Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anne Skare Nielsen 6. Hemmeligheden bag enhver transformation

6. Hemmeligheden bag enhver transformation

6,086 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 January 2013

Var du én af dem der i folkeskolen altid kom legende let til de gode karakterer? Eller var du én af dem, der trods slid og slæb altid landede under middel? Kan du få alting til at gro? Eller går blomsterne ud, så snart du sætter dem i vindueskarmen? Har du prøvet at tabe dig igen og igen uden held? Har du prøvet at forandre dig og tilpasse din virksomhed til markedet uden resultat? Og har du snart ikke mere håb tilbage? ... tja, måske du bare ikke gjorde tingene rigtigt fra starten. Måske gav du op for tidligt? Måske gad du faktisk slet ikke..

Fundamentet i enhver transformation får du her: 

Teknik

Metode 

Vedholdenhed

Teknik betyder, at der er en rigtig måde at gøre tingene på. En teknik tager ikke særligt længe at lære - vi taler minutter. 

Metode er der hvor du gør teknikken til DIN måde at gøre tingene på. Det tager minimum 16 uger - og vil du være ekspert: 10 år eller 10.000 timer. 

Vedholdenhed er evnen til at blive ved. Never quit in a bad day! Robusthed, vedholdenhed, keep on trucking. 

Her er fantastisk eksempel på hvordan man IKKE skal gøre: 

Elsker den sætning med: jeg vil virkeligt, virkeligt gerne være pilot, men der er så mange eksamener, så i stedet har jeg valgt at få et job i lufthavnen, og så arbejde mig op. 

Nuvel - det nytter ikke noget, hvor vedholdende Tommy er. Serving fries gør ham ikke - correction: aldrig - til pilot. Teknikken er forkert fra starten.

Her får du også lige det glimrende eksempel på hvordan det ser ud, når én der ikke selv har fattet hverken teknik eller metode prøver at lære en anden, hvad han skal gøre:

http://www.youtube.com/watch?v=sVe9zjO6-O8

Det lyder ret banalt, og jeg ved godt at den første sætning kan virke irriterende på nogle - og selvfølgeligt er der også elementer at held, fedt, snyd og lækkert hår, der ikke skal undervurderes. Men dette forløb er skrevet til dig, der grundlæggende tror på at hårdt arbejde lønner sig og at det man kan og har og vil er værd at kæmpe for.

Når jeg kigger på mit eget livsforløb kan jeg tydeligt se, at der hvor jeg har knækket koden er jeg kommet legende let til gode resultater, mens der er andre områder hvor jeg har kæmpet, slidt og slæbt mens jeg stædigt har holdt fast i at min måde - min metode - var den rette. F.eks. lærte jeg ret hurtigt at afkode hvad der skulle til for at få gode karakterer til eksamen. Hvis man gerne vil have gode karakterer er teknikken: at kunne sit stof + at kunne præsentere det + at tænke i relevans. På biologi hedder formlen 60% + 30% + 10% (det er ret svært at få snakket sig ud af, at man ikke kan regnormens tværsnit på latin). På statskundskab hedder den: 30% + 40% 30%. Dvs. man skal bruge lige så meget tid på at sætte sig ind i hvad lærer og censor interesserer sig for pt. for kan man henvise til noget de har skrevet (relevans), så synes de man er såå klog og begavet. Bemærk at vi her taler udelukkende om at få gode karakterer - ikke om at få så meget som muligt ud af et studie. 

Omvendt har jeg brugt sindsygt mange timer og penge på sundhedsflips og fitness-flops, og fået meget lidt ud af det. Da jeg lærte teknikken med at trække vejret rigtigt (tager 2 min at lære/teknik, 4-5 mdr at mestre/metode afhængigt af hvor vedholdende man er /16 weeks of pain), tabte jeg 3 kilo, fik mavemuskler for første gang i mit liv, mindre hovedpine, bedre fordøjelse, mindre hold i nakken og sov bedre om natten.

Aaaaaarrrgghhh!

Teknisk snild. Det er vejen frem.

Antag at der bag enhver ting der er værd at lave findes en grundlæggende teknik, og at du ikke kommer nogen vegne før du finder denne teknik. Her er nogle eksempler: 

Tegne, Teknik: Drawing from the right sight of your brain

Grønne fingre, Teknik: at elske at kunne få noget til at gro = start med at kunne forspire. Det er forbudt at køre i plantecenter og bruge penge før du kan forspire. Start med at lære at elske karse. 

Styr på sagerne, Teknik: Task management - lav overskuelige og motiverende lister og sakse opgaverne op så man når lidt hver dag. F.eks. Getting things done (spis en flyvemaskine hvert år) 

Af med kropsfedt, Teknik: Spis som naturligt slanke mennesker: 1 spis når du er sulten, 2 spis det du har lyst til, 3 nyd maden, 4 stop når du tror du er mæt. Fås endda på app: I can make you thin.

Når bølgerne går højt i min lille hjerne tænker jeg - tænk hvis teknisk snildhed er den virkelige forskel mellem rig og fattig? Mellem mennesker med overskud og mennesker med underskud? Kan teknisk snildhed være med til at bryde den sociale arv? I hus forbi læste jeg en superfed artikel om grønlandske kvinder, der havde været på kursus i at sige "nej". Og faktisk ikke andet end det. Hvorfor? Fordi det ord ikke eksisterer på samme måde i den grønlandske kultur, hvor et nej kan betyde døden for dem, der banker på din dør. Så kommer man til Danmark, og møder sin frænder der byder på øl, og så siger man jo .... ikke nej. Så sidder man der i nogle år og bliver mere og mere alkoholiseret, indtil kommunen truer med at fjerne ens børn. Man kommer derefter på afvænning, får hjælp og en lille lejlighed. Nu kører det. Så banker det på døren. Udenfor står de gamle venner, som gerne vil ind og have en øl, og så siger man jo .... ikke nej. At sige "nej", tager 10 sekunder at lære. At gøre det til SIN metode, at kunne gøre det til realitet i sin egen hverdag - det kræver træning, mod, rollespil, støtte, vedholdenhed.

Måske er det derfor vi spilder så meget tid, så mange penge og så mange menneskelige ressourcer? Vi undervurderer den magiske tekniske faktor, fordi den virker så banal og simpel - jeg har f.eks. været på en del have-kurser hvor forspirring ikke forklares fordi det tages for givet at det ved alle da hvad er. Og måske er det derfor brødbagningskurser hitter, fordi man her starter med adam og eva og den dybe tallerken sammen med alle de andre bage-fjolser.

Så her kommer opgaven. Ift. hvad det er du gerne vil (og husk nu at det tager alt mellem 16 uger og 10 år), så sæt tid af til at afkode de grundlæggende teknikker. Research kommer du ikke uden om. Brug din notesbog, og vil du have gode råd fra mig, så brug Pinterest.com. Smid linket herunder, så skal jeg nok kigge forbi. Du kan se min profil her http://pinterest.com/anneskare/ og lære at bruge Pinterest her http://pinterest.com/about/ 

Hvorfor? Fordi teknikken i at blive ved med at være sulten efter ny viden og føle at man rykker sig, er bl.a. overblik, at kunne se nye sammenhænge og få positiv feedback. Ses dudes ;)

Dette blog-indlæg er specielt målrettet Amino'er, der deltager i Anne Skare Nielsens transformationskursus. Vil du også med, så start med at klikke her  

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anne skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere