Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs SmartPhone Video Dude (2) De 6 sikre sandheder om SoMe.

(2) De 6 sikre sandheder om SoMe.

1.227 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 July 2022

Dette er det andet af en serie på ialt 10 blogindlæg, hvor jeg vil lære dig at optage og redigere videoer med din SmartPhone. 

Hvis du læser alle 10 blogindlæg, så garanterer jeg dig at du er rustet til selv at producere dine egne professionelle videoer, og komme ud med dit budskab på den mest levende måde!

Ét er at kunne producere sine videoer, men da du ikke har al tid i hele verden, så skal du også lære at poste dem rigtigt! Det handler dette blogindlæg om!

God fornøjelse!

De 6 sikre sandheder om SoMe.

Jeg har turneret rundt og holdt en masse foredrag om SoMe og udviklede i den forbindelse konceptet ”De 6 sikre sandheder” som jeg vil afsløre for dig her! For hvis du vil reklamere på alle sociale medier, så skal du nok lukke din virksomhed og ikke lave andet 😊 For der er mange! Og ikke alle er relevante for dig!

Du skal ud med dit budskab de steder hvor det batter noget, dvs. der hvor publikum er størst og der hvor aldersgruppen for din målgruppe er rigtig! 

Sandhed Nr. 1:

Skal jeg stadig have en hjemmeside, selvom jeg bruger SoMe ? 

Svaret er JA!!! WWW SKAL du bruge!

For du ejer materialet på din egen hjemmeside – det gør du ikke på SoMe platformene! Og der er eksempler på, at selv store firmaer har mistet adgang deres adgang til fx Facebook, fordi der var et billede med for meget hud på deres FB side!

I min verden er SoMe primært et vigtigt ”fluepapir” til at geleide dine kunder videre til din hjemmeside, hvor alle dine historier, produkter, ydelser, tilbud osv. osv. skal være! For her er de søgbare via Google, og du bestemmer selv, vha SEO, hvormange der skal finde dit site – gratis!

SÅ! www SKAL du bruge! Og gør det sikkert allerede. Husk at lægge alt hvad du poster på dine sociale medier på din hjemmeside også! Til det kan jeg anbefale plugin’et ”Custom Facebook Feed Pro Personal” som automatisk kopierer dine FB opslag til en side på dit website. Jeg bruger det her: https://vaerftet.biz/blog


Sandhed Nr.2:

FACEBOOK BØR du bruge! 

Der er 1.9 mia brugere på Facebook verden over, og 80% af alle danskere har en FB profil. Det tager tid at få succes på Facebook, for du skal have opbygget et netværk af folk der følger din side/gruppe, så dit budskab bliver set af så mange som muligt hver gang! Men med stædighed kan det lykkes, og blive guld! For 13 år startede jeg FB gruppen https://www.facebook.com/groups/Hallberg.Rassy.Club og den har idag over 13.000 medlemmer! Jeg har slagtet enhver der ikke overholdt gruppens regler, og det er noget de rigtige brugere kan lide. Be tough! Så når jeg poster noget nu, så bliver det set og kommenteret af mange!

Sandhed Nr. 3:

VIDEO SKAL du bruge!

Nej, ikke fordi jeg underviser i det 😊 men fordi verden i dag bliver mere og mere visuel! Folk gider ikke læse lange tekster for at få et budskab, så hvis de kan se en kort og forståelig video hos konkurrenten, så bliver de der! YouTube er verdens 2. største søgemaskine, så når folk søger der, og ikke finder dig, så er det skidt!

OG! Fordelen ved video, er at det er nemt og gratis at producere – det koster kun lidt tid, men resultatet, som SKAL være godt, er søgbart og findes forever! Og det skal lægges på YouTube, så Google kan finde det! Husk på at Google ejer YouTube, så det er i deres interesse at du har videoer på dit website!

 

Sandhed Nr. 4:

INSTAGRAM bør du overveje! 

Mediet har 2 mia aktive månedtlige brugere, og ca. 30% af alle danskere bruger Instagram (IG). OG! IG er meget brugt blandt de unge, så hvis man vil have sit budskab ud til den yngre generation, så skal man overveje IG! 

Fordelen er, at IG arbejder rigtig nemt med din smartphone, via en app. Og du kan hurtigt uploade billeder og videoer til din IG-væg, og tilføje en kort tekst. Det er vigtigt at få det indarbejdet i din hverdag, så dine følgere ofte får en ”hilsen” fra dig, og får en tættere tilknytning til din forretning!

 

Sandhed Nr. 5:

NYHEDSBREVET/INFOMAIL BØR du bruge!

For, ligesom under Sandhed 1), så ”ejer” du alle de emailadresser du har samlet sammen! Du bliver ikke censureret af andre når du sender informationer via dit nyhedsbrev, og selvom hele SoMe verdenen går ad helvede til, så kan du stadig sende info til dine kunder! Så sørg for at høste emailadresser OG at udsende korte og relevante nyhedsbreve! Fx en gang om måneden. Gerne med en konkurrence! Og selvfølgelig med link til en video! 😊 Check programmet MailChimp – det er genialt og billigt til formålet!

Sandhed Nr. 6:

RESSOURCEN = DIG! For SoMe poster ikke noget for dig af sig selv – endnu da 😊

Og her er det vigtigt at der bliver givet ansvar i din virksomhed, så nogen er ansvarlig for det SoMe materiale der postes! Og at vedkommende tager det alvorligt, og har en strategi for hvor ofte, hvad, hvilke medier og fx et budget for hvor meget man evt. vil poste i reklamer på SoMe.

Jeg har sammenfattet det hele i denne tegning:

Og SoMe er også noget jeg fortæller en del om på mit videokursus:

https://vaerftet.biz/kurser/

For en video er jo ikke noget værd, hvis der ikke er nogen der ser den, og SoMe er idéelt til at sprede videomateriale, og få andre til at dele det!

Og som vist ude til højre, så findes der også både LinkedIn og Twitter, hvor førstnævnte også kunne være taget med i mine 6 sikre sandheder…!

 

I mit næste blogindlæg ”3. Kinemaster is your Friend!” vil jeg lære dig at redigere din video, og de som har været på mine kurser har kun haft et klagepunkt: ”Hvorfor f…. har jeg ikke opdaget KineMaster noget før !?!” 😊

Bedste hilsner og god sommer!
Lars Hendriksen, Videograf

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lars skriver Skriv dig op