Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er meta description?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. SEO
  4. Hvad er meta tags?
  5. Hvad er meta description?
Hvor mange stjerner giver du? :

META-description er en “skjult” tekst på en webside, der bl.a. læses af søgemaskiner som Google. De bruger den som oftest som de korte beskrivelser under links i søgeresultaterne.

Meta-description koden skrives på følgende måde og placeres på en webside i header-sektionen mellem <head> og </head>
 

<meta name="description" content="Din tekst ..."/>
 

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan det kan se ud i Google.

 
I de fleste CMS (webpubliceringssystemer) behøver du ikke skrive kode for at indsætte en META-description. Der vil normalt være et felt i din administration dedikeret til det.
 

Husk at META-description bør være unik for alle sider på dit website og altid beskrive præcist det, som siden handler om.
 

META-description er et af de eneste tekstelementer, der ikke bruges direkte af Google i deres ranking algoritmer. Men en god META-description kan være med til at flere klikker sig ind på lige netop dit website, og klikraten indgår som en ranking faktor. Så indirekte har en god META-description en vis indflydelse på din placering i Google.

Google anvender ikke altid META-descriptions i søgeresultater. Hvis det (automatisk) vurderes, at et andet uddrag af teksten på din side vil være en bedre beskrivelse, på en bestemt søgning, så bruger de den. Men i langt de fleste tilfælde anvendes META-description.
 

Du skal være opmærksom på, at der er en begrænsning i, hvor lang en tekst Google viser. Den opgøres ikke i antal tegn men i en pixel-bredde. Nogle bogstaver (som M, K og B) fylder mere end andre (som i, l og j).
 

Det er en fordel at holde din META-description så kort, at Google ikke automatisk forkorter den. For du kan aldrig vide hvor i din META-description, det sker. En forkortet META-decription kan fremstå dårlig.

Det er lidt besværligt at regne pixel-bredden ud på en tekst. Men hvis du holder dig til maksimalt at skrive 160 tegn i din META-description, vil du i langt de fleste tilfælde få den fulde tekst med i visningen i Google.


Ovenstående tekst er skrevet af Waimea Digital

Hvor mange stjerner giver du? :