Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs GR Consults Blog Sådan har jeg skabt et rigt liv på trods af kronisk sygdom

Sådan har jeg skabt et rigt liv på trods af kronisk sygdom

981 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 July 2020

Om at finde alternative veje til et balanceret liv

For et års tid siden var jeg i spil til at komme med i et netværk for selvstændige, hvor medlemmerne fungerede som hinandens advisory board.

Umiddelbart tænkte jeg, det ville være en super god mulighed for mig som ny selvstændig at blive del af en gruppe med andre ligesindede i alle de udfordringer og glæder, der er i livet som freelancer.

At kunne blive en del af et netværk og sparre med ligesindede om forretningsbeslutninger og alle de ups and downs, der er i livet som selvstændig, ville være fantastisk.

”Men jeg fornemmede hurtigt til kaffemødet, at jeg ikke var den ideelle kandidat blandt andet fordi, jeg ikke kunne leve op til at levere de ugentlige 60-70 timer, man mente, var nødvendig for at starte en forretning op”

Det vidste jeg, aldrig ville blive realistisk for mig. For med en kronisk stofskiftesygdom er det ikke muligt, når det er nødvendigt at sparre på energien, slappe af og sørge for balance i livet for at holde sygdommen i skak.

Af erfaring vidste jeg nemlig fra mine fire år som HD-studerende på deltid ved siden af et fuldtidsjob, at en arbejdsuge på 60-65 timer slider rigtig meget. Og jeg vidste derfor også, at for mig ville målet fremover være at skabe et arbejdsliv, der var rigt, og som kunne balancere en sygdom, uden at det krævede alle de timers arbejde.

For det er som om i vores samfund, at antallet af timer, er det vigtige – altså jo flere timer, jo bedre resultat. Det har jeg set på arbejdspladser og i brancher, hvor det var værdsat, hvis du arbejdede til sent. Men hvad med de personer, der bare er hurtige og effektive til at få deres arbejde gjort? Det er der ikke altid den store værdsættelse af, for de har jo ikke siddet på stolen mellem 9 og 17 eller længere.

Men jeg mener også, det er vigtigt at få frem i debatten, at det også sagtens kan lade sig gøre at være selvstændig uden at arbejde 60-70 timer ugentligt. Der er også mennesker, der vælger at blive selvstændige for at få mere familietid, eller hvad det nu kan være.

”En iværksætterhistorie er ikke kun den om de to unge gutter, der startede op i en kælderlejlighed, hvor de levede at toastbrød, arbejde 24 timer i døgnet og på kort tid skabte en millionforretning. Det er også historien om ham eller hende, der ville have mere ro på, arbejde mindre og have tid til familien og et fritidsliv”

For mig er det som sagt muligheden for at få et mere balanceret liv, jeg selv kan bestemme over. Prisen, jeg betaler, er, at det tager længere tid, og jeg bruger af min opsparing til det. Det er et personligt valg for den enkelte.

Men der er bestemt veje til at leve et bedre liv som freelancer.

En af dem er at tage den pris, man er værd og ikke sammenligne sig med andre. Det kræver mod, men det handler om, at man kigger på den værdi, man giver til sin kunde. Et middel, jeg bruger til at øge min værdi, er konstant at holde mig opdateret inden for mit felt, som er HR. Jeg tager på konferencer, kurser og morgenmøder flere gange årligt, så min viden holdes skarp, og jeg kender de nye tendenser.

Det kan være utroligt frustrerende at være alene om alt. Som enkeltmandvirksomhed har du mange kasketter på og skal løse alle problemer selv. Med det er der mulighed for at komme ud af eksempelvis ved at betale sig fra det. Det behøves ikke være dyrt, hvis du finder en studerende, der løser opgaver på freelancebasis. En anden mulighed er at netværke sig til hjælp – jeg kender også til folk, der bytter sig til hjælp hos hinanden. Er den ene ekspert i kommunikation og den anden i onlinemarketing hjælper de gensidigt hinanden.

En anden livsbeslutning, jeg har taget, er kun at arbejde til kl. 15-15:30 hver dag. Det gør jeg for at skabe rum til en pause de dage, hvor jeg gerne vil dyrke en fritidsinteresse om aftenen. Pausen fra kl. 15:00 gør det muligt – ellers er der ikke energi nok.

I bogen ”Den effektive leder - Succes med en 40 timers arbejdsuge” indvier ledere os i, hvilke strategier de har brugt til at arbejde mere effektivt på mindre tid. Gennem dybdegående interviews belyses det, hvordan lederne opnår de nødvendige resultater på langt kortere tid end de fleste.

Så det er bestemt muligt, hvad enten du er lønmodtager eller selvstændig, at få få et mere balanceret liv med mindre arbejdstid. Det er kun din kreativitet, der sætter grænser.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Gitte skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere