Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs GR Consults Blog Er du klar og præcis, når du skriver jobannoncer? Eller kræver du helt urealistisk meget af potentielle ansøgere?

Er du klar og præcis, når du skriver jobannoncer? Eller kræver du helt urealistisk meget af potentielle ansøgere?

1,615 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 October 2018

Det at skrive en god jobannonce kan være en udfordring for dig, der er leder. For hvordan får du den lige formuleret, så du rammer de rette ansøgere? I samarbejde med kommunikationsrådgiver og ejer at Bureau P, Anette Kalle Larsen, der kender til værdien af præcis og klar kommunikation, følger her vores bedste råd til, hvordan man tiltrækker de rette kandidater.

 

I nogle jobannoncer søges medarbejdere med en meget bred profil, som skal kunne en lang række opgaver inden for hele deres branche. I andre søges medarbejdere, som er dygtige til et nærmere afgrænset jobområde, og som kan løfte en bestemt type opgaver. Jo mere præcis du er, når du søger medarbejdere, jo lettere bliver det for de rette profiler at afkode, at jobbet er til dem – og det gør din succesrate meget højere. Her får du 3 klare anbefalinger.

 

Er dine jobannoncer upræcise ønskelister?

Vi har sikkert alle prøvet det. Først får vi øje på et stillingsopslag i en virksomhed, hvor vi virkelig gerne vil arbejde, og inden for et felt, som passer perfekt til vores profil. Men så får vi nærstuderet annoncen og bliver klar over, at virksomheden søger en blæksprutte med 16 arme, der kan alt. Ja umiddelbart alt!

 

En del jobannoncer brillerer ved at være udformet som en alt for lang ønskeliste i stil med den, vores børn laver til jul. Når børnene stikker os den seddel i hånden, så ved vi jo godt, at den er helt ude af proportioner. Så i vores hoved sletter vi straks halvdelen af ønskerne og tager kun stilling til de sidste 50 %, når vi køber gaven.

 

Det er bare rigtig svært som jobsøger at gøre det samme. For ikke at sige umuligt. For når vi læser alle de krav om kompetencer, erfaring og uddannelser, som skrevet står på en jobannonce, så sletter vi jo ikke bare halvdelen i vores hoveder og arbejder videre med den sidste halvdel. Vi ved jo ikke, hvilke der er vigtigst, da vi ikke kender den potentielle nye arbejdsgiver lige så godt, som vi kender vores egne børn. Tværtimod bliver den lange ønskeliste til ultimative krav, som mange tror, de skal leve op til, før de kan søge jobbet.

 

Det er rigtig ærgerligt, for det afholder nok også nogle fra at søge, selvom de faktisk til fulde lever op til de centrale kompetencer, du som arbejdsgiver egentlig efterspørger.

 

3 gode råd til klar kommunikation i jobannoncer, der virker

Indenfor kommunikation og marketing er kunsten netop at skrive kort og præcist, når vi vil have vores budskab ud til bestemte målgrupper. Det er lige så vigtigt at huske, når du skriver jobannoncer.

 

Jeg har 3 anbefalinger til jobannoncer:

1. Gennemtænk, hvilken særlig profil du søger, før du begynder at skrive

Det tager ofte meget længere tid at skrive en kort og præcis jobannonce på maks. 1 side. Men det tvinger dig til at gennemtænke, hvilken profil du søger og ikke mindst, hvilke kompetencer, der vigtigst for at kunne bestride jobbet. Det er tid, der er godt givet ud i den sidste ende, fordi det også giver jobsøgerne et mere klart billede af det, der forventes af dem.

2. Prioriter, og efterspørg KUN de vigtigste kompetencer til jobbet

Undgå at skrive en lang ønskeliste med 15-20 bullet points, der opremser en hel masse kompetencer, som ansøgerne gerne må have. For så ender de centrale og vigtigste krav med at blive uklare, og det kan afholde ellers kompetente ansøgere fra at søge, fordi de ikke lever op til det hele.

3. Slet unødvendigt fyld og undgå tomme floskler

Vendinger som for eksempel ”Du skal kunne have flere bolde i luften” og lignende skaber ikke meget klarhed om jobindholdet. De er irrelevante og forvirrer mere, end de gavner. Brug i stedet din skriveplads til konkret og relevant info om jobbet og dine krav.

 

Så drop ønskelisten og fat dig i korthed. Det vil gøre det meget lettere for de rigtige profiler at finde frem til dig og din virksomhed.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Gitte skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere