Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er momsindberetning?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er moms?
  5. Hvad er momsindberetning?
Hvor mange stjerner giver du? :

En momsindberetning er en registrering, som en virksomhed laver på SKATs hjemmeside. Her indberetter en virksomhed hvor høj eller lav ind- og udgående moms, der har været i den pågældende momsperiode.

Hvor tit skal moms indberettes?

Der er forskellige regler for momsindberetning for danske virksomheder, og det er derfor ikke alle, der skal indberette lige ofte.

Som udgangspunkt er reglerne således:

  • Halvårlig moms – Virksomheder med omsætning på 0 – 500.000 kroner om året skal indberette moms en gang hvert halve år. Dog skal nystartede virksomheder indberette moms hvert kvartal i 1,5 år, hvorefter de har mulighed for at søge om kun at skulle betale halvårlig moms.

  • Kvartalsvis moms – Virksomheder med omsætning på 5.000.000 – 50.000.000 kroner om året skal indberette moms en gang i kvartalet.

  • Månedsvis moms – Virksomheder med en større omsætning på over 50.000.000 kroner om året skal indberette moms hver måned. Grunden til at det skal gøres så ofte er for at sikre, at der ikke er for store udeståender mellem SKAT og den pågældende virksomhed.

Eksempel på indberetning og betaling af moms

Hvis en virksomhed har haft et salg på 100.000 kroner ekskl. moms og i samme momsperiode har haft udgifter for 90.000 kroner ekskl. moms, vil man skulle betale moms af et beløb på 10.000 ekskl. moms – altså 2.500 kroner.

Hvis virksomheden som solgte for 100.000 kroner ekskl. moms slet ikke havde haft udgifter i perioden, skulle det fulde momsbeløb, som måtte være kommet ind på virksomhedens konto betales – altså 25.000 kroner.

Man betaler altså kun moms, hvis man har solgt for mere, end man har købt for.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere