Kom godt i gang på Amino

Denne Side er lukket, så den kan desværre ikke ændres

KOM GODT I GANG PÅ AMINO

support@amino.dk

Kære nye debattør, velkommen til Amino.

Vi vil gerne have, at du føler dig godt tilpas på Amino fra første besøg, så her har vi samlet nogle gode råd til dig. Brug et øjeblik på at læse dem :-)

Læs lidt indlæg først
Har du lige fundet Amino, så brug et par timer på at læse indlæg, før du skriver selv. Så lærer du debattørerne at kende, og du får en god idé om, hvad der sker på Amino.

Det kan læses i 100 år
Når du skriver på Amino, så vær opmærksom på, at det kan læses i min. 100 år, lige som alt andet på nettet. Amino er rigtig godt søgemaskineoptimeret, og det betyder, at alt du skriver, vil komme rigtig højt op i Google og de andre søgemaskiner.

Du kan i indtil to timer efter du har skrevet et indlæg rette i det, men du kan ikke slette det. Og nej, vi sletter det heller ikke for dig.

Så skriv ikke noget, du ikke vil se på forsiden af Ekstra Bladet om 20 år.

Se evt. et lille videoindlæg om det - Klik her


Nej du må ikke kopiere andre folks værker ind på Amino
Selvom det kan være fristende at kopiere tekster fra andre websites eller andet godt ind på Amino, så duer det ikke. Det er ikke lovligt og du sætter både dig selv og Amino i fare. Du risikerer at skulle betale mange penge i erstatning. Så lad være!  

Brug søgemaskinen
Før du skriver et spørgsmål på Amino, så brug lige søgemaskinen først. Der er rigtig mange hjælpsomme mennesker, der står klar til at svare på dine spørgsmål, men de kan godt blive trætte af at svare på de samme ting mange gange. Med en lille million indlæg, er der faktisk meget viden at blive klog på.

Hjælp moderatorerne
Vi er så heldige på Amino, at nogle gode iværksættere har valgt at bruge noget af deres fritid på at være moderatorer på Amino. De er en afgørende årsag til at Amino er et rart sted at være og du bør derfor bakke om deres store arbejde og hjælpe dem så godt du kan.
En af måderne du kan hjælpe på, er ved at gøre som de siger og behandle dem med respekt.
De er ulønnede og gør en stor indsats og en forudsætning for at være på Amino, er at du retter ind når de beder dig om noget. Så lyt og hjælp.

Lav en profil
Amino er et rigtig godt sted at få gode kontakter. Mange finder både kunder og samarbejdspartnere ved at være aktive i debatten. Så hvorfor ikke benytte sig af muligheden for at gøre sig selv så kendt som muligt? Vi vil gerne opfordre dig til at lave en god profil. Mange brugere af Amino er ret anonyme, og det gør det nu meget hyggeligere at debattere, når man ved bare lidt om hvem folk er. Dertil skal du huske på, at alene i februar måned 2011, blev profilerne vist 56.000 gange, så du kan blive kendt med de kendte :-)

En god profil
- indeholder et billede (gerne af dig, men det kan også være dit logo)
- fortæller noget om dig selv.
- fortæller om de projekter, du har gang i.

Fortvivl ikke, hvis du er ny på Amino og ikke er eller føler dig som en "rigtig" iværksætter endnu og derfor ikke synes, du har noget at fortælle om. Så fortæl om dine drømme, tanker eller mål. Måske bliver din profil læst af lige præcis den person, der kan hjælpe dig med at føre dem ud i livet. Der er heldigvis ingen snobberi på Amino - alle er interessante nok til at være med. :-)

Hvis din undskyldning for ikke at udfylde profilen er travlhed, så tænk igen over hvor vigtig en ordentlig præsentation er for dig og din forretning. Hvor interesserede er folk i at tale med dig, hvis du kommer ind i et lokale og sætter dig i et hjørne uden at hilse? Du bliver overset! Så af sted med dig, kig op i højre hjørne af Amino, klik på "Ret Profil" og kom igang i dag!

Lav en test
Hvis du gerne vil teste, hvordan man skriver i debatten, uden at "det gælder", eller vil du gerne lege lidt med debattens funktioner, så gør det her.

Spørg om en ting ad gangen
Når du spørger, så lad være med at stille mange forskellige spørgsmål i samme indlæg. Det bliver for uoverskueligt, og der kommer derfor færre svar.

Brug den rigtige kategori
Vær omhyggelig med at vælge den rette kategori til dit indlæg. Det gør Amino mere overskuelig og giver dig større chance for svar. Moderatorerne er frivillige og de bruger alt for meget af deres tid på at flytte indlæg, så vis hensyn.

Et indlæg er nok!
Lad være med at skrive det samme indlæg i flere grupper. Det gør Amino mere rodet, og der er rigeligt at holde styr på. Gør du det alligevel, kan det få dig ekskluderet fra Amino.

Spam er ulovligt!
Lad være med at sende Amino'er uopfordrede tilbud m.m. i deres postkasser (PM). Det kaldes spam og adskiller sig ikke fra alt det andet Viagra skrammel, du selv får i din e-mail indbakke. Så med andre ord er den slags strafbart i følge dansk lov...

Nej til auktioner og opfordring til mange svar i debatten
Mange vil gerne bruge debatten til at lave auktioner, eller de sætter noget til salg og beder folk om kommentarer, for at få vist deres indlæg mere. Det forstyrrer alt for meget og derfor fjerner vi den slags indlæg og i sidste ende ryger du ud hvis du fortsætter, så lad være.

Tilbud er kun for "Plus'er"
På Amino er der små 20.000 iværksættere på besøg hver dag og det er derfor et interessant sted at sælge sine varer.
Man kan f.eks. købe bannere m.m. her
Men hvis du vil skrive et tilbud i debatten, så kan det kun lade sig gøre hvis du er Amino Plus medlem og du bruger kategorien "Jeg har et godt tilbud til dig".

Affiliate Links bliver slettet
Da vi ikke gider alt det spam på Amino, så accepterer vi ikke affiliate links eller at du bruger "URL shorteners" og du risikerer at dit indlæg bliver slettet. Så hvis du skjult prøver at sælge et eller andet, så er det ikke her du gør det. Så spil med åbne kort og drop det skidt.

Hjælp andre
Husk også at hjælpe andre. Er du hjælpsom over for andre, er der også større chance for, at andre vil hjælpe dig.

Vær flink
Amino er et rart sted at være, og det er fordi folk er flinke og rare. Så lad være med at angribe andre, også selvom du føler dig forulempet. Det eneste du får ud af det er, at du taber ansigt over for de andre debattører, og du risikerer at blive smidt ud af debatten. Hvis du finder et krænkende indlæg, så anmeld det! Dertil skal du huske på, at dine kunder, samarbejdspartnere m.m. bruger Google og så vil du dukke med dine arrigskaber, og det ser sgu ikke kønt ud.

Hold din advarsel for dig selv
Det ikke tilladt at tilsvine, advare om eller på anden måde forulempe personer eller virksomheder. Indlæg, der krænker reglerne, vil blive slettet. Det er på sin vis ærgerligt, da vi alle kunne nyde godt af at blive advaret om div. svindlere på nettet, men dengang vi tillod det, gik der ikke en dag, uden at brugere, advokater eller det, der var værre (Er der noget værre end advokater? ;-), krævede, at vi slettede div. indlæg, og det er bare ikke konstruktivt.

Vi har desuden ikke en chance for at vurdere, hvem der har ret i disse sager, og derfor har vi valgt, at Amino ikke skal være det sted, hvor man advarer hinanden om andre.

Med andre ord, Amino er ingen gabestok og du kan læse en lang debat om det hvis du vil se hvorfor - Klik her

Vil du annoncere på Amino?
Hvis du gerne vil annoncere på Amino, kan du købe annoncer her.

Del og vind
Vær ikke bange for at dele ud af din viden. Du tror måske, du mister en mulig kunde ved offentligt at fortælle ham, hvordan man gør netop det, som du er god til. Det virker omvendt. Hvis du fortæller, hvordan man gør, viser du samtidig både spørgeren og alle dem, der læser med over skulderen, at du kan løse den slags opgaver.

Flere profiler er ok
Det er helt i orden at have flere profiler, så længe man opfører sig ordentligt. Det vil sige, at man ikke må lade profilerne "snakke med hinanden", man må ikke manipulere andre brugere, eller på anden måde lave ballade. 

Husk, at moderatorerne kan se den ip-adresse, du skriver fra, og hvis du laver flere profiler og laver grimme ting, så kan du risikere at bliver afsløret, og det kan nemt blive pinligt..

Men har du spørgsmål til, hvordan man fyrer en medarbejder, eller har du et spørgsmål, du synes er lidt pinligt, så opret du bare en ny profil til det formål.

Hvad er superbrugere?
Superbrugere er flittige og rare brugere, ja så rare, at de har fået mere end 4 ud 5 stjerner i gennemsnit for deres indlæg. Dertil har de skrevet mange af dem.
Med andre ord er det folk vi stoler på og de kan derfor ændre overskrifter i indlæg, flytte dem og en del mere.

Har du andre spørgsmål, så læs vores FAQ, eller spørg her.

Oversigt over artikler under Amino Debat Hjælp