-01-2014 kl. 23:37

Det bliver også et nej tak til kaffe herfra :)

Er kommentaren brugbar? 4 3
To important to care  den 18-01-2014 kl. 00:31

Efter den melding, så har dine budskaber i den grad forstærket mit første indtryk af din indgangsvinkel til netværk. Jeg stemmer derfor i med koret og siger nej tak til kaffen. Den tager jeg gerne med nybegyndere eller sultne mennesker, som ofte giver igen og hvis ikke de gør, så er min devise, at jeg blot kan sige nej tak med et smil næste gang.

Er kommentaren brugbar? 6 2
Susie  den 18-01-2014 kl. 01:17

Hm, tror måske selv jeg for år tilbage var en af de der irriterende nogen der ville drikke kaffe. Hende der havde sagt ja til mødet, som vi var to der inviterede til for at fortælle om vores geniale projekt, meldte fra i sidste øjeblik, med en meget alvorlig svada om ikke at spilde folks tid. Vi synes selv vi var meget seriøse.

Det lærte jeg meget af, og har faktisk ikke spurgt nogen 'eksperter' om de vil drikke kaffe siden.

I stedet er jeg begyndt at invitere til mine egne netværksmøder med vidt forskellige 'ligesindede' nybegyndere og let øvede, og et par enkle meget øvede bliver også inviteret med. Det er meget berigende, at mødes med andre og dele erfaringer og give hinanden sparring.

Vi drikker ikke kun kaffe, men laver et fælles sammenskudsgilde. Jeg arrangere sådan et møde ca. hvert 3. måned med 7 - 12 personer. Herved opdager vi nogle fælles interesser eller får lyst til at udveksle vores viden, og 2 + 2 bliver pludselig til 5 eller mere.

Er kommentaren brugbar? 6 0
Mads  den 18-01-2014 kl. 01:22

De der har skrevet til dig, meningen var nok at få dig til ikke at drikke kaffe med dem og så vente på et blogindlæg som denne. Bravo! :)

Ps. Kaffen vil heller ikke drikke dig, så det er win-win

Er kommentaren brugbar? 2 5
Christina Stausholm Johansen  den 18-01-2014 kl. 05:02

Hold da op hvor er der mange mavesure kommentarer! Soulaima skriver jo netot at hun GERNE vil snakke med folk - hvis de har gjort sig klart hvad møderne skal handle om, og hvordan de to parter kan få gavn af hinanden.

Det er i mine øjne 100% sund fornuft.

Der er så mange måder en ung iværksætter kan give igen. Jeg går udfra at en person ikke ville bede om en mentor, før han/hun selv har tillært sig en masse og opstøvet viden gennem blogs, forummer, bøger etc.

F.eks. kan "eleven" hjælpe med noget design, programmering, komme med nye idéer til Soulaimas foretagende, kender måske nogle mennesker der kunne være interessante, er skidegod til at skrive tekster eller noget helt andet.

Alle forhold (på nær at være forælder) går to veje - både mht. venner, kærlighed og forretning. Der er da heller ingen der gider være på date med en person, som kun vil have sit eget behov opfyldt og så gå igen.

Soulaima: Supergodt skrevet! Keep going :)

Er kommentaren brugbar? 9 4
Volt & Volume  den 18-01-2014 kl. 06:24

Gaaab! Endnu engang selviscenesættelse fra "Fru Selvfed" uden substans, som "pøblen" lapper i sig! Fuck, I er mentalt fattige. Det er så sørgeligt. Men en dag skal I nok fatte det - når I har mærket sandheden på egen hud!

Er kommentaren brugbar? 9 3
Volt & Volume  den 18-01-2014 kl. 06:33

Eller egen "krop", det er nok mere korrekt :-). Anyway, c'mon, gør jeres bedste for at holde jer ovenpå!

Er kommentaren brugbar? 1 1
Martin Thorborg  den 18-01-2014 kl. 08:49

Jeg har selv samme udfordring.

Jeg får også mange henvendelser fra folk der gerne lige vil mødes, eller ringes op og der er ikke mange der gør noget ud af at forklare hvad jeg får ud af det.

Hvis jeg skulle drikke kaffe med alle dem der gerne ville snakke om et eller andet, ville jeg kunne fylde en fuldtids stilling og det siger sig selv at det ikke er interessant for mig.

Og jeg er helt på linje med dig Soulaima, at det er beskæmmende at se, hvor få der gør noget ud af at få det til at se interessant ud...

Igen et godt indlæg!

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 12 2
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 18-01-2014 kl. 08:52

Det er fuldt forståeligt, at man ikke kan drikke kaffe med alle. Jeg synes også, det er fint at bede folk konkretisere, hvad de vil. Men generelt synes jeg bare, at folk i dag er for uvenlige, og det gavner ikke dem selv forretningsmæssigt.

Der er desuden mange måder at sige nej tak. "Det provokerer mig helt vildt, at folk synes, jeg er interessant" er ikke en af de bedste, synes jeg.

Man kan jo skrive et venligt standardafslag.

Nu kan jeg ikke prale af at møde "80 000" mennesker om året, men jeg lægger stor vægt på at svare venligt på alle henvendelser, kommentarer og spørgsmål.

Ikke bare for at være venlig - men også fordi jeg VED, at det betyder utrolig meget for, om jeg får opgaver i fremtiden, at jeg skaber de gode kontakter til folk.

Hvis jeg selv bliver spurgt, om jeg kender fx en fotograf, webmaster, SEO-mand eller andet, tænker jeg selvfølgelig på alle de rare mennesker, jeg kender.

Frit efter H.C. Andersen: Vær venlig mod dem, du møder på vej op - du møder dem også på vej ned.

Er kommentaren brugbar? 12 0
Martin Thorborg  den 18-01-2014 kl. 08:58

Der er jo ikke nogen der siger, at man ikke sender et pænt afslag.

Men derfor kan man jo godt ærgre sig over, at mange mennesker spilder deres muligheder, fordi de sjusker eller ikke tænker sig om.

Og det er jo let at mene at man skal bruge tid på andre, hvis der ikke er særligt mange der gør krav på ens tid. Men forestil dig at du selv får godt 100 mails om dagen og bruger 2-3 timer på det hver dag, så forsvinder charmen...

Er kommentaren brugbar? 8 0
Peter  den 18-01-2014 kl. 08:58

Det er let at glemme jordforbindelsen når man får succes. Det er indlægget her et tydeligt eksempel på.

Er kommentaren brugbar? 12 4
Martin Thorborg  den 18-01-2014 kl. 09:17

Peter, eller også er det svært at sætte sig ind i andres sted...

Er kommentaren brugbar? 9 7
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 18-01-2014 kl. 09:28

Martin Thorborg  i dag kl. 09:17  

" Peter, eller også er det svært at sætte sig ind i andres sted... "

Ja og det gælder sikkert begge veje ??

Er kommentaren brugbar? 15 3
Mette Regitze Rahbek  den 18-01-2014 kl. 10:55

Soulaima Gourani - Jeg tager hatten af for dit indlæg. Super relevant og godt med en opsang. Jeg synes på ingen måde, at indlægget er arrogant. Idag ses det at især unge iværksættere har en forventning om at få succes "over night". Det betyder også, at man ofte får en forkert attitude og den indstilling, at det er helt okay at sende mails i alle mulige retninger med sine idéer og påfund. Jeg har selv haft denne tendens og har lært (lærer stadig) at gøre det specifikt, hvad jeg vil og hvad modparten får ud af mine mails. Holdningerne kan være delte her. Men jeg snakker af erfaring og jeg er kun glad for Soulaima's tanker på området. Tak for endnu en omgang god læring!!

Godt indlæg!    

Er kommentaren brugbar? 3 3
Jesper Hansen  den 18-01-2014 kl. 11:02

Personligt forstår jeg ikke begejstringen for indlægget.

Det er jo banaliteter, at man selvfølgelig skal have respekt for andres tid, og at man skal sørge for at skrive mails med et indhold der er tænkt over og giver værdi.

Så efter alle banaliteterne står (for mig) blot tilbage at en (kendis?) havde behov for at lufte hvor mange der gerne vil drikke kaffe med hende....

Er kommentaren brugbar? 7 2
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 18-01-2014 kl. 11:27

Jesper Hansen  i dag kl. 11:02  

" Personligt forstår jeg ikke begejstringen for indlægget.

Det er jo banaliteter, at man selvfølgelig skal have respekt for andres tid, og at man skal sørge for at skrive mails med et indhold der er tænkt over og giver værdi.

Så efter alle banaliteterne står (for mig) blot tilbage at en (kendis?) havde behov for at lufte hvor mange der gerne vil drikke kaffe med hende.... "

Lige præcis !!!!!!

Og møde 80.000 mennesker om året ????

Det er et dagligt møde med 219 - 310 mennesker ????, afhængig af en ens arbejdsdag m.m.

Det an jeg godt forstå er umenneskelig.

Men det hindrer vel ikke "pæne afslag" ????

Arrogance og provokation kommer man vel ikke langt med ???

Eller det er måske netop dette der er formålet ????

Er kommentaren brugbar? 5 2
Martin Thorborg  den 18-01-2014 kl. 12:15

Ib, 80 % af mit liv har jeg spenderet uden en kæft kendte mig, så jeg ved præcis hvordan det er...

Og der er ingen der skriver at de giver grimme afslag, men at man ærgres over at folk spilder deres chance for at få det møde de gerne vil have.

Hvis man ikke gør sig umage, er der da intet at sige til at en travl person ikke gider spilde tid på en....

Er kommentaren brugbar? 12 0
Callesen Consult  den 18-01-2014 kl. 12:20

Begrebet at "drikke en kop kaffe sammen" - må jo være en form for mavefornemmelse, om man synes det er relevant på den ene eller anden måde.

Jeg drikker også gerne en kop kaffe med en, jeg kan se jeg kan tilføre noget også uden, at tjene penge på det.

Men jeg gør det fordi jeg er afklaret med mig selv om at det er dealen også selvom det er min egen deal.

Jeg bliver ofte lokket af min egen menneskelige nysgerrighed, og tænkning om at det gode jeg sender ud får jeg også igen. Kald det naivitet eller dumhed, jeg føler mig godt tilpas med det. Det er måske fordi jeg ved hvad jeg tilvælger eller fravælger.

Indlægget stiller spørgsmålstegn ved etik og moral som iværksætter - det er interessant. Jeg vil forslå at hvis man irriteres af sådanne henvendelser må man stille sig selv spørgsmålet hvad er det for tilstande, der gør jeg bliver det?

De bedste hilsner

Linda Callesen

Callesen & Co

Er kommentaren brugbar? 6 0
Christoffer Rimestad  den 18-01-2014 kl. 12:21

Jeg kan ikke se problemet i at give sig den tid, at skrive en god mail, som fortæller hvorfor det lige er mig, og ikke ham den anden ?!

Du får INGEN ting foræret i den her verden! Du skriver jo heller ikke til en investor: "Giv mig penge, fordi jeg har brug for det" uden at beskrive HVORFOR, du har brug for dem???

"Det koster bønner at spille skak" stop med at lyve over for jer selv.

- Christoffer Rimestad

Er kommentaren brugbar? 8 0
Pia Hass  den 18-01-2014 kl. 12:33

Jeg mener nu hellere ikke, at man skal drikke kaffe med alle, men vælge dem ud, hvor det kunne være givende for begge partner.Jeg ville nu hellere aldrig spørge om en gratis mentor. Det mener jeg ikke, at man kan tillade sig og det er udtryk for mangel på respekt. Så der er jeg enig med Soulaima, selvom jeg slet ikke er udsat på samme måde. Jeg er dog ikke bange for at dele ud af min viden og hjælpe der, hvor jeg selv kan og ser måske ikke så meget på,hvordan jeg bliver betalt i første omgang, så længe jeg har det godt med det. Ellers er sagen en anden !

Er kommentaren brugbar? 2 0
Cookie - John Hannover  den 18-01-2014 kl. 12:48

Jeg mødes gerne med folk der giver mig en fornuftig grund til det i en mail. Jeg har generelt ikke min mail offentlig har lukket for PB i fora, for at undgå for mange spørgsmål, og de fleste får bare et ganske kort og venligt afslag.

Problemet ligger snarest i, at mange helt mangler forståelse for, hvad der skal til for at få en mentor med på en opgave. Mange ønsker slet ikke en mentor men penge når det kommer til stykket.

Får jeg, og der er langt imellem, en fornuftigt indsigt i en rigtig god plan fra nogen der virker til at ha forudsætninger for at løse opgaven, så stiller jeg altid op, også uden penge, som mentor.

Det er oplagt, at hvis ting så begynder at glide, og jeg forhåbentlig har bevist min værdi i et projekt, så forventer jeg, at få lov til at spise lidt med af kagen, men til en start, er jeg helt frisk på at være med ganske gratis.

Eneste forudsætning er, at idemagerne rent faktisk virker til at ha en ide, virker åbne og ærlige og virker til at ha kræfterne til at føre opgaven ud i livet

vh John Hannover

Er kommentaren brugbar? 8 0
Dukkemageren  den 18-01-2014 kl. 12:49

Soulaima er en rejekælling, men det er helt i tråd med pointen om selvopfattelse. Jeg ville nu godt drikke kaffe med Soulaima selvom jeg har hørt og set det meste, men det er fordi jeg ved at overraskelser kommer når man mindst venter det :-)

En komiker holdt et foredrag hvor han fortalte, at han få dage forinden afsløringen af Stein Bagger, havde takket nej til 50 tusinde kroner for et event, fordi han ikke gad at køre så langt! Nogle uger efter, måtte han erkende at han nu var villig til at hoppe på tungen hele vejen.

Den form for læring, er helt naturlig og den skal de kommende iværksættere også igennem. Derfor er det alligevel godt at nogen,fra tid til anden fortæller at ydmyghed, uanset at det ikke er et moderigtigt ord, er én af de ingredienser der tilsat i rette dosis, giver succes.

/Michael

Er kommentaren brugbar? 6 3
Michael Holm  den 18-01-2014 kl. 17:46

Martin, 2-3 timer om dagen, bevares er det hele kaoset ? Så mener jeg at det handler om planlægning og overskud.

Men lad nu det ligge. Egentligt er det der pisser mig mest af måden hvorpå det bliver præsenteret på "hvis ikke du kan fortælle mig præcist hvad det er du kan give MIG så skal du ikke bede om et møde" .

Bloggeren burde lære at networking netop ikke handler om hvad hun får ud af det ( det skal hun nok få alligevel hen af vejen hvis hun ellers gad interessere sig for andet end hendes Guds benådede selviscenesatte personlighed).

Som jeg skrev i min kommentar ovenover, der sker ikke noget ved at bede om en uddybning, vel ? Og  hvis hun vil sortere så sorter dog efter hvem der har de største visioner, ideer og personligheder, i stedet for at fokusere på at prioritere efter hvem der uniddilbart kan give hende noget her pg nu, for hvis hun ikke forstår den øvelse så får hun alligevel ikke en skid ud af det ud over et ensomt intetsigende lorte liv !

Er kommentaren brugbar? 9 4
Brian Reinhold Jensen  den 18-01-2014 kl. 18:58

@Michael Holm

"Bloggeren burde lære at networking netop ikke handler om hvad hun får ud af det"

Og dem der kommentere kan så samtidig øve sig i at undersøger hvem de debattere med ;-)

http://www.soulaimagourani.dk/freestuff/

Fakta er at Soulaima er eftertragtet som mentor/rådgiver/sparringspartner og her i indlægget giver hun et råd til hvordan du kommer igennem til hende - tag det eller lad være - men det er mit klare indtryk at Soulaima ikke mister noget ved at "miste" kontakten med mailskriveren, til gengæld tror jeg de fleste kunne have glæde af at "komme igennem" til Soulaima.

De bedste hilsner

/Brian

Er kommentaren brugbar? 9 4
Rune Gjersvik  den 18-01-2014 kl. 19:10

@Michael Holm

Citat: "der sker ikke noget ved at bede om en uddybning, vel ?", citat slut.

Jo, Soulaima skal så bruge endnu mere tid, (og tid er penge). Man kan ikke forvente at hun skal bruge tid på at hive informationer ud af dem som henvender sig.

Dit forslag vil desuden forøge antal af mails i indbakken voldsomt, og Soulaima får garanteret rigeligt med mails i forvejen.

Mvh. Rune.

Er kommentaren brugbar? 6 2
Michael Holm  den 18-01-2014 kl. 19:25

Brian : nu har jeg læst nogle stykker af hendes

Blog indlæg og jeg må sige at der ikke er noget ved

hende der imponerer mig, så du må gerne beholde

hende for dig selv :) - jeg forbeholder mig dog retten

til ikke at have din respekt for hende. Om hendes arrogance

Og menneske fjendskhed gør at hun mister noget

må tiden jo vise

Er kommentaren brugbar? 3 2
Bennie Larsen  den 18-01-2014 kl. 19:28

@Rune Gjersvik

"Jo, Soulaima skal så bruge endnu mere tid, (og tid er penge). Man kan ikke forvente at hun skal bruge tid på at hive informationer ud af dem som henvender sig."

Altså sådan som alle frivillige gør på Amino???

Det er jo netop den "mere tid", de ekstra "informationer" som gør forskellen på en iværksætter og en hjælpsom iværksætter.....

Og alle de der mails der kommer i indbakken, dem får vi jo da også hos Amino - selvom vi alle garanteret har rigeligt med mails i forvejen.

mvh Bennie

Er kommentaren brugbar? 4 0
Frisch  den 18-01-2014 kl. 19:44

Tak for provokationen. Du udfordrer læseren med noget helt centralt - nemlig værdien af sin tid. Rigtigt mange mennesker forholder sig ikke til at tid er ens dyreste resurse og der er en offer-omkostning ved alt.

Jeg bliver også selv kontaktet af en del som vil holde møder om alt muligt. Det er ikke mere end 3-4 år siden at jeg stort set takkede ja til alt i glæden over at nogen syntes jeg var spændende. Men jeg kunne også se at alle de møder havde en omkostning, nemlig at jeg ikke havde tiden til de ting som virkeligt gjorde mig glad og som skabte værdi for mig.

Omvendt drejer det sig også om at være nysgerrig for er man ikke åben og nysgerrig så bliver det hurtigt afvikling frem for udvikling.

Jeg tager det personligt ikke ilde op, hvis folk ikke har tid til at mødes. Det er gamet og jeg vil dybest set helst mødes med folk som har et ønske i at mødes frem for bare at gøre det som et høflighedsvisit, hvor man reelt ikke er interesseret i at høre om eller nysgerrig i det jeg kommer med.

Er kommentaren brugbar? 8 0
Githa Nelander  den 18-01-2014 kl. 19:47

Hold da op - bare der ikke kommer en dag hvor denne "ekspertblogger" selv tigger om et kaffemøde og selv bliver en del af mig-generationen (hvilket jeg fornemmer hun allerede er)..med det CV, så burde hun blot være stolt over, at være kommet så langt, og der er nogen der finder hende interessant.

Er kommentaren brugbar? 9 0
Rune Gjersvik  den 18-01-2014 kl. 19:55

@Bennie Larsen

Alt respekt for medlemmerne på Amino, men det er helt sikkert de færreste der modtager ligeså mange mails som Soulaima gør.

Soulaima giver desuden igen, f.eks. med masser af blogindlæg, så hun er bestemt osse hjælpsom.

Mvh. Rune.

Er kommentaren brugbar? 5 2
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 18-01-2014 kl. 19:58

Bennie Larsen  i dag kl. 19:28  

" Altså sådan som alle frivillige gør på Amino???

Det er jo netop den "mere tid", de ekstra "informationer" som gør forskellen på en iværksætter og en hjælpsom iværksætter.....

Og alle de der mails der kommer i indbakken, dem får vi jo da også hos Amino - selvom vi alle garanteret har rigeligt med mails i forvejen.

mvh Bennie "

Enig !!

Hvor blev den gensidige respekt af ???

Men hvis man er uenig med bl.a. en blogger på Amino, kan man bare få en over snuden.

Husker tydeligt mine oplevelser sommeren (juni 2012) over mine frustrationer med Billy Billing. Der kunne man godt tillade sig fra bl.a. Runes G.side og rette mine indlæg, så jeg kom til at fremstå som en subjekt person.

Eller man kan få en stjerne pause, som jeg f.eks. har nu.

Helt ærligt Amino hvad er det I vil med et debatforum ?

Er det kun skulderklap fra medløbere i vil have ?

80.000 "berøringer årligt" (Ekspert bloggerens påstande)  og skulle servicere om året "skrider til himlen"

Det er i grunden utroligt, når hun ikke gider drikke kaffe.

At vi andre gider læse, og ydmygt forsøge, at få lidt ydmyge indspark - til fælles bedste!!

Men der opleves da også ind imellem frafald på Amino af "gode folk"  

Er kommentaren brugbar? 5 4
Rune Gjersvik  den 18-01-2014 kl. 20:32

@Ib Abilgaard

Off topic: Jeg tror nu nok at min behandling har været ganske fair, ellers havde jeg helt sikkert fået det at vide fra de andre moderatorer, eller/og Thorborg. Jeg reagerer typisk på anmeldelser, og læser/bedømmer dem ikke alene.

Stjernepausen har jeg ikke givet dig, men vil du klage yderligere, så skriv til support@amino.dk, og lad os komme tilbage topic.

On topic: Ib, hvor læser du at hun ikke gider at drikke kaffe med andre? Hun skriver bl.a. at hun drikker kaffe med en hel masse, men hun giver osse flere gode grunde til at hun ikke vil, eller kan drikke med alle.

Mvh. Rune.

Er kommentaren brugbar? 4 2
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 18-01-2014 kl. 21:02

Rune Gjersvik  i dag kl. 20:32  

"@Ib Abilgaard

Stjernepausen har jeg ikke givet dig, men vil du klage yderligere, så skriv til support@amino.dk,"

Det har jeg flere gange gjort uden resultat. Dog har Morten Rasmussen forsøgt og hjælpe, dog uden held. Sikkert ikke hans skyld.

Har også skrevet til moderator John Nilsen og dennes kontaktformular.

Også uden resultat og svar.

Min store forbrydelse var at jeg tillod mig at givet et indlæg 2 stjerner. Hvor efter den det "gik ud over" gav mig efterfølgende to gange 1 stjerne.

Så Rune G. jeg har gjort mine ydmyge forsøg, og har også gemt korspondancen.

Er kommentaren brugbar? 2 3
Ditte  den 18-01-2014 kl. 22:41

Det er ganske interessant, hvor mange der orker bruge deres energi på at skrive, at de da bare heller ikke GIDER drikke kaffe med Soulaima - om nogen så tvang dem til at indtage kaffe med damen.

Det hun giver er en håndsrækning til at blive bedre til at skaffe interessante møder - ikke bare med hende, men med alle travle mennesker. Der er vist ingen, der kalder vores politikere for arrogante, hvis de ikke vil mødes på en cafe og øse ud af deres ekspertviden - eller være mentor. Ikke dermed sagt at et sådant møde er umuligt, men så bør man nok læse op på lektien...Soulaima taler jo bare til dem, der gerne vil lære, hvordan man får et møde med travle folk som hende. Så tankevækkende at så mange føler sig så trådt over tæerne. Av.

Til alle dem, der gerne vil lære - og gerne vil drikke kaffe med folk, det er svært at få aftaler med - er her lidt ekstra inspiration at hente her, som supplement.

http://www.iwillteachyoutoberich.com/blog/why-successful-people-dont-want-to-mentor-you/

Pointen med hele møllen her er, at du skal finde ud af, hvordan du kommer til at drikke kaffe med den, du virkeligt gerne vil drikke den kaffe med.

Er kommentaren brugbar? 7 4
Mark  den 19-01-2014 kl. 00:20

Redigeret udgave:

[Succesfulde erhvervsfolk modtager rigtigt mange invitationer fra folk, der gerne vil mødes dem]. Men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis ikke du har styr på hvad og hvem du bruger din tid på.

Én time brugt kan som bekendt ikke genanvendes andre steder.

Det er vigtigt at huske for alle os, som lever af at sælge vores tid, viden og tilstedeværelse.

[Derfor er der også nogle ting du skal huske på, hvis du gerne vil have et møde med en af disse personer]

Hav en agenda, pir [modtagerens] nysgerrighed, lav dit hjemmearbejde, virk interesseret i hvem [modtageren er], og hvad [hun] står for. Hvad kan du tilbyde [personen du vil have et møde med] (og ikke kun omvendt).

Hvis du henvender dig til en ”ekspert” bør du have gjort dig den ulejlighed at have [sat dig ind i] det din forespørgsel handler om, så ”rådgivningen” kan bliver mere kvalificeret. Dette bør du gøre af respekt for dig selv og den du spørger til råds.

Tænk også over hvis du vælger at bede om ”pro bono” hjælp. Folk lever af deres arbejde, og har du ikke et budget, bør du da i det mindste tænke lidt over, hvordan du kan ”hjælpe eller betale tilbage”.

Jeg er sådan set fortaler for ”pay it forward”, hvor man hjælper andre uden at forvente noget igen. Det er hele tanken bag networking. Men dette kan også drive folk fra hus og hjem, gøre dem stresset, u-fokuseret på deres forretning mv.

Jeg mødes med virkelig mange, og jeg drikker virkelig meget kaffe – men kun med de som rent faktisk virker som om, de har noget på hjerte, har gjort deres forarbejde, tager min tid alvorligt - Jeg beder altid folk sende mig en kvalificeret agenda. Mine møder er max 45 min. – gerne kortere.

5 spørgsmål du bør stille dig selv inden du kontakter (fremmede) erhvervsfolk:

Hvad er det officielle formål for mødet?

Hvad skal jeg tilbyde vedkommende? Hvad får hun ud af at mødes med mig?

Hvad er min (egen) agenda – hvorfor ønsker JEG dette møde?

Hvad er min ”betaling” for vedkommendes tid, kontakter, og viden (der findes ingen såkaldte ”gratis frokoster –det er en skrøne)?

Er kommentaren brugbar? 3 3
Martin Thorborg  den 19-01-2014 kl. 08:39

Hej Mark

Og med det indlæg, vil du så kunne glæde dig over at det ikke går viralt og der derfor er meget, meget få der læser det. Det Soulaima også kan, er at skriver noget som bliver delt og derfor læst. Og ja, det kræver an smule provokationer, men uden dem var der så godt som ingen der fik det budskab hun har...

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 4 1
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 19-01-2014 kl. 10:41

Præcis. Provokation skaber reaktion. Hvad vi læser online, virker tit meget meget negativt, end det var ment. Vi kan ikke se det glimt, skribenten havde i øjet, mens hun skrev. Hvis det var der!!

Kernebudskabet er, at når man får fire invitationer om dagen, kan man ikke sige ja til alle. Det er indlysende og kan ikke provokere nogen.

Hvis Soulaima er tilfreds med effekten af sine blogindlæg, er det vellykket kommunikation. Det er hun vel, siden hun altid skriver i den stil. I begyndelsen troede jeg, at der var tale om, at hun blev misforstået, når hun fx sagde i tv, at kommunalpolitikere er kedelige, eller skrev, at ledige var håbløse (OK, præcis sådan skrev hun nok ikke, men det er det budskab, jeg husker, og modtageren bestemmer budskabet ;))

Selv har jeg den holdning, at man slipper bedre af sted med at provokere folk, hvis man husker at lave lidt spas med sig selv OGSÅ. Jon Morrow har fx tusindvis af followers på sin blog. Efter et af sine indlæg skrev han "Jon Morrow has asked repeatedly to be called “His Royal Awesomeness,” but no one listens to him. So, he settles for CEO of Boost Blog Traffic, LLC."

Med den holdning kan han slippe af sted med alt :)

Er kommentaren brugbar? 7 0
Mark  den 19-01-2014 kl. 17:49

Hej Martin

Jeg håber da virkeligt Soulaima har nået et stadie i sin karriere, hvor hun ikke har behov for at "gå viral" for at få sit budskab ud. Derfor fjernede jeg alt det overflødige indhold om Soulaimas person, som overhovedet ikke er relevant og ærligt talt får hende til at fremstå vildt usikker. For Soulaima har ingen grund til at være usikker og hendes læsere er både intelligente nok og ved nok om hende, til de nok skal dele hendes guldkorn vidt og bredt alligevel.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Allan Skovmand  den 20-01-2014 kl. 10:00

Der er et evigt paradoks.

De mennesker som lever af at sælge deres tid (Soulaima?) kan i sagens natur ikke bare "give den væk". De samme mennesker skal dog huske at de var "nobodies" i lang tid inden nogen gad hyre dem for penge.

Da jeg selv var grøn og uerfaren ville jeg hellere brække en arm end bede "de grå hår" om hjælp. Det var min stolthed, men jeg har siden lært at jeg nok var lidt dumstolt dengang. Jeg kunne have sparet meget ved at søge lidt gode råd, og jeg vil anbefale andre at gøre netop dette.

Min erfaring er dog at konsulenter (advokater/revisorer/coaches/bestyrelsesmedlemmer m.fl.) alle LEVER af deres tid. Kontakter man dem bør man betale for det, og dermed have gjort sig klart om man synes de er så dygtige, at prisen passer med ydelsen man modtager. Ellers hyrer man jo bare en anden.

Har man ingen penge, så bør man finde nogen andre. F.eks. folk som har været rundt om blokken, og som føler de gerne vil give noget tilbage, uden at det dermed koster dem deres levebrød. Jeg fandt selv sådan én for mange år siden, uden at brække armen eller stoltheden. Og i dag er jeg nok selv nået så langt at jeg føler at jeg bør give "noget tilbage" til de "nye" på samme måde som han hjalp mig dengang.

Sidstnævnte er et iværksætter-karmaregnskab som jeg mener skal balanceres.

Konsulenter har kun deres kassekreditregnskab de skal balancere, og det skal man respektere ;-)

Er kommentaren brugbar? 4 0
Martin Thorborg  den 20-01-2014 kl. 10:02

Mark, så tager du fejl. Den dag man tror man ikke skal arbejde for at blive bedre og mere kendt for de ting man kan, den dag er man på vej væk. Der er en grund til at Soulaima holder godt 200 velbetalte foredrag om året og det er at hun hele tiden arbejder på at blive dygtigere og mere kendt.

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 4 0
Lars Fjord - TRY.dk  den 20-01-2014 kl. 10:46

Det er efterhånden sivet ind at der godt må være kant, provokationer og et stænk uforskammethed i div. "ekspert-blog-indlæg". Og jeg har også efterhånden luret at kommentarerne helst skal nå nogle hundrede stykker for at kunne bruges til noget (Skabe værdi for Amino)? Men Men Men...det er IKKE sundt for hverken Amino-ånden eller det at styrke iværksætter-arbejdsglæden at fortælle os alle hvorfor man IKKE vil dette eller hint. Gør istedet dette fremover:

Kære ven - læs her hvorfor jeg GERNE VIL drikke kaffe med netop DIG!!!

1) Du giver af dig selv!

2) Du pirrer mig med din generøse tilgang.

3) Du har virkelig gjort mig nysgerig...bla bla...

Fortæl hvad du vil have - IKKE hvad du IKKE vil have!

Nøjagtig som på en blomsterpind. Der bliver heller ikke oplyst om hvad du IKKE skal gøre (For at få den til at gå ud)Der står kun hvad du rent FAKTISK SKAL GØRE for at få det optimale ud af situationen.

Kom nu eksperter/venner - I kan godt - Jeg ved det!!!

Er kommentaren brugbar? 9 0
Simon Hoxer Bønding  den 20-01-2014 kl. 10:59

Nå. Det er da rart, at vide hvor let det er, at provokere den provokerende ekspertblogger. :)

Er kommentaren brugbar? 2 0
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 20-01-2014 kl. 11:24

Lars, det er meget sværere at få et sådan positivt indlæg delt og kommenteret som det, Soulaima har leveret her.

Det er præcis derfor, jeg er en stor tilhænger af humor - man kan få sagt alt, hvad man har på hjerte, uden at folk bliver sure ;)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Lars Fjord - TRY.dk  den 20-01-2014 kl. 11:35

@Louise - Jamen vi er da enige om at et negativt fokus har meget større gennemslagskraft - bare tænk på hvor meget der bliver spillet på frygt, når der skal sælges noget. HUMOR er også skønt! Vi er nok IKKE helt enige om at den lige i dette tilfælde går rent ind. Jeg tror der mangler lidt selvironi her;) Det kunne nok levere varen!

Er kommentaren brugbar? 2 0
Nicolai Lundgaard  den 20-01-2014 kl. 11:36

http://samvirke.dk/forbrug/artikler/klumme-soulaima-gourani-bliv-mester-mavefornemmelser.html

I dette indlæg skrev du: "Du skal ikke tro – du skal vide, blev jeg belært for nylig. Tro er noget, man gør i kirken! Den besked har du sikkert også selv fået engang! Men hvad er forskellen på at tro og på at vide?

Personligt er jeg stor tilhænger af at tro noget – tro på min intuition. Den er mit vigtige værktøj i en kaotisk verden, hvor alle synes at have svar på alting!"

Er kommentaren brugbar? 1 0
Martin Thorborg  den 20-01-2014 kl. 11:36

Så fik jeg lavet en bette video om min holdning til debatten og Soulaimas indlæg:

https://www.youtube.com/watch?v=M1yyci1ga6I

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 2 0
Michael  den 20-01-2014 kl. 12:08

Så fik jeg lavet en bette video om min holdning til debatten og Soulaimas indlæg:

I din video sidder du nærmest og bortforklarer/undskylder et ellers udmærket Blog indlæg ?. Så det må være dig der skylder mig en kop kaffe nu, for at have spildt 5 minutter af min tid med den video.

Er kommentaren brugbar? 5 2
Maria Gimm feltendal  den 20-01-2014 kl. 12:18

Apropos det med at sætte sig ind i ting - hun skriver hun har KONTAKT med i grove træk 80000 mennesker. Ikke at hun MØDES med dem ...

Er kommentaren brugbar? 4 0
Torben Rudgaard  den 20-01-2014 kl. 12:21

”Hej Soulaima, jeg vil gerne have dig som mentor"

Soulaima, jeg får dem endnu værre....

"Hey Torben, hvis du betaler min rejse og ophold, så må du godt være min mentor"

"Heeey, jeg er i Thailand denne uge, gir du ikke en thai middag, så kan jeg lære lidt om hvordan man blir investor"

"Hep! - Jeg har en fed ide jeg vil præsentere for dig, den ka du tjene rigtigt mange penge på. Kan vi lave en kontrakt hvor du betaler mig penge for ideen hvis den virker?"

osv osv osv.......   gaaaah!

Sådan ville jeg skrive et mentor request som jeg ved du ikke ville afslå :-D

Hej Soulaima. Jeg følger dig på Amino og mener du er den ultimative iværksætter...osv...komplimenter...osv...

Jeg vil give dig følgende tilbud. Jeg vil gerne komme og arbejde gratis for dig i 3 måneder som personlig assistent. Du kan bruge mig til hvad som helst, hente kaffe, vaske din bil, sortere papirer, organisere ikonerne på din mobil telefon, lige meget hvad så er jeg frisk. Det eneste jeg kræver er at få lov at følge dig i 3 måneder og lære fra dig. Og her kommer grunden til du ikke kan sige nej - jeg tilbyder dig 10.000 kr kontant som du får i hånden første dag jeg starter som apprentice hos dig. Disse penge er dine uanset hvor længe du beholder mig, men hvis du gennem min assisterende arbejdsindsats mener jeg har tilført værdi nok til dig, så er du velkommen til at retunere dem igen efter mentor perioden er overstået :-)

Would that do the trick?

Er kommentaren brugbar? 3 1
Simon Hoxer Bønding  den 20-01-2014 kl. 12:24

@Torben Rudgaard

Når du skriver 10.000 kr synes jeg umiddelbart at du lyder nærig. Det er altså Soulaima vi taler om.

Er kommentaren brugbar? 4 1
Torben Rudgaard  den 20-01-2014 kl. 12:40

Ok Simon, min tanke var fra en ung starving student-wannabe-iværksætter :-)

Der er dog een sjov ting ved alt det her, jeg har endnu ikke mødt nogle der har tilbudt deres arbejdskraft som betaling for min tid - så det er da helt klart vejen frem hvis man vil ha apprenticeship som Thai ejendomsinvestor hos mig :-)

Er kommentaren brugbar? 3 1
Simon Hoxer Bønding  den 20-01-2014 kl. 12:47

Ja, det er da en idé, der skiller fårene for bukkene. Jeg ved ikke hvorfor der ikke er flere, der sælger sig selv med sådan et tilbud. Måske synes de ikke, at det er det værd.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Jan Rishede van Nek  den 20-01-2014 kl. 12:54

Torben. Hvis Soulaima siger nej så kan du starte ovre ved os på mandag med det tilbud du beskriver :-)

Er kommentaren brugbar? 4 0
vibekemonrath  den 20-01-2014 kl. 13:04

Soulaima - jeg forstår egentlig ikke meningen med at bruge tid på at skrive sådan et indlæg - er det en hjælp eller en undskyldning til de mange, der ikke får svar? Hvorfor bruge din tid på det?

Nu kom jeg mod min vilje til at læse med, fordi jeg synes det er sjovt med al den harme det vækker...men burde vi ikke alle bruge vores tid på vores forretning? jeg vil i hvert fald videre, for al den ordkløveri vækster ingen af!

Er kommentaren brugbar? 2 1
Jakob Emeke Norris Dalsgaard  den 20-01-2014 kl. 13:04

Det var da helt vildt, som så mange mennesker ikke har læst indlægget ordenligt. .. Udover det, Virkelig godt indlæg. Det for mig til at bruge et par ekstra timer om dagen, og kunne specielt godt li' punkt 4. Det vil jeg tænke over i fremtiden :)

Er kommentaren brugbar? 5 1
Claus Schioldann von Eyben  den 20-01-2014 kl. 15:18

Enig i Soulaima Gourani' expertindlæg.

Også fuldstændig enig i Martin Thorborg seriøse kommentarer.

Jeg kunne dog godt tænke mig at se udregningen i pkt.5.

Selv er jeg arbejdsløs/ledig/mulighedssøgende/... og, jeg benytter mig meget af kaffemødet, som jeg dog kalder et vind-vind møde (i mangel af bedre).

Når jeg forsøger at få et møde i stand planlægger jeg det - jeg skriver et manuskript.

Jeg er ikke ude på at spild nogens tid! Jeg VIL i arbejde.

http://www.tinyurl.dk/42555

Er kommentaren brugbar? 4 0
Thomas Rosenstand  den 20-01-2014 kl. 15:37

Jeg er nu helt enig med Soulaima. Jeg får ikke 3-5 henvendelser af den slags om dagen - men om ugen.

Og jeg noterer mig, at stort set alle ønsker min rådgivning/sparring uden beregning.

Skulle jeg efterkomme alle henvendelserne, skulle jeg nok bruge 8-10 timer ugentligt på at hjælpe pro bono. Hvis det er 8 timer, er det så 12.760 kr., jeg ikke kan fakturere hver uge. Eller 510.000 kr. årligt, hvis vi siger 40 uger.

Så jo - det er altså et minimum af høflighed at beskrive grundigt og at fortælle, hvad jeg kan få ud af at stille min tid og viden til rådighed.

Jeg er ikke bange for at hjælpe lidt rundt omkring uden at få penge for det, men jeg er så "smålig", at jeg som minimum forventer en vis respekt for min tid. Og jeg tror faktisk, det også er Soulaimas budskab her.

Er kommentaren brugbar? 9 0
Sue Bergmark  den 20-01-2014 kl. 16:20

Hejsa.

Forskellige mennesker har forskellige meninger.

Min egen mening er at det er fint nok at præcisere hvordan Soulaima vil bede om at blive kontaktet... fair nok, det øger blot chancen for den, der ønsker at møde hende.

Personligt har jeg selv haft glæde af begge sider både at være mentor for dem der ved mindre end mig, men bestemt også at have "kaffemøder" med folk der ved mere! Senest et super positivt og spændende skype møde med manden bag Burning Suns som virkelig gav mig mange guldkorn til markedsføring mht. fundraising. At jeg så aldrig fik dem brugt, fordi en investor kom på banen, er ikke så vigtigt, for nu ved jeg det til en anden gang. En dygtig kvinde Vivi Aakjær, kvinden bag bla. Double loops hårelastikkerne, blev efter nogle hyggelige og lange kaffemøder ud i byen, til et nærmere bekendtskab. Det var blot et par eksempler på hvorfor jeg er kommet så langt trods rigtigt dårlige odds. Havde jeg ikke haft mulighed for at kunne sparre med dygtige iværksættere, ville jeg måske stå samme sted idag som for 10 år siden. Så jeg synes bestemt ikke at man skal opgive fordi man får afslag. Har den givne ekspert ikke tid til dig, så er det måske ikke den rette at lære af.

De gange jeg har givet min tid, tænker jeg blot på alle de gange jeg har fået tid... det behøver ikke være interessant for mig, hvis  den anden person synes det er interessant!!! Imorgen kommer der en ung fyr forbi der har tabt sig 40-50 kg. og som ønsker at vide hvordan han starter et summercamp op for overvægtige børn... det er let for mig fordi jeg har prøvet det mange gange, men det betyder ikke nødvendigvis at betingelsen for at jeg vil bruge min tid på ham, er at det er noget jeg selv brænder for. Det er en balancegang som jeg synes skal hænge sammen. De fleste der har fået succes stopper med at bruge deres kostbare tid gratis på andre, fordi de kender konsekvensen af manglende timer i døgnet. Hvis man har succes, skyldes det nok at man arbejder rigtigt mange timer i døgnet, derudover har man måske familie som man ikke vil svigte, og dernæst vil man gerne være mentor eller sparringspartner for andre på vej op. Derfor vil de fleste sikkert prioritere familien efter arbejdet, og skal familien igen tilsidesættes, bliver dette for noget der ikke spilder nogens tid... evt. ovenikøbet mod betaling! Ja det er sku hårdt, men jeg forstår det nu godt, selvom jeg synes at måden det blev skrevet på var lidt mig mig mig agtigt.

Jeg vil dog undlade at dømme personen Soulaima, for jeg kan ikke tage stilling til noget jeg ikke ved noget om. Og jeg synes det er lidt sølle at blive personlig, det er jo trods alt KUN et blogindlæg.

Surt at udlevering af viden skal gå så meget op i modydelser... man får næsten lyst til at spørge "Hvem skal man give et BJ for at få lidt vigtig viden!!!!"

Fortsat god dag.

P.s

I kontrast til dette indlæg synes jeg lige at jeg vil dele et af mine egne blogindlæg fra min egen blog... det kunne måske glæde nye spirer at vide at der er en bagside af enhver succes!

Er kommentaren brugbar? 2 2
Sue Bergmark  den 20-01-2014 kl. 16:21

Hvor blev min kommentar af?

Er kommentaren brugbar? 1 1
Mark  den 20-01-2014 kl. 17:16

Hej Martin

Jamen hvad er det Soulaima kan? Er det at komme med gode, praktiske råd om karriere og ledelse eller er det at nævne hendes egen prestige ved enhver lejlighed?

Soulaima er bedst, når hun er provokerende. Hendes indlæg var bare ikke særligt provokerende og det var dårligt skrevet, med alt for mange gentagelser af de samme pointer, længden af teksten taget i betragtning.

Er kommentaren brugbar? 3 2
Poul Gemzøe-Enemark  den 20-01-2014 kl. 17:40

Enig med Soulaima - man spørger jo heller ikke en fremmed håndværker om han vil fikse noget gratis .....eller komme forbi og komme med gode ideer til byggeriet for en kop kaffe..... Samme princip blandt videnshåndværkere ;-)

Er kommentaren brugbar? 4 0
Jesper Koch  den 20-01-2014 kl. 17:41

SÅDAN FÅR DU ET MØDE MED SOULAIMA

Jeg er lige kommet hjem til Århus efter et fantastisk møde med Soulaima Gourani, og det var da nemt nok.

Jeg skrev en pæn mail, hvor jeg forklarede hendem, at jeg er ved at forberede en bog om personlig branding, og at jeg synes hun skal med i den. Jeg skrev at jeg gerne ville optage en video, som efterfølgende kunne bruges til co-branding af både hende og jeg. Altså var der både relevans, aktualitet og gensidig win-win.

Og det er iøvrigt rigtigt, når hun skriver at hun kun afsætter 45 min. Til gengæld mødte jeg IKKE en selvoptaget strigle, men en autentisk, sød og klog kvinde, der virkelig var helt nede på jorden. Vi gav hinanden en krammer og så smuttede jeg hjem med en masse godt i rygsækken.

Så kunne jeg jo godt blive fristet til lige at stikke hovedet ind til Martin Thorborg, som bor i samme bygning, men det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Fordi vi ikke havde en aftale og fordi jeg selvfølgelig ikke ville være stærk nok i mit HVORFOR … og så ville jeg spilde både Martins og min dyrebare tid. Det betyder ikke at jeg ikke gerne vil have et møde med Martin, SELVFØLGELIG, men det skal forberedes intelligent, så vi begge får mest muligt for vores tid :-)

PS. Kære Soulaima. Som vi talte om, så kan du ikke være gode venner med alle, hvis du vil gøre en forskel :-)

Er kommentaren brugbar? 9 0
Anders Jensen  den 20-01-2014 kl. 17:54

Hvor er det dog forfriskende med en kvinde som tør, bare at være en lille smule narcisistisk, i vores lille jantelov land...

Jeg får sgu helt lyst til at dele en kop kaffe (og 45 minutter) med Soulaima- og det uagtet at jeg ikke på nogen måder aner hvem hun er, og jeg med garanti intet har at tilbyde hende... Men med hendes indlæg, må jeg vist hellere lige læse lidt om hende ;-) for det tegner godt.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Uno Vinidng  den 20-01-2014 kl. 18:28

Jeg holder mig normalt til en retorik der kan tåle dagens lys alle steder, men der her tråd giver mig lyst til at sige: HOLD NU KÆFT!

Kære iværksættere - hvis I er iværksættere, lad mig lige minde om et indlæg af Martin Thorborg for et par måneder siden. Skal man forvente succes som iværksætter, kan man glemme alt om 9-17 job. Succesen opnås ved hårdt arbejde 60-70 timer ugentlig gennem en længere periode.

Når der kommer et "kaffe indlæg" omkring brugen eller misbrugen af tid - så drop venligst janteloven. Tag det som et udtryk for, at der er folk der arbejder hårdt og gerne vil prioritere sin tid. Er DU rigtig iværksætter med 60-70 timer ugentligt - vil du vel i samme grad prioritere tiden.

Reflekter over hvad der bliver skrevet og tag det til jer som et fantastisk godt råd. Der kan sikkert spindes meget omkring "who, how, what" modellen - omkring respekt og omkring succes. Men når alt kommer til alt - så ønsker vi vel bare succes med det vi laver, det fylder jo en stor del af en vågne tid.

Hop over på LinkedIn og se Soulaima Gouranis profil. Det er jo som at se en duracell kanin på epo. Hun kommer ikke sovende til SIN succes. Stor respekt fra min side!

Afslutningsvis - jeg hørt jo ikke et "nej" fra hendes side. Kun et "vær nu en anelse professionel, vis mig respekt og forbered dig" så er der en god chance for vi kan tale sammen. Er det meget anderledes en hvis du skal til et vigtig møde?

God dag og stor succes til alle.

Er kommentaren brugbar? 7 0
Frk.Jensen  den 20-01-2014 kl. 19:30

Jeg er noget delt når jeg læser denne blog.. For på den ene måde, kan jeg sagtens følge Soulaima en god del hen af vejen. Men ja, jeg kan også godt sætte mig ind i hovedet, på dem der henvender sig.. Jeg er/har selv været en af dem - dog ikke til Soulaima.

Nu tager jeg måske fejl.. Men jeg bruger tid på Amino, for at lære nye ting, netværke m.m. Her findes så mange kloge spændende personer, og ja,når man ser en person skrive på forummet, og evt. læser deres blogs m.m. Så kan man godt blive interesseret i en snak med dem, hvis de er indenfor et fag som man selv har interesse i, eller har brug for..

I min tid her på Amino har jeg haft kontaktet mange kloge hoveder, Martin Thorborg, Jonathan Løw, Halfdan Timm og mange flere andre. Og fælles for dem alle er, at det er travle, kloge personer.. Og ja, der har været tidspunkter hvor det tog noget tid at få svar. Men svar, det fik jeg - og det har altid været pæne, venlige, hjælpsomme svar. Uden arrogance og uden at jeg sad bagefter og følte at jeg havde været påtrængende eller gjort noget forkert.

Jeg har aldrig kontaktet dig Soulaima, for jeg er sgu nok en af dem der ville ende som eksempel i denne blog, for ja, jeg er en af dem der fortæller hvad JEG har brug for, og så hører jeg om modparten kan give mig dette (for at sætte det lidt sort/hvidt op).. Dette betyder ikke at jeg ikke kan eller har noget at give tilbage.

Pointen jeg prøver at få frem, er blot - at det kan godt være du får mange henvendelser, men blot fordi en person ikke skriver præcis som du ønsker det. Kunne det så tænkes, at personen måske sad med nogle guldkorn alligevel, som du også kunne have gavn af? Det er ikke alle mennesker der formulere sig ens, eller henvender sig ens.. men så er det jo heldigvis tilladt at spørge indtil ting, hvis man føler der mangler noget... Er en lidt mere positiv måde at takle ting på, end at føle sig provokeret og udstille de folk der har henvendt sig. For der er jo nok ingen af dem, der har gjort det for at provokere dig. Nok mere tværtimod.

En lille historie: Jeg fik en henvendelse fra en person, ikke en jeg på nogen måde havde troet eller forventet var en jeg kunne - eller skulle have noget samarbejde med. Men efter 2 korte brevudvekslinger, starter vi på et samarbejde, omkring noget jeg har drømt om længe. Pudsigt, eftersom han var den sidste jeg havde forventet det fra...

Så de personer du har afvist at drikke kaffe med, pga. de "provokerede" dig.. Det kunne være, en af dem, kunne have gavnet dit liv, din situation og dit netværk :)

Er kommentaren brugbar? 5 1
Peter H  den 20-01-2014 kl. 20:05

Til alle jer der får de opkald, og henvendelser, i burde da så lære, at bruge de her mange, rigtig mange henvendelser i får. Få noget godt ud af det :)

Der må da kunne gøres noget der. Markedet, en potentiel kunde kommer til jer, gennem røret og på mail. Det må da være luksus?

Måske siger du ikke ja til hans/hendes ide/projekt. Men hey du kunne da måske sælge noget til ham så.

Hvis ikke den enkelte har noget, eller ved 100% hvad han skal spørge om, så hvorfor starter du så ikke med at spørge: Hvad får du ud af det? :)

Så kan du jo vurdere derfra om det er interessant.

Er kommentaren brugbar? 3 1
brudekjoler-weddingdeluxe.dk  den 20-01-2014 kl. 20:35

Jeg kan mærke at mange uvidende folks kommentarer, gør mig ligefrem vred.

Jeg kan se at mange har ikke oplevet at blive ringet op af folk i tide og utide, det kan være sent aften eller kl 7 om morgen .Folk kan spørge til råds søger job, de vil hjælpe en gratis og håber på al verdens ting.

Tænk at så mange har kommenteret dette blog uden har selv erfaret hvad det endelig betyder.....!!!

I starten som ny iværksætter kan man tage imod disse opkald, besvare 2001 mail, men efter hånden erfarer man, at de bringer hverken kunder eller kontakter.

Det er sjældent man få et opkald på en kreativ iværksætter som har gode projekter i gang som netop Jeg kan bruge til noget , som regel er det omvendt, de vil bruge mig til noget og det skal være GRATIS.

Hvis man skulle besvare alle mails man modtager om folk der søger, råd eller job, eller venskab, invitationer til dating, skulle jeg ansætte en fuldtids telefon dame kun til det formål. I dag har jeg lært min lektion at hvis folk ringer fortæller jeg dem pænt at de kan sende en mail. Længere er den ikke.

Er kommentaren brugbar? 4 5
Mikael  den 20-01-2014 kl. 21:04

Jeg fik et link til denne, af en random, forarget, facebookkontakt.

Den rørte mig lidt. Jeg må indrømme, jer absolut intet kender til dig. Men jeg bliver let imponeret, over folk der sætter pris på eget værd. Kald det bare "selvfedme". Men det er sgu ikke så skidt igen.

Netop det, at sætte pris på eget værd, er en stor styrke. Det er fjollet, at spilde tid og intellekt, på håbløse projekter. Energien skal bruges på det, der giver værdi - både for en selv og for vores samfund. Kan man være katalysator for potentiale og vækst, hvorfor så "spilde" tiden på drømmere og fantaster - eller "star fuckers" (det lød ikke pænt).

Well... jeg kommer til at følge dine indlæg fremover. Det er ganske inspirerende.

Er kommentaren brugbar? 4 1
Peter Munkholm  den 20-01-2014 kl. 21:26

SUPER indlæg. Jeg har været udsat for det et par gange og bedt folk om at være konkrete. Og det er så der det bliver tydeligt at der aldrig er noget som helst i det for mig.

Og det er sq meget sigende for tiden at INGEN gider gøre sig umage med noget som helst. End ikke når de beder om gratis hjælp!

Er kommentaren brugbar? 3 0
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 20-01-2014 kl. 21:27

Jeg er sikker på, at alle, der har en hjemmeside med et minimum af aktivitet, har sagt pænt nej tak til

- en del folk,der ikke havde råd til/ikke ville betale den ønskede pris

- nogle, der var gået forkert i byen

- andre, der kom den dag, hvor man havde for travlt ...

Og? Det hører med! Det er ikke noget at lade sig provokere af. Det er noget, man skal være glad for!

Er kommentaren brugbar? 4 1
Marina Nielsen  den 20-01-2014 kl. 21:29

Soulaima jeg er vild med din tilgang - ikke så meget pis. Kort og kontant.!

Er kommentaren brugbar? 4 1
Mikael  den 20-01-2014 kl. 21:57

Bennie, jeg forstår vist ikke din kommentar?

Det er SUPER at hjælpe hinanden. Men hvorfor ikke fokusere på at hjælpe hinanden der hvor det gavner. Der hvor der er potentiale?

Naturligvis, er det også et spørgsmål om overskud. Nogle HAR overskud til at motivere og vejlede potentielt uholdbare ideer og projekter. Stor respekt for dem. Men har man ikke det overskud (ofte "tid"), er det da mere gavnligt at bruge krudtet, det hvor det for alvor giver værdi.

Er kommentaren brugbar? 1 0
TTeh  den 20-01-2014 kl. 23:30

Hold da op hvor er tiden vigtig for folk i dag.

Sæt jer ned, slap af og lad være med at føle jer hævet over andre. Seriøse som useriøse, vi er her alle og uden alle, er der ingen Én.

Er kommentaren brugbar? 5 3
Rolf Høegh - Resultatskaber.dk  den 21-01-2014 kl. 14:21

Hej Soulaima

Normalt er jeg enig med dig. Men helt ærligt:

Jeg ville ikke engang bruge mine 48 sekunder på at ærgre mig (se min ekspert blog om det emne) over de mange hanvendelser vi alle får.

Hvis man høfligt stiller de folk nogle venlige spørgsmål, så forstår de fleste at de ikke for en kop kaffe kan købe sig råd, som andre betaler dyrt for.

Men ofte tager jeg alligevel tid til en kop, hvis jeg synes den person har virkelig fortjent det.

Særlig iværksættere, dem brænder mit hjerte for.

Ja så har jeg brugt 1 time, men været med til at løfte personen til at tro på sig selv pg sit projekt.

Det glæder mig usigelig meget at opleve.

Som min far sagde:

Hvis man kun gør det man bliver betalt for, så bliver man aldrig betalt for mere end det man gør.

Kærlig hilsen

Rolf

Rolf Høegh

Place2live og Resultatskaber.dk

Er kommentaren brugbar? 19 0
Lars Fjord - TRY.dk  den 21-01-2014 kl. 17:24

Spot on Rolf. FLOT!!!

Den gode karma man kaster ud - rammer heldigvis en selv før eller siden. Og indtil den gør det, så har man sådan en fed fornemmelse i maven. Tænk at kunne gøre en forskel for en anden uden at tænke:What´s in it for me NOW!!! Og hvis ellers vi er enige om det, så må det altså også kunne lade sig gøre at lave blogindlæg der både går viralt, provokerer lidt, er småflabet, MEN IKKE KUN sælges via en NEGATIV vinkel. Vi må altså gå nye veje her i 2014;)

Er kommentaren brugbar? 7 0
Morten  den 21-01-2014 kl. 17:30

Der er kun behov for sådan en som dig, fordi der findes svage mennesker. Mennesker der kan tænke selv, vil du aldrig have relevans for.

Er kommentaren brugbar? 3 2
Martin Thorborg  den 21-01-2014 kl. 18:30

Morten, det syntes jeg du skal fortælle til de virksomhed og organisationer Soulaima sidder i bestyrelsen for ;-)

Er kommentaren brugbar? 4 1
Brian Siig  den 21-01-2014 kl. 19:01

Jeg vil tro, at jeg modtager 0 - 0 invitationer om dagen.

Ingen invitationer fra investorer der vil mødes.

Det er let at blive nedtrygt.

Ja det kan hurtigt blive en kedelig fornøjelse, hvis ikke du har styr på hvad og hvem der lige har et par millioner at bruge på din gode ide.

Én time brugt kan hurtigt blive til 2 for dit initiativ - fordi du gerne vil gøre en forskel.

Jeg ville være beæret, hvis det var min mening og vurdering du søgte.

Det er vigtigt at huske for alle os, som ikke kan sælge vores tid, viden og tilstedeværelse.

Alle skal have en chance. Det fik de også selv en gang!

Hvordan slutter det?

Det hele slutter med at jeg åbner min mailboks, og så ligger der ingen mails fra investorer, der tror på din ide.

Men husk på et godt råd:

Du forsøger at gøre en forskel, og lige meget hvordan du formulerer dig på godt og ondt, så skal du anerkendes for dit mod.

De bedste hilsner

Brian Siig

Er kommentaren brugbar? 5 0
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 21-01-2014 kl. 19:47

Godt set, Peter H, mange kan have glæde af at have varer på hylden i flere prisklasser :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
TTeh  den 21-01-2014 kl. 21:39

Martin, så det du siger er, at hun er en vigtigere person, fordi at hun sidder i bestyrelsen i et par virksomheder/organisationer?

Jeg forstår endnu en gang ikke, at folk kan føle sig så blindt hævet over andre. Føler I jer tvunget til at drikke kaffe med fremmede, eller er I for bange til at sige direkte til personen at _I_ ikke har lyst, og derfor opretter et "ekspertblog indlæg" om hvorvidt det er de useriøse personer der skriver til jer's skyld?

Er kommentaren brugbar? 2 2
Martin Thorborg  den 21-01-2014 kl. 21:48

TThe, jeg svarede blot på Mortens indlæg, hvor han skrev:

"Der er kun behov for sådan en som dig, fordi der findes svage mennesker. Mennesker der kan tænke selv, vil du aldrig have relevans for."

og der forsøgte jeg med lidt ironi, at fortælle ham at han tager fejl :-)

Så nej, der er ingen der er bange for at afvise folk, Soulaima og jeg for den sags skyld, forsøger at få folk til at forstå, at hvis de ønsker at bruge andre folks tid, så skal de gøre en indsats :-)

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 2 0
Henrik Eriksen  den 21-01-2014 kl. 22:04

Lige så mange forskellige brugere, der er her på Amino, lige så mange forskellige holdninger er der også, hvilket jo i bund og grund er sundt. Ytringsfriheden er et vigtigt element for ALLE, men det er Janteloven ikke, så lad os ALLE i fællesskab få pakket Jantes lov ad h til.

Lige så mange håbefulde, drømmende og potentielle iværksættere Soulaima hjælper, lige så mange er træt af hende eller forstår hende ikke, men husk YTRINGSFRIHEDEN og som dig selv, så har Soulaima også ret til egen holdninger og meninger, og ikke mindst RET til at YTRE dem FRIT.

Det kan bedst siges på denne måde: (Citatet tilskrives ofte Voltaire, hvilket er ukorrekt) Jeg er uenig i hvad De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til at sige det.

I tv-serien "Edderkoppen" siger redaktøren (spillet af Klaus Bondam) til alle journalisterne på redaktionsmødet: "Husk SPROGET - SPROGET!" Det samme gælder når man skriver i et offentligt forum, så husk sproget :-)

Til alle: Fortsæt Jeres gode arbejde :-)

Er kommentaren brugbar? 3 0
TTeh  den 21-01-2014 kl. 22:09

Men Martin, han tager jo ikke fejl.

Uden de svage mennesker, er hun intet.

Dog, er det der ikke blev nævnt, det at er de svage tit heller ikke noget, uden sådan nogle som hende.

Uden chefen for den lokale Netto Butik, er der ingen butik, men ligeså er tilfældet med Damen bag kassen, dog har butikken intet at gøre med en journalist, eller andet som ikke er relevant for butikkens liv.

Vi er bygget op omkring hinanden, og uden hinanden er vi ingenting. Det er jo ikke kun Soulaima's tid der bliver brugt, men også personen, som gerne vil have en samtale med hende.

Forkortet sagt: Hvorfor er din tid vigtigere end min?

Jeg har min rolle i samfundet, du har din, vi behøver ikke nødvendigvis direkte at være afhængige af hinanden, lige vi to, men du har sikkert, såvel som jeg har, personer under/over os, som vi ikke kunne fungere uden.

Er kommentaren brugbar? 1 2
Fru Hartmann  den 21-01-2014 kl. 22:11

Henrik Eriksen; Ytringsfrihed ja, men behøver du at råbe?

Er kommentaren brugbar? 1 5
Thomas Rosenstand  den 21-01-2014 kl. 23:02

Tteh: Du synes at glemme en ting. Mennesker med særlige kundskaber / indsigt / viden, er der ikke SÅ mange af, og derfor søges disse mennesker altid af mange.

Det handler ikke om, hvor vidt nogen er vigtigere end andre - det handler om respekt begge veje!

Hvis en person har så uendeligt lidt respekt for for eksempel Soulaima, at han/hun end ikke gider beskrive detaljeret, hvad henvendelsen handler om, hvorfor skulle der så flyde respekt den anden vej?

Soulaima lever bestemt IKKE af svage mennesker - hun lever af stærke mennesker, der køber hendes tid ;-)

Er kommentaren brugbar? 6 1
TTeh  den 21-01-2014 kl. 23:42

Thomas, " det handler om respekt begge veje! "

Det er præcis det jeg skriver.

Men hvorfor mener du at soulaimas kundskaber/insigt/viden er større/vigtigere end alle andres?

Jovist, ved hun nok mere om håndteringen i de høje stillinger af forskellige jobs, men det betyder da ikke at hun er dygtig inden for alt / andre er mindre dygtig end hun er.

Man kan så også sige, er man tvunget til at have magiske skrive egenskaber, eller bare skrive egenskaber der i Soulaima's øjne, får en til at virke professionel, for at man ikke "spilder" hendes tid?

Der er jo kun enkelte eksempler på meget useriøse mennesker, og disse mennesker har nok ikke været særligt seriøse i første omgang, alligevel.

Så stakkels Knud, som har en idé, som er banebrydende, skal begrænses, fordi at han tilfældigvis ikke er god med konfrontationen med nye mennesker.

Her er han useriøs, og fortjener ingen chancer.

Hvis Soulaima skulle vise sig professionel, kunne hun evt. generere en standard email til at besvare alle de "useriøse" emails hun modtager, hvor i hun forklare at hun er glad for interessen, men for hjælpe vedkommende, ville hun anbefale at man tog sig lidt længere tid på sine indlæg, evt. ved at følge nogle simple steps.

Alternativt, kunne hun lade være med at drikke 220 kopper kaffe om dagen, og derefter brokker sig over det på WWW.

Svage som stærke, hun ville ikke være lige her i dag, hvis ikke det var for de "useriøse" mennesker, som hver dag kimer hende ned.

Er kommentaren brugbar? 1 2
Gitte R  den 22-01-2014 kl. 02:17
Er kommentaren brugbar? 4 0
Henrik Eriksen  den 22-01-2014 kl. 14:17

Fru Hartmann: Jeg råber ikke, tværtimod. Fordi jeg vælger at FREMHÆVE ord ved at skrive med STORE BOGSTAVER, betyder ikke, at jeg råber, da jeg fremhæver i stedet. Hvis du synes jeg råber, så er du velkommen til at troppe op på sidelinjen og lytte når jeg står der som fodboldtræner, så vil du finde ud af, at jeg blot fremhæver ord ved at bruge store bogstaver :-)

PS. Hvis det er FOR HØJT, så skru ned på volumeknappen for oplæseren på din PC :-)

Er kommentaren brugbar? 3 2
Thomas Rosenstand  den 22-01-2014 kl. 14:51

Tteh: Hvorfor tror du, at folk henvender sig til Soulaima med deres ideer og ikke til kassedamen i Netto? Det kunne de vel lige så godt gøre, hvis alles viden er "lige"?

Forskellen er, at Soulaima godt kunne sætte sig ved kasselinjen i Netto, men kassedamen kan (sandsynligvis) ikke bestride de bestyrelses- og rådgiveropgaver, Soulaima bestrider.

Der er vist ingen andre end dig, der mener, at det er sagt, at Soulaima er dygtig inden for alt? Jeg kender hende, og det er hun ikke - hun er bare sindssygt dygtig inden for sit felt. Og mange vil gerne bore i hendes viden. Så mange, at hun ikke kunne lave andet end at være mentor pro bono, hvis hun skulle hjælpe alle, der spørger.

Det kan godt være, at stakkels Knud ikke kommer nogen vegne med sin ide, fordi han ikke kan forstå at respektere andres tid. Men skal Soulaima lide under, at stakkels Knud er en stud? ;-)

Er kommentaren brugbar? 7 1
TTeh  den 22-01-2014 kl. 15:19

Du både modsiger dig selv, og siger at Soulaima ved alt.

Hvordan ved du at Soulaima, uden erfaring kan sætte sig direkte i kassedamens arbejde, og gøre det ligeså godt som hende, og ikke omvendt?

Jeg siger ikke alle personers viden er lige, men tværtimod _NETOP_ at alle er gode inden for hvert deres speciale, og at der ikke er nogen menneskers tid der er vigtigere end andres.

Du får hende til at fremstå som et perfekt menneske, hvilket ingen er. Jo, hun er måske Guru inden for sit fag, men ligeså er kassedamen inden for hendes. (Husk nu at kassedamen var brugt som eksempel, du kan sætte lige den stilling du ønsker ind istedet)

"Hvorfor tror du, at folk henvender sig til Soulaima med deres ideer og ikke til kassedamen i Netto?"

Hvad nu hvis de gør? Måske er det ikke lige over en kop kaffe, men har man intet relevant, der kan hjælpe andre, fordi at man er kassedame?

Nu er jeg tilfældigvis en af dem der har arbejdet hårdt fra bunden, og prøvet at være i alle de sociale klasser, og jeg ved hvor vigtige, selv de laveste stillinger i samfundet er. "Jamen, det ved jeg jo godt, fjollegøj!"

Nej! Det gør du faktisk ikke. Det skulle ikke undre mig hvis du var en af dem der bare smed sit tomme krus efter en skraldemand, "da det jo er hans job at holde rent efter mig".

Og vil du ikke lige holde den mellem os to?

"Der er vist ingen andre end dig"

Stop. Vi to er dem der fører samtalen lige nu, og der har ikke engang været en indblanding endnu. Du hiver falske medsvar op, og forsøger at bruge i mod mig, for at føle dig hævet over mig. Modent. Du er et perfekt eksempel. Ligesom med Soulaima, er din tid vigtigere end dem der ikke enten ejer eget firma, eller bare er selvstændige. Hvis ikke de behandler dig som guder, er de mennesker som intet liv fortjener. (groft formuleret)

Så prøv nu lige at tage dig 5 minutter, til at læse din tekst igennem, inden du sender den, så du ikke spilder min dyrebare tid, med dit nonsens.

(Kan du se hvad jeg gjorde der?)

Og ang. knud, hvordan definerer du så at han ikke har respekt for Soulaima? Hvordan ved du at han har givet sit hele i den første mail, som tilfældigvis gav vore kære Soulaima, en fornærmelse der rødmede helt nede fra fødderne?

Hvad nu hvis han rent faktisk viste sig at være dårlig med konfrontationer, men lige så snart emnet var begyndt, var han den rene salgsmand, med respekt for hver en kaffebønne.

Sidst, men ikke mindst: Hvordan vil stakkels Soulaima lide nød, når hun i sidste ende får det hun vil have?

En god idé at gøre udnytte af, og pengene derefter.

Men igen, det kan jo godt bare være mig, der ikke er tilfreds med at blive til noget i livet. Ihh, altså hvor er det hårdt, hvis man nu rent faktisk skulle vise sympati, og ikke udstå så Blachmann..

Er kommentaren brugbar? 5 3
TTeh  den 22-01-2014 kl. 15:23

Jeg vil dog gerne lige stå frem med én fejl som jeg har i min besked ovenfor.

"der har ikke engang været en indblanding endnu"

Jeg har rent faktisk ført samtalen med 2 forskellige personer. Dog eftersom at Martin ikke har kommenteret på mig siden, vi begyndte vores diskussion, står jeg stadig fast i resten af beskeden.

Jeg indrømmer når jeg laver fejl, og dette var en af dem, hvor du havde fat i noget rigtigt, men fik betydningen til at virke som om at i var et meget større flertal der mente det samme, hvilket førte til min hurtige kommentar.

Ser dog stadig frem til dit modsvar.

-TTeh

Er kommentaren brugbar? 2 2
Thomas Rosenstand  den 22-01-2014 kl. 15:29

Tteh: Du får ikke mere at se frem til i form af modsvar. Du er en troll - og jeg var dum nok til at hoppe på den, så 1-0 til dig.

http://www.concept-i.dk/blog/troll-internet.html

Er kommentaren brugbar? 3 1
Gita Street  den 22-01-2014 kl. 15:41

Lidt ironisk at et simpelt spørgsmål om udbud og efterspørgsel er til debat på en iværksætterportal :-)

Soulaima Gourani er mere efterspurgt i erhvervslivet end langt de fleste mennesker. Det er vel bare hele pointen for at kunne forbedre sine chancer for succes med at henvende sig til hende eller andre i hendes situation.

For mange år siden var jeg på et dating-site, og jeg fik flere daglige henvendelser end mit lille hovede kunne rumme.

De fleste var dog temmeligt ens og bar præg af ikke at være målrettet:

"Jeg har tap og du har klit - skal vi mødes?"

Eller som i Torben Rudgaards eksempler endda:

"Jeg har tap og du har klit - giver du en middag?!"

Jeg dristede mig til at lufte at den tilgang var spild af tid. Havde jeg vidst hvor meget ramaskrig og ukvemsord det gav, så havde jeg nok bare droppet det.

Nu ser jeg så fænomenet udspille sig igen her. Jeg forstår det stadigvæk ikke.

Der bliver læst alt muligt ind om storhedsvanvid, fremfor at se at hun ikke realistisk kan donere sin tid, krop og viden - bare fordi der er flere der godt ku'. Og hvis hun gjorde, så var der næsten ingen, der længere gad at bruge 2 sekunder på hende.

Er kommentaren brugbar? 4 0
TTeh  den 22-01-2014 kl. 15:49

Rosenstand, jeg kan godt se hvordan det virker som om at jeg ikke er seriøs, når jeg starter så lang en debat, på et forum jeg ikke er velkendt, men jeg kan informere dig om at jeg er dybt seriøs. Dog synes jeg at det er lidt sjovt at du linker til dit eget fine indlæg omkring "trolls"..

Jeg vil lige give den et kig senere og se hvorfor du skrider en debat, jeg rent faktisk personligt mente gik forholdsvist godt, over i at flygte fra dine ord.

Men man kan jo så sige, jeg kalder heller ikke dig for en der udnytter mennesker, selvom det er det min helt personlige mening er. (Det skal vi ikke diskutere om, der er en grund til at jeg ikke har nævnt det før nu. Det har ingen relevans til debatten)

Men hvad får dig egentlig til at tro at jeg er en "troll"?

Er det fordi at du ikke er vant til modgang, og endelig har fået svar, som du rent faktisk ikke kan svare på uden at sætte dig selv i dårligt lys?

Jeg har nogle meget anderledes meninger, i forhold til den "sociale gruppe" jeg tilhører. Jeg står _ALTID_ ved mine ord, og indrømmer hvis jeg kan se at jeg tager fejl.

Det irritere mig dog, at du bare vælger at henkaste mig til din mening om en gruppe af mennesker, der intet vil udover at irritere mennesker, eller spilde deres tid.

Det er ikke det jeg vil. Jeg vil bare have svar, svar på det ingen rigtig tør spørger om. Jeg søger altid ny information, og du er med til at give mig et rigtig godt indblik på vores samfund, hvilket jeg kun kan takke dig for.

Derfor ville det være mig en ærgelse hvis du stoppede debatten her, hvor jeg har brugt tid på at putte mine tanker til ord. Jeg gør alt hvad du beder mig om, jeg viser dig respekt og bruger til på at formulere mig, for at vise at jeg er dybt seriøs i det emne jeg skriver om.

Hvorfor er det at du smider mig i gruppen med mennesker, du ikke gider bruge tid på? Er jeg ikke beskrivende nok?

Eller gad du overhovedet ikke debattere med mig til at starte med, men så et let offer at styrke dig selv fra, uden at skulle kæmpe for det? I såfald, håber jeg da at jeg fik modbevist dig.

Jeg har hverken lige så meget erfaring som dig, jeg ejer ingen firmaer, jeg har ikke skrevet nogle bøger, men tilgengæld, er jeg mand nok til at stå ved mine ord, og afslutte mine debatter, vundne som tabte.

Jeg håber at du ombestemmer dig og gør det samme, da jeg føler at vi ellers vil tabe tråden på en besked der får os begge til at se uprofessionelle ud.

Overstående blev lidt roddet, men du gjorde mig nu lidt frustreret, med din pludselige opstød.

-TTeh

Er kommentaren brugbar? 2 2
Fru Hartmann  den 22-01-2014 kl. 15:50

"Soulaima Gourani er mere efterspurgt i erhvervslivet end langt de fleste mennesker"

Man kan vel med rette spørge, om det bare er en trend at "alle" vil have den samme "ekspert" med i folden. Et popsmart fænomen som erhvervslivet er forblændet af - lige nu!

Jantelovsagtigt eller ej..... I morgen kommer der en ny ekspert på banen som skubber de andre ud.

Er kommentaren brugbar? 3 1
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 22-01-2014 kl. 15:56

Jeg synes slet ikke, der er grund til at sætte spørgsmålstegn ved, at Soulaima Gourani ikke har tid til alle. Der er heller ikke grund til at betvivle, at det er udmærkede råd, hun giver, hvis man alligevel har lyst til at henvende sig til hende. Må bare indrømme, at efter min mening spænder hendes formidlingsstil ben for det gode budskab. Også denne gang. ;)

Er kommentaren brugbar? 3 0
Thomas Rosenstand  den 22-01-2014 kl. 16:04

Tteh: Hvad der får mig til at mene, du er en troll? Og hvad der får mig til at grine af, at du mener, du skriver pænt? Se her:

Citat 1: "Nej! Det gør du faktisk ikke. Det skulle ikke undre mig hvis du var en af dem der bare smed sit tomme krus efter en skraldemand, "da det jo er hans job at holde rent efter mig"."

Citat 2: "Så prøv nu lige at tage dig 5 minutter, til at læse din tekst igennem, inden du sender den, så du ikke spilder min dyrebare tid, med dit nonsens."

Citat 3: "Du er et perfekt eksempel. Ligesom med Soulaima, er din tid vigtigere end dem der ikke enten ejer eget firma, eller bare er selvstændige. Hvis ikke de behandler dig som guder, er de mennesker som intet liv fortjener. (groft formuleret)"

Jeg kan nok ikke hjælpe dig yderligere, når du mener, at jeg ikke har modsvar. Det har jeg, men det ER faktisk lidt spild af tid at skrive dem til en person, der ikke vikl læse, hvad jeg skriver. Og hvorfor skulle jeg dog spilde mere tid på en person, der mener, at jeg er en af dem, der kaster en brugt kop efter en skraldemand. Det er SÅ langt fra virkeligheden, at det ikke engang er sjovt.

Så hav det nu godt - hvem du end er (for at stå frem med dit eget navn magter du jo ikke her).

Er kommentaren brugbar? 4 1
Martin Thorborg  den 22-01-2014 kl. 16:22

Fru Hartman, i givet fald det er en trend, så har den nu varet i mere end 5 år...

Men Soulaima har nok ikke tid til at svare lige nu, da hun er i Davos til World Economic Forum. (Måske sammen med damen fra Netto, hvem ved? ;-)

Er kommentaren brugbar? 5 1
TTeh  den 22-01-2014 kl. 16:28

Martin: Du udelader vidst med vilje at alle 3 citater var brugt som eksempler. Der røg så en subjektiv mening ind i 1, da jeg følte mig irriteret over at du valgte at tale uden om, som om at jeg var den "onde" person. (Ikke at nogen af os er onde. Igen, overdrivelse fremmer forståelsen)

"når du mener, at jeg ikke har modsvar. Det har jeg, men det ER faktisk lidt spild af tid at skrive dem til en person, der ikke vikl læse, hvad jeg skriver. "

Hvorfor har du så ikke skrevet dem Én eneste gang?

Du taler hele tiden uden om, eller skyder skylden på mig.

F.eks. chokere det mig hvordan du kan beskrive en gruppe mennesker du hverken kender, eller i stand til at identificere:

"En troll handler altid i ond tro og udelukkende for at gøre ondt. Han/hun er uden empati af nogen art. Det definerer meget godt en psykopat."

Det er ret groft at direkte sammenligne en ukendt person på internettet med en psykopat, uden nogen form for beviser på din anklagelse.

Men som jeg havde regnet med lige fra den første besked du smed imod mig, er du ikke til at trænge igennem, eller få et ordenligt svar ud af, medmindre du føler en interesse (som i dette tilfælde frustration) fra mig.

Hvis du føler at det er okay at efterlade en debat, der er vendt så dårligt i mod dig, fordi du nægter at føre en saglig debat, så skal du have lov til at have de skampletter på WWW.

Ang. hvem jeg er.

Du skal dømme mig for det jeg skriver, ikke mit navn, min alder, min nationalitet, min stemme, udseende, eller andet.

Dette er også derfor jeg var imod at læse dit eget indlæg omkring trolls, da det danner et blik for mig, som jeg derefter kommer til at dømme dig efter.

Er du villig til at mande dig lidt op, og afslutte hvad du startede, er jeg mere en glad for at sætte ansigt på mine kommentarer, samt oprette en bruger. Grunden til at jeg ikke har gjort dette endnu, er fordi jeg slet ikke havde forventet at man kunne føle sig så hævet over andre.

(Husk nu endnu en gang, at det ikke nødvendigvis er dig jeg hentyder i alle mine eksempler. Jeg kender dig ikke, men derimod den sociale gruppe du hører til. Det er den jeg dømmer. Beklager at det så et par gange er kommet til at lyde som om at det var direkte tiltænkt dig.

Men du gør det ikke nemmere for mig, når du bare vælger at kaste det væk og kalde mig det ene og det andet, fra en høj stol, jeg sikkert ikke kan nå)

Så hvis du vil læse, forstå og bare gøre lidt for at genoptage sporet på debatten, hvorfra vi slap, så kan vi måske ændre begge vores synspunkter på hinanden.

Jeg er sikker på at du, ligeså vel som jeg, tænker nogle meget grimme ord om hinanden lige nu, bag skærmen, men hvorfor har vi grund til det?

Endnu en gang, vi kender ikke hinanden, og jeg kan se at folk med samme holdning som mig selv, normalt ikke færdes på denne slags forums. Det er ikke mit territorium, og jeg kan på ingen måde hamle op med din viden inden for iværksætteri.

Faktisk ville ligepræcis jeg ikke være meget uden sådan nogen som dig og Soulaima, derfor er det også vigtigt for mig at forstå hvorfor i gør som i gør, og hvorfor det er at i er så hemmelighedsfulde.

Men som jeg også skrev senere, jeg giver aldrig op, og kæmper hårdt for at opnå det jeg gerne vil, og det jeg gerne vil lige nu, er en debat, der forhåbentlig kan styrke mig, såvel som dig i fremtiden.

-TTeh

Er kommentaren brugbar? 3 2
TTeh  den 22-01-2014 kl. 16:35

En rettelse/tilføjelse på tekst til kommentaren ovenfor, da den let kan misforståes:

Er du villig til at mande dig lidt op, og afslutte hvad du startede, er jeg mere en glad for at sætte ansigt på mine kommentarer, samt oprette en bruger. Grunden til at jeg ikke har gjort dette endnu, er fordi jeg slet ikke havde forventet  at man kunne føle sig så hævet over andre, hvorefter jeg selvfølgelig hoppede i et hav af hajer, og lod mig selv rive med i at slå så mange hajer som muligt. Dumt, javist, men det startede da en debat, som i mine øjne ikke var helt ligegyldig.

Er kommentaren brugbar? 3 2
Rasmus Løppenthin  den 22-01-2014 kl. 17:04

Er Soulaima Gourani arrogant? Det synes jeg ikke.

Hun giver et ærligt og kontant indblik i, hvordan travle og succesfulde mennesker nødvendigvis må prioritere, når de modtager bunker af uopfordrede mails. Hver dag.

Det kan potentielt være guld værd for alle os, som er i bevægelse fremad - med langt til mål.

Derfor undrer det mig, at en gruppe iværksættere fandt anledning til at flirte med janteloven og hoppe med begge ben i Nationen!-fælden.

Er kommentaren brugbar? 4 3
Mimusa  den 22-01-2014 kl. 17:39

Tid er kostbar både for den fattige såvel som den rige,det der adskiller dem er hvad og hvordan de bruger tiden.

Mvh mimusa

Er kommentaren brugbar? 2 0
Fru Hartmann  den 22-01-2014 kl. 17:39

"Martin Thorborg  i dag kl. 16:22  

Fru Hartman, i givet fald det er en trend, så har den nu varet i mere end 5 år...

Men Soulaima har nok ikke tid til at svare lige nu, da hun er i Davos til World Economic Forum. (Måske sammen med damen fra Netto, hvem ved? ;-)"

Alting har en ende - også for "eksperter". Det ser man jo, trods alt, også i nyhedsdækningen i medierne!

Personligt er jeg faktisk helt ligeglad med hvor damen befinder sig og om hun svarer her eller ej.

Det er bare en provokerende hovski snovski holdning SG lægger for dagen - og det er ikke klædeligt, hverken for hende eller andre der er "på toppen" - så længe det varer!

Er kommentaren brugbar? 3 2
Martin Thorborg  den 22-01-2014 kl. 18:26

Fru Hartman, vi får se, vi får se... Har du lidt bundklang som ekspert og holder du dig opdateret og frisk, så kan du holde i 100 år. Det er der tonsvis af eksempler på. Og har du først været på toppen i så mange år som Soulaima, så skal der meget til at få dig ned igen...

Men du kan da leve i håbet.

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 4 1
Mark  den 22-01-2014 kl. 23:10

Hej Rasmus L.

Det under nu ikke mig, at nogle falder i og lader deres misundelse være grundlag for deres kritik. Men det undrer mig, at så mange succesfulde iværksættere og meningsdannere benytter dette forum til at fortælle andre, de ikke skal tro de er noget eller kan lære dem noget. For når folk afviser enhver kritik af Soulaima, saglig som usaglig, med henvisning til hun åbenbart sidder i nogle bestyrelser, bliver betalt for at holde foredrag og ting i den dur, så håndhæver de janteloven i stedet for at gøre op med den.

Det mener jeg faktisk er et stort problem, for i sidste ende løber man den risiko, at det kommer til at handle om at sælge en idé eller koncept man selv nyder stor gavn af og de gode, praktiske råd bliver tilsidesat. Det jeg henviser til er man skaber en illusion af folks værd og succes, som mennesker og iværksættere, bliver målt i hvor mange bestyrelser de sidder i, om de spiser frokost med de rigtige pinger og har 100.000 læsere af deres blog. At sidde i bestyrelser må vi antage er et væsentligt karrierevalg og -mål for Soulaima, det er det altså ikke nødvendigvis for Gitte eller Jørgen. Deri ligger problemet, for Soulaima har uden tvivl rigtig meget brugbar viden og det kommer også i ny og næ til udtryk herinde, tingene får bare alt for ofte lov til at køre af sporet og læserne står tilbage med noget ubrugeligt skrammel.

Et eksempel på hvor Soulaima er rigtig god er hendes forrige indlæg, hvor hun skriver om hvad succesfulde iværksættere er. Der kommer hun med gode råd, der kan bruges uanset hvad man laver eller hvad man gerne vil lave.

Et eksempel hvor hun er rigtigt dårlig er så hendes seneste indlæg. Jo, der er nogle rigtigt gode og brugbare råd gemt et sted derinde. Men for et indlæg der dybest set handler om hvordan man kommunikerer er det næsten deprimerende, hvor rodet det er og hvor lidt fokus der er på budskabet.

Kort sagt mener jeg ikke meningsdannerne herinde lever op til deres ansvar, når de lader fokus flytte sig fra skabelsen af kvalitetsindhold til skabelsen af illusionen om deres personlige status er en objektiv målestok for hvad succes er.

Er kommentaren brugbar? 5 2
Rasmus Løppenthin  den 22-01-2014 kl. 23:40

Hej Mark

Soulaima får ganske illustrativt vist, hvor vigtigt det er at være velforberedt og formulere sig præcist, når man henvender sig til folk i en professionel sammenhæng. Og det gælder selvfølgelig især, når modtagerens inbox er rødglødende.

Så. Vi bliver vist ikke enige.

Er kommentaren brugbar? 4 2
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 22-01-2014 kl. 23:47

Mark  i dag kl. 23:10

Godt skrevet og enig.

Havde en overskrift og budskab hvilende på nogle positive og velmente råd, f.esk. som denne ?

” Kære iværksætter !

Derfor drikker jeg netop kaffe med dig.”

Hvorfor skal alt sættes på spidsen, og provokerer alt og alle ?

Som f.eks. også denne http://thorborg.tv/fuck-holger.html

I beskylder os andre torske , for ikke at fokuserer og holde fokus.

Hvad med jer selv ???

Der er jo et gammelt ordsprog der hedder ”Højt og flyve, dybt og falde”.

Havde engang en chef ved militæret der var premierløjtnant.

Så blev han udnævnt til kaptajn.

Da han i forvejen hed ”Rasmussen”, ”måtte” han nu tage navneforandring  til ”Tågely”.

Kaptajn Tågely lød bedre synes han. End kaptajn Rasmussen.

Så kunne "pøblen" ikke nå hans "høje tindinger."

Hvordan det gik ham? vil jeg undlade her, blot konstaterer at det kan gå gruelig galt.

Ligesom ham ”champagnedrengen” du sommetider er efter Hr. Martin Thorborg ???

Og den med "Fuck Holger"

Men det er  blevet in, at man skal være fandens provokerede for at begå sig.

Og nu også som ekspertblogger ??

Det er måske derfor Ekstra Bladet har faldende oplagstal ???

Er kommentaren brugbar? 2 3
Martin Thorborg  den 22-01-2014 kl. 23:57

Ha ha ha Ib, du har stadigvæk ikke forstået, eller tilgivet mig for min Fuck Holger video, priceless :-)))

Nu skal jeg forsøge at skære den ud i pap for dig, en gang for alle.

Jeg læser tilfældigt, ikke i en avis eller andet medie, men på Erhvervsstyrelsens hjemmeside, at det var begyndt at koste penge, at lave et selskab.

Det syntes jeg ærligt talt var en nyhed der var værd at bruge tid på, da regeringen lige havde snakket om hvor vigtige iværksættere var for Danmark.

Samtidig brugte medierne tonsvis af tid på en lille dreng der hed Holger, der 4 dage før, var fundet i god behold, efter han havde været væk i en halv nat.

På 4. dagen underholdt bl.a. Berlingske med, at lille Holger skulle have Pizza til middag, men de fandt det ikke interessant at fortælle, at det samme det var vedtaget at det nu kostede penge at stifte en virksomhed.

Så nej Ib, jeg var ikke ligeglad med lille Holger da han blev væk, men jeg sprang en sikring, da jeg på 4. dagen skulle høre om hans aftensmad.

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 10 1
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 23-01-2014 kl. 00:18

Martin Thorborg  i går kl. 23:57

" Ha ha ha Ib, du har stadigvæk ikke forstået "

Jo det har jeg, men er fortsat ikke enig med dig.

Hvad mange af Danmarks befolkning ej hellere var på daværende tidspunkt.

Kan også ses og læses på din blog.

Vi er kort og godt uenige om, at provokation er det eneste våben, for at få en masse læsere.

Er kommentaren brugbar? 2 2
Mark  den 23-01-2014 kl. 00:42

Hej Rasmus

Vi behøver heldigvis ikke være enige om noget som helst.

Jeg forstår så bare ikke hvorfor den uenighed skal luftes ved din insisteren på at forsvare et indlæg om vigtigheden af at være præcis, forberedt og ikke spilde modtagerens tid, på trods af det indlæg er fyldt med tastefejl, unødvendige gentagelser og blindgyder.

Er kommentaren brugbar? 2 1
Rasmus Løppenthin  den 23-01-2014 kl. 08:47

Hej Mark

Jeg synes, Soulaimas indlæg rent kommunikativt sidder lige i skabet.

Er kommentaren brugbar? 4 3
Martin Thorborg  den 23-01-2014 kl. 08:52

Ib, ud af de 155.935 der har set videoen, har 2.615 "Liket" den og kun 202 har vendt tommelfingeren ned ad, så nej, du har ikke folket med dig :-)

Men lad det nu ligge, du er en rar mand med hjertet på rette sted.

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 2 0
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 23-01-2014 kl. 09:08

Martin Thorborg  i dag kl. 08:52  

"så nej, du har ikke folket med dig :-)"

Jeg taler om mediernes omtale og behandling med  tilknyttede interviews på daværende tidspunkt, så vidt jeg husker ultimo 2011.

Der have du ikke flertallet med dig.

Og det tæller vel mere og er mere repræsentativt, end folk fra din egen blog ?

Hvordan mon SG's meninger og holdninger, var blevet opfattet i brede iværksætterkredse m.m. ?

Ja hjertet har vi vel forhåbentlige begge på rette sted ??

Og mit siger fortsat. jeg forstår ikke at det er nødvendigt med store provokationer, for at få sit budskab frem.

Kan man ikke motivere positivt, i stedet for negativt ?

Altså pisk skal stadigvæk være bedre end gulerod ?

Men det er da rart at holdninger kan afprøves

Er kommentaren brugbar? 3 0
Martin Thorborg  den 23-01-2014 kl. 09:34

Det er ikke tal fra min egen blog, men fra YouTube, hvor "folket" så videoen.

Jeg bruger meget motivation for at flytte folk, men mange har også brug for et los i bollerne af og til. Og uanet hvordan man drejer sagerne, så har Soulaima opnået at få dette blogindlæg læst af godt 20.000 på en uges tid og det er så vidt jeg ved rekord på Amino . Og Fuck Holger videoen er den klart mest sete af mine videoer og gjorde at jeg fik en masse unge som følgere, som jævnligt skriver hvor meget mine videoer betyder for dem.

Så nej, piskern skal man ikke kimse af..

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 4 0
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 23-01-2014 kl. 11:16

Martin Thorborg  i dag kl. 09:34  

"Jeg bruger meget motivation for at flytte folk, men mange har også brug for et los i bollerne af og til. Og uanet hvordan man drejer sagerne, så har Soulaima opnået at få dette blogindlæg læst af godt 20.000 på en uges tid og det er så vidt jeg ved rekord på Amino "

Ja et flot resultat - helt sikkert.

Og tilbage står "kun" hvad hvis nu ??? Det f.eks. have været formuleret "positivt" ? m.m.

Men tak for en spændende debat

Er kommentaren brugbar? 1 1
R-M  den 23-01-2014 kl. 11:17

Hvordan fjerner jeg email notifikationer fra denne blog? Er ved at være lidt træt af at min indbakker bliver fyldt op hver gang en kommenterer på bloggen.

Er kommentaren brugbar? 2 0
R-M  den 23-01-2014 kl. 11:18

Ligemeget - fandt et link i mailen. Kan bare lære at læse den! :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Simon Hoxer Bønding  den 23-01-2014 kl. 11:48

Jeg synes Soulaima er irriterende. Jeg er også ret overbevist om, at hun ER irriterende og at det ikke bare er noget jeg synes.

På den anden side synes jeg også vi danskere ligger i den irriterende ende af den internationale fødekæde, så jeg kan godt tilgive Soulaima, hvis hun er i stand til at bringe vores drive niveau op i gear.

Der er ingen grund til at gøre det hele så personligt, fordi Soulaima er "kun" en karriererådgiver. Ikke en socialrådgiver, psykolog, forsker eller kulturelt fyrtårn. Hvis du vil fremad karriermæssigt, så skal man nok lade sig hærde af hendes verbale lussinger.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Simon Hoxer Bønding  den 23-01-2014 kl. 11:58

Jeg vil egentlig godt tilføje, at jeg ved intet om Soulaima Gourani. Jeg ved ikke om hun er mere end en karriererådgiver.

Nogen føler sig direkte ramt af hendes artikel - andre ønsker ikke at nogen bliver ramt af det. Uanset hvad incitamentet er for at lade sig irritere, så synes jeg bare man skal æde hele denne og andre svada'er, som kommer fra hende. Hun er sommetider en modvind, man kan mærke sig selv og hvor hærdet man er.

Jeg er ikke udpræget hærdet, kan jeg godt mærke på Soulaima Gouranis artikel.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Rolf Høegh - Resultatskaber.dk  den 23-01-2014 kl. 12:22

Til Martin

Hvis formålet med blogs er at prokovere så der kommer mange læsere og kommentarer, så har Soulaima jo ramt rigtigt.

Jeg er bare så naiv: Min ekspert blog på Amino.dk skrives fordi jeg gerne vil inspirere og hjælpe andre.

Og det giver faktisk rigtig mange læsere og kommentarer. Ikke så mange som Soulaimas, men jeg er godt tilfreds.

Måske skal jeg provokere mere i mine overskrifter så jeg får endnu flere læsere og kommentarer?

Men helt ærligt, det gør jeg bare IKKE. Så stopper jeg hellere som ekspert blogger.

Bedste hilsener

Rolf

Rolf Høegh

Place2live og Resultatskaber.dk

Er kommentaren brugbar? 6 1
Martin Thorborg  den 23-01-2014 kl. 12:26

Rolf, du provokerer jo også og holder debatten godt igang, så du har fattet hvad det handler om. Nemlig at komme med et godt budskab og så få det spredt så godt som muligt, så mange hjælpes og ikke kun dem der tilfældigt kiggede forbi.

Soulaima evner så bare at provokere bedre end dig (og mig) og hjælper på den måde flere og det må vi jo bare respektere.

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 3 0
Louise Lamberth - Tekstfokus  den 23-01-2014 kl. 12:31

Rolf, du skriver godt og behøver ikke at provokere, hvis det ikke er din stil. En overskrift kan sagtens vække nysgerrighed på andre måder.  

Er kommentaren brugbar? 5 0
Rolf Høegh - Resultatskaber.dk  den 23-01-2014 kl. 12:37

Martin

Ja selvfølgelig provokerer vi også.

Men hvis man provokerer for provokationens skyld, så står jeg af.

Hyg dig Martin. Dig kan jeg sgu bare så godt lide.

Hilsen

Rolf

Er kommentaren brugbar? 4 0
Cookie - John Hannover  den 23-01-2014 kl. 12:37

man kan vel ikke sige, at fordi mange læser er mange hjulpet. Hvor kommer den konklusion fra. Hvis nogen skriver at jøder burde hakkes eller det skulle være ok at dyrke sex med unge ned til 12, så giver det givet en ganske livlig debat på de fleste medier, uden det nødvendigvis giver en hulens masse hjælp.

Jeg tror det ligger lidt i tiden, likes, thumbs osv - at måle kvantitet lige over med kvalitet, og det vil så kvantitet jægerne sværge til deres død er korrekt.

Kvantitet i læsninger KAN være udtryk for kvalitet, men også for så meget andet.

Hvis læren af tråden blot skal være, at man skal forberede sig supergodt hvis man beder andre om hjælp og råd, så det vel en fin lære.

Har Amini overvejet at lade nyeste svar ligge øverst i denne type tråde, som jo kræver alen lange scroll :)

venligst John Hannover

Er kommentaren brugbar? 3 0
Martin Thorborg  den 23-01-2014 kl. 12:42

Rolf, der er ingen der siger, eller for den sags skyld, mener at man skal provokere for provokationens skyld. Soulaima har et godt budskab, der basalt set lyder "Hvis du vil have en travl persons tid, så gør dig umage" Det budskab får hun nu delt til rigtig mange mennesker og det ser jeg som kunst.

John, Du har ret, bare fordi der er mange der læser noget, betyder det ikke at folk forstår det. Men det tror jeg nu de gør her.

Mht. om debatten skal vendes om, er det en smagssag. Det vil nok være smart når vi får så lang en debat som vi har her, men ikke så smart med dem der er flest af.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Daniel Kold  den 23-01-2014 kl. 12:43

Nu kender jeg ikke så meget til Soulaima, men hendes indlæg er da ganske fair.  

Fakta er, at vi allesamman kun har 24 timer i døgnet og der er vi nødt til at være lidt kritiske, hvis vi også skal tjene penge have lidt tid til familien derhjemme osv.

Jeg har slet ikke kontakt med samme antal mennesker om året som Soulaima, men jeg er dog i kontakt med en hel del. Mit valg har været, at jeg indimellem lægger ud på nettet, at nu kan folk booke en gratis samtale/sparring med mig for den kommende måned og så lægger jeg nogle tider ud på forhånd, som de kan booke sig ind på.

Jeg tager selvfølgelig altid telefonen i dagtimerne og overholde svarfristerne på mails der sendes til mig, men hvis det personen der kontakter mig ønsker at sparre om et emne, så henviser jeg til de gratis tider der kan bookes.

Jeg vil nemlig voldsomt gerne hjælpe andre igang og sparre med dem, men skal jeg være realistisk med min tid, så er jeg nødt til at sætte det lidt i system.

Hvis man vælger at sende en mail eller ringer og beder en anden om hjælp, så synes jeg over all, at det er helt på sin plads, at man lige gør sig nogle seriøse tanker omkring det først. Også så man ikke kommer til at spilde sin egen tid.

Er kommentaren brugbar? 4 0
Ib Abildgaard, RÅD & MAL  den 23-01-2014 kl. 13:31

Rolf Høegh - Resultatskaber.dk  i dag kl. 12:22  

" Til Martin

Måske skal jeg provokere mere i mine overskrifter så jeg får endnu flere læsere og kommentarer?

Men helt ærligt, det gør jeg bare IKKE. Så stopper jeg hellere som ekspert blogger. "

Nej lad være. Så kommer du bare til at ligne Ekstrabladet, nationen m.m.

Tor ikke altid på tidens tendens

Er kommentaren brugbar? 1 1
Martin Thorborg  den 23-01-2014 kl. 14:36

Skal vi ikke bare glæde os over, at vi alle har forskellige måder at kommunikere på og vi ikke alle har samme mål med det vi vil fortælle?

Soulaima har sin måde og den er uhyre effektive for hende. Rolf har sin måde og den ser ud til at virke rigtig godt for ham og så er der 100 andre måder man kan gøre det på. Hurra for det :-)

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 4 0
Jack  den 25-01-2014 kl. 11:23

Wow.......at så lidt kan skabe så meget debat!!!!!!!!!!

Hun må jo være sindssygt dygtig ;o)

Martin, du beskrev det jo så simpelt: Soulaima har et godt budskab, der basalt set lyder "Hvis du vil have en travl persons tid, så gør dig umage".

Lad os lade den ligge der ;o)

Er kommentaren brugbar? 3 1
Peter  den 25-01-2014 kl. 14:10

Øhhh - har man ikke set den historie før - bare af anden skribent og på et US site. Jeg tror jeg vil bruge lidt af min ellers sparsomme tid på at hitte den og paste en link senere. Ikke at det gør emnet mindre relevant men jeg synes det tager lidt af seriøsiteten, at den fremstilles som egen erfaringer.....

Er kommentaren brugbar? 4 0
Martin Thorborg  den 25-01-2014 kl. 23:36
Er kommentaren brugbar? 3 0
Volt & Volume  den 26-01-2014 kl. 00:44

@Peter: Lidt? :-) HA! Det er et SLÅENDE eksempel på, hvor kunstigt selviscenesættende Soulaima er.

Er kommentaren brugbar? 2 1
Peter  den 26-01-2014 kl. 01:25

@Martin: jo, sjovt sammentræf. Den jeg ref til var vel en 6 til 9 mdr siden, så det kunne godt tyde på at der er lidt inflation i historien......

Er kommentaren brugbar? 3 0
John J  den 26-01-2014 kl. 09:03

"Den jeg ref til var vel en 6 til 9 mdr siden"

Det må da udløse et dementi fra forfatteren til denne artikel - eller hvad?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Martin Thorborg  den 26-01-2014 kl. 09:15

John, der er jo ikke noget underligt i, at 2 mennesker på denne jord finder på det samme? Der er rigtig mange ting der sker på samme tid og det uden der koordineres. Hvis man skulle slette alt der var skrevet om før, så kunne vi lukke alle verdens aviser...

Er kommentaren brugbar? 4 0
Mie Bilberg  den 27-01-2014 kl. 10:52

Kære allesammen.

Jeg er én af dem, der er fræk nok til at kontakte fremmede mennesker, som jeg gerne vil have som mentor. Aldrig har jeg fået et afslag og jeg har pt. 4 stk.af erhvervslivets tunge drenge/piger som bruger deres kostbare tid på mig pro bono. Af og til tænker jeg hvorfor de dog gør det. En har svaret, de havde selv brug for hjælp engang, en anden har svaret - jeg tror på dig, det vil glæde mig at hjælpe dig på vej. Når jeg har henvendt mig har det som regel været med en konkret forespørgelse fx. jeg hørte dit foredrag, hvor du viste hvordan man gjorde svært målelige ting meget målbart. Jeg har selv samme udfording med en opgave jeg står overfor og har brug for kompetent sparring.  Jeg spørger aldrig om mentorskab, før vi har haft et første møde, for at begge parter mærker kemi og lyst til at udvide bekendtskabet.

Når vi så mødes, er det mig der giver frokosten, måske har jeg en lille gave med, måske gør jeg en dyd ud af at invitere på nye smarte in-steder som jeg har stor viden om, så min mentor oplever noget nyt. Allermest viser jeg stor taknemmelighed, fleksibilitet og har hele tiden i mente hvad jeg kan kvittere retur med. Vi er alle udstyret med en reptilhjerne og den er egoist, den spørger altid "what´s in it for me" . Er det dig der vil have noget, skal du gøre dig umage og givende i forhold til den du vil ha´ af. Får du så noget , skal du vise taknemlighed og gøre det værd at ville give dig noget igen. Der kan kvitteres med meget andet end penge. Og så lige til sidst, folk der har succes har arbejdet for at få den, de har fortjent den. Det gør man klogt i at respektere. Du har også muligheder, det er 100% op til dig selv at omsætte dem og få det bedste ud af det. MVH Mie

Er kommentaren brugbar? 6 0
Helle Bonne Stylow  den 01-04-2015 kl. 11:32

Sue Bergmark - hvor er det skønt at læse, at min veninde Vivi Åkjær gav dig modet til gå videre :-D

Mange hilsner

Helle Bonne Stylow

Er kommentaren brugbar? 1 0
Kenneth   den 03-09-2015 kl. 13:39

Thorborg vil glæde sig over andres måder at kommunikere på? Gælder det så når hans hans hade objekter DF egne skriver?  Sikken en moral.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Martin Thorborg  den 03-09-2015 kl. 13:43

Du har ret Kenneth, det er ret sjældent jeg glæder mig over noget DF skriver ;-)

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 2 0
Kenneth   den 03-09-2015 kl. 13:46

Ja du farlig for nationen,  du rummer kun dem der falder for dine meninger, men hav en god dag alligevel.

Er kommentaren brugbar? 1 1
Martin Thorborg  den 03-09-2015 kl. 13:58

Det lyder nu heller ikke som om du er særlig modtagelig for andre folks meninger Kenneth.

Men farlig, det er måske lige at overdrive det en smule :-)

Er kommentaren brugbar? 2 0
Kenneth   den 03-09-2015 kl. 14:15

Det fint nok,  har nu ikke noget mod dig,  vi er gudskelov så forskellige,  selv om jeg har lidt skarpere grænser hvor jeg synes forskelligheden burde stoppe,  men kvikt du lige svarede,  første gang jeg dumpede ned her og så dig,  fik provokeret dig frem,  tak for det. Mvh Kenneth

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: en + tre =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Soulaima skriver


Soulaima Gourani

Mod til succes 

Er du kørt sur i det hele? Er du træt af chefen? Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet – eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er, at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du har selv det fulde ansvar, du er selv nøglen til forandring – og du har alle muligheder.

Du kan købe ‘Mod til Succes’ lige her.

Tag magten over din karriere

Tag magten over din karriere - køb den her

Vil du skifte job? Vil du være leder? Vil du være selvstændig? Lave noget sjovere? Tjene flere penge? Have mere tid til rådighed? Være gladere? Ved du, hvad du vil med dit arbejdsliv?

Vil du give din virksomhed et serviceeftersyn? Klik her.

   


Soulaima på Twitter

Hvis du vil have besked når Soulaima og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer