Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er importmoms?

  1. Amino.dk
  2. Ordbog
  3. ADMINISTRATION & PENGE
  4. Hvad er moms?
  5. Hvad er importmoms?
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvad er importmoms?

Hvis du som erhvervsdrivende køber produkter hjem fra et land, som er uden for EU, skal du betale importmoms.

Det betyder med andre ord, at hvis du eksempelvis køber et parti varer hjem fra Kina eller USA, skal du betale importmoms.

Hvor meget man skal betale i forbindelse med import af varer fra lande udenfor EU afhænger blandt andet af mængden af varer, du importerer. Som tommelfingerregel skal du regne med, at det samlede beløb, der skal betales i told og skat, afhænger meget af den mængde, du importerer.

Skal alle danske virksomheder betale importmoms?

Alle danske virksomheder skal betale importmoms i forbindelse med import af varer fra lande uden for EU.

Er virksomheden momsregisteret, har man dog mulighed for at få fradragsret.

Derudover skal alle virksomheder være importregistreret, når de køber varer uden for EU. 

Det skal du huske 

Hvis du køber varer uden for EU og derfor skal importregistreres, skal du huske at oplyse sælger om at anføre dit momsnummerfakturaen, derudover skal der ikke lægges moms på prisen. 

Hvis du er i tvivl om hvordan dit moms nummer ser ud, er det "DK", efterfulgt af virksomhedens CVR-nummer

Det er vigtigt at være bevidst om at din virksomhed skal importørregistreres uanset varens værdi, ellers kan varerne ikke fortoldes i din virksomheds CVR-nummer og altså ikke frigives. 

Importmoms - det er dit ansvar

Som importør er det altså dit ansvar, at angive importmomsen. Den speditører der fortolder dine varer, registrere varenes værdi under din virksomheds CVR-nummer. Typisk sker dette få dage før varerne kommer men aller senest inden udbringningen. Derefter kan du på SKATs hjemmeside, se fortoldningsværdien, samt værdi af told og importmoms. Importmomsen skal i dit regnskab bogføres som importmoms for "varekøb uden for EU" som salgsmoms, det tilsvarende beløb bogføres som købsmoms

Importmomsen afregnes således ikke, men registreres hos SKAT og bruges til statistik. Mange regnskabsprogrammer har konti til registrering af "køb uden for EU", på den måde håndteres det automatisk. 

En typisk fejl er at blande told og moms sammen, men det er altså to forskellige ting. I modsætning til importmoms, skal told afregnes til toldmyndighederne. Hvordan du afregner din told, er noget du vælger når du importregistrerer din virksomhed. 


Hvor mange stjerner giver du? :